Još jedan turnir je za nama i utisci se polako sležu...
Prvo bih rekao da kolega Raka nema ni jedan jedini argument da se žali bilo kome, jer je odlično znao da dolazi na strelište na kojem se koristi vazdušno oružje, pa je shodno tome i trebao da se ponaša. Lekcija koju smo naučili ovoga puta je da ni kap bilo kakvog alkohola neće biti dozvoljena dok traje turnir. Mislili smo da smo svi mi odgovorni i da znamo pravila ponašanja, ali na žalost nismo bili u pravu.
To da je AGS "organizacija na izdisaju" me je nasmejalo, kao verovatno i sve naše drugare strelce koji posećuju i učestvuju na našim BR i FT takmičenjima. Uostalom, ko sebe nije pronašao u svemu ovome, ne mora ni da dolazi. Bolje i za njega i za sve nas.
No, vratimo se mi onom lepom delu takmičenja i druženja...
Skup strelaca je počeo u 9 sati. Posle završenih formalnosti, kratke reči doborodšlice i osnovnih informacija, prva grupa "springeraša" je krenula na liniju.
Samo da dodam, da je temperatura bilo skoro idealna za pucanje, nije bilo sunca, vetar je bio slab, ali nepredvidiv. Na primer, vetrokaz na prvoj daljini se skoro nije ni pomerao, dok je kod meta bilo primetno strujanje vazduha. Bukvalno se situacija menjala iz minuta u minut. Samiatrelci su svedočili da im se dijabola u trenutku zanela u stranu u zavisnosti od toga na kom delu terena je bilo vetr(ić)a. Ovo je, naravno, davalo dodatnu draž takmičenju.
Prvi su na liniju izašli strelci koji su pucali springericama...
Nakon springeraša, na liniju su izašli takmičari sa PCP puškama u kategoriji 25m PCP 16J. Njih je bilo najviše i zato su pucali u dve grupe.