Adapter za HPA boce na co2 puške.

Maggicni

Member
Pozdrav, da li je neko radio adaptaciju boce za paintball na co2 pušku zbog povećanja količine gasa kojom raspolaže jer ja recimo imam 12gr ampule pa je to prilično iritirajuće menjati svako malo.

Ja sam radio sistem punjenja iz boce za zavarivanje ( mig mag ) Co2 u rezervoar puske , naravno najpre sam povecao rezervoar ...

Pošto ja imam Artemis cp2 pa ispod cevi ima jako malo mesta trebao bi mi tzv z-blok da bi ekscentrom povećao mesto ispod cevi da bi stala boca od recimo 0.5l.Ima li neko kvalitetno rešenje za ovu pušku?

skorpio said:
Ja sam radio sistem punjenja iz boce za zavarivanje ( mig mag ) Co2 u rezervoar puske , naravno najpre sam povecao rezervoar ...

Imaš li neke slike kako izgleda to što si uradio.Ja sam hteo da stavim ventil na bocu sa manometrom i konektorom za punjenje iz velikih boca pa da je prosto napunim bez skidanja sa puške.

Ne bih da grešim dušu ali,zar nije jeftinije i nadasve sigurnije kupiti nešto poput Artemis pp700?

glale said:
Ne bih da grešim dušu ali,zar nije jeftinije i nadasve sigurnije kupiti nešto poput Artemis pp700?
Ne znam da li je to jeftinije jer još nisam pronašao sve delove a vidim da je Artemis pp700 pištolj a cp2 je i pištolj i puška s' tim da je ja koristim kao pušku i voleo bih da ostanem na co2 jer kada se sve napravi kako treba to ispadne jeftina i lako dostupna solucija jer svaki varilac, pivar, akvarista itd može da ti napuni bocu dok PCP zahteva mnogo ozbiljniji pristup.

Razumem.Možda ne razmišljam ispravno...cp2 nije nešto precizan(došao čovek s'njim na turnir da puca 25m...da ti ne kažem šta je ispucao(neće više)) osim tako za puckanje u konzerve.Pritisci na koje se pune uopšte nisu bezazleni,da ne kažem da ti je bomba pored glave....

Da budem iskren za preciznost je retko kada kriva puška 🤔😁 a pritisci za co2 su ništa u odnosu na PCP a to su te boce koje se normalno pune na 250bar.

Da i ja budem iskren, pojam preciznosti definitivno ne dozivljavamo svi isto...

bojan017 said:
I to što kažeš magični, nisu svi blesavi ko neki od nas da jure grupu od 8mm na 25 metara 🤣
Prvo treba da imaš pušku za 25m a onda i da bude odgovarajuće namene i tek tada praviš svetske rezultate.😁Na mojoj prednji nišan k'o balvan, dobro je ako uopšte vidim metu ali zato limenku od piva na 30m ne promašuje. 😂

To je odličan rezultat, i od srca ti želim dobro zdravlje novčanika kad ova naša bolest uzme maha :lol:

Maggicni said:
Pozdrav, da li je neko radio adaptaciju boce za paintball na co2 pušku zbog povećanja količine gasa kojom raspolaže jer ja recimo imam 12gr ampule pa je to prilično iritirajuće menjati svako malo.

Na netu imaš 10-tak konverzija Artemis CP1/2 na HPA. Danas kada postoje budžet PCP varijante gotovih proizvoda, npr. od istog proizvođača, to se ne isplati, kao što su kolege rekli (npr. PP800 je PCP varijanta CP1). Čak i ako ti uspe konverzija, nećeš mnogo dobiti.

Ja sam se dosta bavio konverzijom na Hammerli 850, tu je priča lakša, postoji gotov kit za konverziju, bez prepravki na pušci.

Zapitaj se šta želiš, pa traži odgovarajuću pušku.

zuxbg said:
Maggicni said:

Na netu imaš 10-tak konverzija Artemis CP1/2 na HPA. Danas kada postoje budžet PCP varijante gotovih proizvoda, npr. od istog proizvođača, to se ne isplati, kao što su kolege rekli (npr. PP800 je PCP varijanta CP1). Čak i ako ti uspe konverzija, nećeš mnogo dobiti.

Ja sam se dosta bavio konverzijom na Hammerli 850, tu je priča lakša, postoji gotov kit za konverziju, bez prepravki na pušci.

Zapitaj se šta želiš, pa traži odgovarajuću pušku.
Stvar je vrlo prosta, želim pušku sa većim rezervoarom za gas zbog veće autonomije i manjeg troška za kupovinu ampula ili neke druge prateće opreme.Postoji adapter koji se prosto uvrne i gotovo, nema ništa koplikovano ni zbudženo nego je u US a nisam nikada odatle naručivao pa ne znam kako ide sa isporukom i carinom a inače košta 70$.

bojan017 said:
Imaj u vidu da si bacio pare ako ga amer deklariše kao deo za oružje...
Mislim da bi se to dalo srediti samo nisam nikada pazario preko etsy-a i nemam nalog pa ne znam da li to još nekog zanima da eventualno podelimo trošak?

bojan017 said:
Imaj u vidu da si bacio pare ako ga amer deklariše kao deo za oružje...

Opisao sam proceduru ako carina traži odobrenje za uvoz na temi Sabre Tactical Rail. Odobrenje košta oko 2000 din.

Da svi bacimo oko kako izgleda adapter i kako stoji na pušci.

Attachments

• IMG_20221019_140625.jpg
    IMG_20221019_140625.jpg
    227.1 KB · Views: 726
  • IMG_20221019_140647.jpg
    IMG_20221019_140647.jpg
    304.4 KB · Views: 726
Maggicni said:
Ne znam da li je to jeftinije jer još nisam pronašao sve delove a vidim da je Artemis pp700 pištolj a cp2 je i pištolj i puška s' tim da je ja koristim kao pušku i voleo bih da ostanem na co2 jer kada se sve napravi kako treba to ispadne jeftina i lako dostupna solucija jer svaki varilac, pivar, akvarista itd može da ti napuni bocu dok PCP zahteva mnogo ozbiljniji pristup.

Koliko sam shvatio cp2 će sa ne proverenim aftermarket delom koštati kao i nov pr900 gen2 i razlog je želja za punjenjem sa CO2 koji je nestabilni gas na različitim temperaturama od običnog vazduha.A ta nestabilnost se odražava i na meti.Ja kada sam ušao u svet PCP brzo sam našao izvor vazduha i jesam inicijalno dao nešto više novca za opremu(boca i adapter za punjenje),ali mi se mnogostruko isplatilo.Relativno lako se rešava punjenje boca vazduhom kada se čovek raspita kod kolega i daleko je jeftinije od CO2.
Da sumiram CP2 sa ne proverenim adapterom košta koliko i na primer pr900gen2 ili PP700 koje su uz to regulisane i nisu prepravljanje sa benefitima koje donosi PCP,ali ipak se držimo CP2 jer je CO2 dostupniji kod varioca i sodazija.

Ne ja tu ne vidim smisao.
Naravno svako radi ono što mu volja i najbitnije je da uživa u tome.Pa ti želim puno uspeha u konverziji CP2 i da se sit nauživaš sa istim

Maggicni said:
Da svi bacimo oko kako izgleda adapter i kako stoji na pušci.

Da izvineš, ovo je toliko ružno da je to neverovatno, plus isto toliko je upitna bezbednost ovakve skalamerije.

Users who are viewing this thread

Back