Artemis CP2

Gledam sad baš dioptere malo, nema tu ništa normalno da se kupi (kod nas uopšte) a ni vani nije mnogo bolje... Gamo (samo zadnji) 65e, neki kompleti (prednji + zadnji) Air Arms preko 100e... S obzirom da imam u planu hw30s/hw35/hw50s, tj nešto od ovoga kad vidim uživo izabraću, uzeo bih i diopter za tu puškicu. Ova optika koju sam stavio na CP2 meni u principu služi da malo vidim koja uvećanja su praktična, da klinac isproba, malo istestiram taj aspekt, ali najverovatnije će u neko doba ona ići napolje a njeno mesto zauzeti neka manja/lakša koja "radi posao". Možda red dot?

Iole ozbiljniji diopter je 200e +, tako d akažem ti nakraju neisplativa igranka, bolje uzeti neku pcp pušku, pa makar i jeftiniju, manjih dimenzija pa lagano

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Mane kouč said:
Na kraju će ti cela ta igranka biti neisplativa i nepraktična, a najveći problem je upravo naći adekvatan diopter i tunel za razumne pare kao i činjenica da je pištolj na co2. Razlika između co2 i vazduha je velika u upotrebnoj vrdnosti, ali opet
kako si zamislio ti ostvari.

Ovo je vrlo konstruktivno zapažanje i pronalazak dioptera za razuman novac je zaista slaba tačka ovog projekta.Sve ostalo je svejedno za koju pušku radiš jer košta isto.Inače ovaj projekat ima za cilj uvodjenje omladinca u streljaštvo pa je ova puška zbog težine i veličine idealna za decu a ja se samo šlepam.😂

bojan017 said:
Sreća pa nisi gledao cene ozbiljnih dioptera
Ne znam kome kažeš, ali ako govoriš meni, ja jesam gledao na krale i ono je skandal :D

Sent from my Pixel 6 Pro using Tapatalk

Maggicni said:
Mane kouč said:
Na kraju će ti cela ta igranka biti neisplativa i nepraktična, a najveći problem je upravo naći adekvatan diopter i tunel za razumne pare kao i činjenica da je pištolj na co2. Razlika između co2 i vazduha je velika u upotrebnoj vrdnosti, ali opet
kako si zamislio ti ostvari.

Ovo je vrlo konstruktivno zapažanje i pronalazak dioptera za razuman novac je zaista slaba tačka ovog projekta.Sve ostalo je svejedno za koju pušku radiš jer košta isto.Inače ovaj projekat ima za cilj uvodjenje omladinca u streljaštvo pa je ova puška zbog težine i veličine idealna za decu a ja se samo šlepam.
Ne znam koliki ti je klinac, ali zastavica je izmišljena za te stvari...

A ako je dete baš malo onda Slavia 624. Nisam video manju i lakšu vazdušnu pušku, samo 1.6 kg.

Evo od danas jedna patrona, nije ovo po meni toliko loše, šta znam. Iz ruke, 8m. Optika na 8x, bukvalno sam je po malo pomerao dok sam menjao metu ali je još nisam sredio kako treba. Ni ne može se lepo i lako srediti iz ruke. Bilo je tu izletanja ali i bar 2, 3 fine grupe.
da7531a8a4e9ae8cff17c4d88e05bb1a.jpg

a06e24c6c414c7a053bb6f9494f578e0.jpg

Nije po kanonu pucati 8m sa optikom? Pa moram klincu upucati optiku da se zanima, odatle će pucati.

Na praktično svim AO ili SF optikama podešavanje paralakse počinje od 10m, odnosno 10 jardi (9,14m), tako da če teško ići upucavanje na 8m.

[/quote]
Klinac ima devet godina i srednje je gradje.Imam i jednu poluraspalu pušku sa oprugom koja je zaista malena, nešto poput zastave m56 ali je to još uvek teško za njega.

@Maggicni Kao što već rekoh, Slavia 624, nema manje i lakše, samo 1.6 kg. M56 ima 2,2 kg.

@BurekUSvemiru Koja optika je u pitanju?

Maggicni said:

Klinac ima devet godina i srednje je gradje.Imam i jednu poluraspalu pušku sa oprugom koja je zaista malena, nešto poput zastave m56 ali je to još uvek teško za njega.[/quote]Druže, klubovi puni klinaca od 9 i 10 godina, svi štancuju sa zastavicama bez problema

@zare BSA kinez, 4-16x44. Koliko sam video imaju 2 verzije, na ovoj mojoj se tureti za podešavanje prvo podignu pa okreću a i osvetljenje končanice je na sredini. AO ide od 5 jardi (5, 7.5, 10 i tako dalje).

Razonoda na selu dok destilacija teče 😁, artemis cp2 sa mehaničkim nišanom sa rastojanja od 12 metara, stav taraba rest jer nema drugo, 10 hitaca i svi su tu samo su gusto naseljeni .🙂

Attachments

• IMG_20221026_160548_copy_600x800.jpg
    IMG_20221026_160548_copy_600x800.jpg
    334.1 KB · Views: 688

Users who are viewing this thread

Back