Amaterska liga: Oktobar 2025 - Mart 2026

aleksandarantonic

Well-known member
Dragi strelci,

Voleo bih da organizujem jednu vrstu druženja i prijateljskog takmičenja u hladnim mesecima naredne jeseni i zime .

U pitanju je liga koja bi se održavala u 6 kola, u sledećim kategorijama:

- Standardna vazdušna puška;
- Serijska vazdušna puška;
- Vazdušni pištolj

Pucalo bi se na 10m iz stojećeg stava, po standardnim pravilima za pucanje na toj distanci u navedenim kategorijama, pri čemu bi se pucalo 2 serije po jednom kolu (200 krugova).

Puške i pištolji moraju biti u D kategoriji, a ukoliko nemate serijsku vazdušnu pušku, možete pozajmiti jednu od klupskih zastavica, a i ja bih nekome mogao pozajmiti neku od svojih pušaka.

Liga bi se održavala jednom mesečno, subotom, u prostorijama SK Ušće - Novi Beograd. Takmičari bi se rangirali na osnovu najboljih 5 od ukupno 6 kola, tako da jedno kolo možete ili da podbacite, ili da propustite.

Zamoliću vas da napišete da li ste zainteresovani, kako bih mogao da vidim da li ima dovoljno zainteresovanih strelaca, kao i da izračunam cenu kotizacije koja bi pokrila sve troškove.

Pozdrav, Aleksandar

Last edited by a moderator:
Hvala vam na interesovanju svima, pokušaću da skupim nekih 30ak ljudi da bi to moglo pristojno da se zavrti.

Stvarno se jako radujem jednom takvom druženju, ja ću dati sve od sebe da izguram ovo i da se lepo zabavimo i ove i narednih zima.

Računajte da će biti za svih 6 termina/kola oko 11000 RSD za jednu disciplinu, i po 1500 za svaku sledeću. To mu dođe oko 1800 po terminu, mislim da je to ok, računam sa 30ak ljudi da će pokriti zakup streljane i dnevnice za sudije.

Što se tiče pitanja koja se odnose na to šta se smatra serijskom puškom: Kao što je Stefan rekao, to je svaka prelamača sa otvorenim nišanima koja je u D kategoriji i koja nema anatomske ili prolagođavajuće kundake. Najčešći primeri su zastave (56, 81, 81a), Slavia 631, 634, Anschutz 335.

Pucaće se dve serije od po 100 krugova, sa 15 minuta za raspucavanje i 30 minuta za meč, u streljani sa 20ak pucačkih mesta sa električim privlačenjem meta. Puca se jedna dijabola u metu. Ligu će suditi licencirane sudije Streljačkog saveza Srbije, a rezultati će ići "lajv" sa prebrojavanja na TV u delu streljane koji služi za druženje.

Ako bilo ko ima bilo kakva pitanja, stojim na raspolaganju.

...sad već razmišljam...nemam ja baš takvih kapaciteta...
Ja bih najviše voleo da napravim da je svima besplatno i da ja pobedim u svemu ali ni jedno ni drugo nije realno

Veruj mi da se trudim da to ispadne ne vredno dolaženja već da ostane svima kao fantastičan doživljaj i uspomena i da pokušamo da napravimo neku tradiciju.

Nažalost, sport je poslednjih par godina u padu zbog Ribnikara i opšte krize u društvu koja se tiče odnosa prema streljaštvu. Kroz ovo pokušavam da animiram strelce amatere svih uzrasta i oba (staromodan sam jbg, kod mene ima samo dva) pola i da napravim širu organizaciju koja bi privukla ljubitrlje sporta.

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back