Pomoc oko izbora vazdusne puske

ivke986

New member
Pozdrav ljudi, hocu da kupim vazdusnu pusku springericu, uzeo bih 4.5mm, kao klinac sam imao diana vazdusnu pusku ali je pokojni cale dao nekom drugaru.
Procitao sam dosta po forumu, a isao sam i do nekih prodavnica u Beogradu cisto malo da se raspitam, u Panim shopu mi preporucuju NORICA Marvic 2.0 LUX kal 4.5mm 315m/s 23,8j (39.990din), a u balkan hunter-u NORICA Spider GRS kal 4.5mm 330m/s 24j (28.000din) i neku optiku za 6.000din znaci 34.000din sve, u obe prodavnice hvale norica vazdusne puske kako su najbolje.
Ja sam vise za neku Weihrauch HW 35E ili Weihrauch HW 57 njih ima u Peleponezu, svaki savet i predlog su dobrodosli :)
Imam dvoriste koje ima duzinu nekih 60 metara pa trazim neku sto precizniju pusku, kasnije bih kupio i neki opticki nisan.

Ivke, možda si pričitao dosta po forumu (ako si mislio na ovaj forum), ali si promašio teme koje bi ti dale odgovor na pitanje, a njih ima koliko hoćeš...ako nema pisanja o Noricama, sam zaključi da li da slušaš prodavca ili korisnika proizvoda...

Citam i dalje :) nisam nikako za noricu, cuo sam se sa poznanikom koji ima norica spider pusku i nije nesto zadovoljan kaze koliko para toliko muzike :D
Planirao sam do 300e da dam za pusku ali izgleda da cu dodati jos malo i uzeti Weihrauch HW 35E, svaki savet i predlog su dobrodosli.

Ako kupujes "klincu" početniku pušku kupi neku D kategorija do 200m/s da uvezba sve po propisu tehniku gađanja
- stav za gadanje
- nišanjenje
- okidanje i
- disanje
Za to mu ne treba jača puška od 150m/s
Zastava m56 ili bolje m81,cometa 100,hw30 kineska b2 i njeni derivati ...
Ako pitaš ovde na forumu samo Weihrauch HW ako spomeneš druge puške odma te napadnu ...

Nije samo Weihrauch. Ali ako pitaš za novo i 300 i kusur evra onda si "lud" ako ne kupiš Weihrauch. Nemaš ništa drugo a da je stvarno kvalitetno.
Za 100-150 evra je Gustav već nabrojao, negde između je Slavia 631, 630 ili nešto slično i to je to. Nema šta više.

Weihrauch pravi vrhunske puške, okidač rekord odličan !!! Imao sa hw35 7,5 jodlična!!! u današnje vreme davati 300e ili 500 i kusur evra na springericu,a imas pcp od 200e ili co2 od 120 e koja će da šiije te hw od 500e je bezveze pogotovu ako zelis da gađaš 40-60m mete osim ako je ne želiš u kolekciji da ti stoji kao emotivnu vrednost, ali kao prvu pušku totalno po meni bez veze.
Napominjem da je to moje mišljenje !!
Kada bi kupovao prvu pušku i davao 300 do 500 EUR uzeo bi pcp,

Zašto bi uzeo PCP, zašto bi gađao na 40-60m? Da vučem boce, kompresore, razmišljam gde ću da punim i kada će da mi nestane. Sa springericom možeš u šumu na godinu dana. PCP ti traje kraće nego baterija na mobilnom.
Ali svako ima pravo na svoje mišljenje i da izabere ono što voli i šta mu treba. Za 300 evra mu pored Weihrauch-a ne treba Norica i to je već činjenica a ne mišljenje.

Pa gađao bi od 40 do 60 m zato što gospodin koji je počeo ovu temu @ivke986 rekao da mu je "plac oko 60 m i da mu treba puška prciznija za veće daljine"
Da da sa jednim punjenjem ima oko 50 dijabola što mislim da je sasvim dovoljno. Ne mora da nosi bocu, može da da ima pumpu za entry level pcp,pr900w,streger XM1,
Co2 tipa cp2 puske su slabe za tu daljinu ali sa jednom ampulom 100din isto 30-40 pucnja ali 20-25m
Slažem se da je za šumu bolja neka springerica ali to je kod nas zabranjeno!!
Za papirne mete na placu daljine od 40 do 60 m bolji je pcp je bolja varijanta za precizno gađanje.

Pusku kupujem za sebe, gadjao bi od 10 do 60 metara koliki mi je plac, nosio bi pusku kod drugara na vikendicu :) nisam za pcp, mozda nekad, za sada mi je potrebna springerica, ono sto se meni svidja za sada je HW35E i HW50s, vise sam za HW35E zbog jacine, vrv bi kasnije kupio i slabiju oprugu.

Pa iskreno sa dašnjim cijenma PCP pušaka, za malo love se može uzeti PCP već. Npr PR900 je 200€...a sasvim precizna puškica,ja uzeo M25 za 350€.

Tako da sad baš imam ovo što navodi kolega - springerica,Co2 i PCP.

Poslano sa mog BRP-NX1M koristeći Tapatalk

Za te daljine jeftinom springericom ćeš samo da se nerviraš.Ja sam danas sabio 70 dijabola iz HW 35 od 16Jsa optikom i jedva napravio grupu od 2cm na 35 metara i to sa dobrim osloncem.
Ali ja sam prvo kupio kinesku za LB 600 za 10000 din. pa prodao_Onda kupio HW35 (tek tad video šta je ta razlika u kvalitetu) pa opet kupio i GSG WF600 za 11000(doduše malo je istjunirao za oko 5000 din.) i veruj mi pucam iz obe sa istim zadovoljstvom.
Eto i mog mišljenja...

Users who are viewing this thread

Back