AGS benchrest (grupe 50m, 70m, 90m itd)

Evo nekih sličica pucanja sa Crown 0,25, sve sa JSB King 25 graina, uvek na istom mestu kroz drvored šljiva u vikendici sa padom do mete, max rastojanje od bencha do stuba ograde je 100 yardi tj 92m pa odatle najdalja meta na 92m. Nisam pucao na većem rastojanju. Najbolji rezultati su logično kada je mirno ili je blag vetar. Oslonac su kineski džačići, mislim da i to treba napomenuti. SIngle shot, puška se pre svakog pucnja pomera.
Koliko sam ja provalio Crown 0,25 bode olako u svim uslovima odlične grupe na 40m a posle toga zavisno od vetra to krene sa se otvara.
Meni je 40m reper u smislu ako nešto ne ide čak i po vetru na 60m da bi se uverio da li je do mene i prljavog linera vratim se na 40 i odmah mi je sve jasno.
Grupa na 92m sa dva flajera je teško ponovljiva rekao bih, pucao sam a na tom rastojanju kada ide u crno ne vidim POI kroz Falcona, pucao sam jedan po jedan i čekao da krene da se otvara na beli deo papira, ispucao dobrih 20 dijabola i odem do mete i lepo sam se iznenadio.
Dobro je to sa Crown 0,25, kompletno zadovoljava moja očekivanja, ne diram ništa samo municija/vazduh i trening.

Lav_92m.jpgLavić limenka na 92m, ispijem pivo i okrenem ga na armaturu.Karta1.jpgDama je pukla odmah kod prvog shota na 40m40m.jpg40m_20.jpg

Attachments

• 61m.jpg
    61m.jpg
    239.9 KB · Views: 4,303
  • 92m.jpg
    92m.jpg
    429 KB · Views: 4,303
  • 50m.jpg
    50m.jpg
    174.1 KB · Views: 4,303
Bogami, impresivno kolega. samo to lav mi nekako ne lezi. a za damu svaka cast...

Eee bre Gixxer napokon da se javiš.Znači srodio si se sa Crown-om.A ono gore prikazano odlično izgleda ;)

Ma tu sam ja nego pre nekoliko meseci htedoh da zakačim neke slike ali bila stativa ne znam zašto i tako ostade.
Sada vidim radi a činjenica je da nisam ništa kačio nekoliko meseci, nisam ni pokušavao, valjda novi moderatori pa sada sve fercera :)
Dobro to ide sa Crown, nijesam imao zamerke a niti nerealna očekivanja.

Evo i jedne jako male grupice 5kom na 40m.
Nikada ne pucam manje od 5, obično 5-10 u grupi, tačno je da grupa tada može da se širi ali sve je to toliko precizno ako bi gađao neki cilj da je nebitno da li je 9, 11 ili 15mm
Na 100m mislim da ne može da se promaši limenka (probao da promašim) i da grupa koliko god dijabola ispališ ne može da bude veća od 50mm, može da bude samo manja.
Ne bih ja tu ništa diro... :)

Attachments

• 40m_5.jpg
    40m_5.jpg
    106.3 KB · Views: 4,234
Ovo su grupe za respekt , svaka čast!
Forest Green odlično radi svoj posao, samo napred.

Malo da oživim temu. Probao sam danas prvi put da gađam u benchrest metu, sa skromnih 25m jer sam skapirao da je što se tiče ove discipline to maksimalna distanca za moju optiku.
Gadano u svaku metu po jednom kao što se vidi. Krenulo je odlično u prve dve mete, nakon toga sam morao da prekinem pucanje pa se vratim posle par minuta i ode koncentracija i sve u tri lepe. Ali sve u svemu zadovoljan sam sa prvi put.
b09d69363ac7118a1ddede9a0f47214a.jpg

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Nije ovo uopšte loše kolega, najbitnije od svega je da uživaš u tome što radiš, samo tako ima smisla.
Samo napred i uživaj 👍

Hvala kolega. Uživao jesam maksimalno, krivo mi je što nisam mogao i više da pucam. Treba mi vežbe, totalni amater sam ja još uvek u svemu ovome.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Nisu grupe ali moj pokušaj da gadjam wrabf mete na 50 metara sa cz s200 I 16j.Naravno vreme skoro idealno, maltene bez vetra.
IMG_20201004_163631_copy_1824x1368.jpg
Za mene ovo je uspešno gadjanje, a potrudiću se da ovo popravim.

Primetio sam da mi mnogo bolje ide gadjanje sajtera pa u metu nego moje čitanje vetrića.Zato je ako se tako gadja bolje gadjati iz šaržera.

Attachments

• IMG_20201004_193349_copy_1824x1368.jpg
    IMG_20201004_193349_copy_1824x1368.jpg
    504.3 KB · Views: 2,450
Protojerej Goxy sve opasniji postaje, kada ovako čita vetar sa 4,5 expresom , šta li, tek radi u 6,35....? 🤔
Bravo momčino 🍺

@goxy,ovo uopste nije lose,ipak je to 50 metara i 16j,a i ta vrazija tackica je tako sitna :D ali si je dosta puta "ubio".Nego,da ti na svaki centar stavis tacku meda da privuces muve,garantovano bi bilo jos bolje :lol:

Sash kumaro znaš da 6.35 nisam pipnuo vekovima. :mrgreen: Ova mala puškica popila mi pamet.

@Glale na 40x ili 50 I nije tako sitna, ali zato i 5mm kada promašim izgleda kao 3cm.Zato kada priđem meti vidim da nije baš toliko loše. A muve su moj fetiš :) Znam da su ovi malo ćoraviji od mene navadili se na ose.

goxy said:
Sash kumaro znaš da 6.35 nisam pipnuo vekovima. :mrgreen: Ova mala puškica popila mi pamet.

@Glale na 40x ili 50 I nije tako sitna, ali zato i 5mm kada promašim izgleda kao 3cm.Zato kada priđem meti vidim da nije baš toliko loše. A muve su moj fetiš :) Znam da su ovi malo ćoraviji od mene navadili se na ose.

Tu si potpuno u pravu, :D kroz optiku sve izgleda strasno...Jos malo imas fore da predjes na komarce,inace ces morati cekati do leta za napredak :lol:

Goxi, ubivas sto bi rekli neki :lol: , sa 16 dzula i dijabola po meti na 50 M ovo je odlicno (ko je probao zna ) a sto se osa tice zaista zanimljive mete :lol:

Users who are viewing this thread

Back