Artemis M16 5.5mm

To te neko slagao. Znam skoro sve vlasnike Artemisa sa foruma i svima su puške radile odlično direkt iz kutije. I svi su ih koristili tako u fabričkom stanju pre tjuninga, dok je moja npr. i dalje u fabričkom stanju.
Svi radovi na njima su bili čisto iz želje vlasnika da je doteraju da bude još bolja i lakša za korišćenje.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Evo odgovor , totalna je glupost da svaka artemis puska ide na tuning pa na streliste , artemis je jedna po meni odlicna puska , svaki artemis m 16 ili p 15 je iz kutije odlicna puska , tuning samo malo poboljsa performanse .
Zasto je potrebno porediti artemis sa fx,om , a i zasto artemis ne bi bio precizan kao fx , cak smo uporedo gadjali sa artemisom i par modela fx,a i da kazem da na 50 pa cak i 70 ili 100 metara nije bilo razlike u preciznosti , par kolega moze potvrditi ovu pricu .
I sada najbitnije mislis li da fx puske ne treba tuningovati , jako malo fx,ova u Srb je fabrickom setu , vecina pusaka su prilagodjene strelcima ili potrebama .
Ako nesto, postovani kolega , nisam odgovorio slobodno pitaj ...

Jednostavan odgovor da je Artemis puska visoke serije,tu se nema vremena za detaljnije stelovanje i podesavanje .
Dobro radi i kad je kupis u radnji.
A ko zeli savrseno nastelovanu,tjuniranu pusku das je u ruke coveku koji zna sta da treba da dotera .
Diana outlaw je ista puska samo skuplja ko ne zeli da mu pise Artemis ima i tu opciju.
Fx ne treba porediti sa Artemisom.Moguce da je blizi Kral ako se regulise i sta jos FX cenovno.

@Rax032 @Scorpio potvrdjujem sve sto ste rekli o Artemisu. Svaki tunjing se radi kako bi se puska prilagodila potrebama srtrelca to se radi bezobzira na marku oruzja , Neko je zadovoljan setovanjem puske odmah iz kutije a neko trazi vise udobnosti u pucanju pa radi tuning ili menja kundak , dodaje jos neke delove 😀

Ja sutra idem da gruvam na 200metara. Ovo na 150 mi nekokao ispod casti da koristim svog Artija. Fx jeste dobra puska ali posle gomile ulozenog novca. Artemis iz kutije je laser !

Послато са SM-N985F помоћу Тапатока

FilipMilanovic said:
Ja sutra idem da gruvam na 200metara. Ovo na 150 mi nekokao ispod casti da koristim svog Artija. Fx jeste dobra puska ali posle gomile ulozenog novca. Artemis iz kutije je laser !

daj neku grupu od 10 komada sa artemisom na 150 metara

_Ra said:
FilipMilanovic said:

Ok

FilipMilanovic said:
_Ra said:
FilipMilanovic said:

Ok

Ti kolega posle mesec dana pucas vec na 200 m
Za 3 meseca 500m ,svaka ti cast...👏👏👏

Nemam nikakvog iskustva sa pcp,pitam iz čiste radoznalosti.Kako bi izgledalo gađati one pojedinačne mete?Nebitna daljina,15-25...metara.
Pretpostavljam da bi to sve bilo u 10x?

@glale tvoj Fwb je preteča Pcp :D dodje im neki deda. A naravno to sa pogađanjem centra je najviše do strelca i nema mnogo veze sa pcp, feder ili gasni.Naravno sa pcp je to lakše centrirati :D

Ja bih kao nepristrasno lice po pitanju Artemis vs Fx samo rekao da Artemis pravi mnogo muzike za uložene novce. Uverio sam se kod 3 Artemisa m16 da mogu da pariraju daleko skupljim puškama po pitanju preciznosti.Sada kvalitet izrade i završna obrada su na strani modela od Fx-a. Naravno i ceo mehanički sklop radi dosta glatkije i mekanije kod Fx-a. Na kraju da li je FX bolji od Artemisa procentualno koliko je i skuplji? Odgovor je nije.

Dejan1990 said:
FilipMilanovic said:
_Ra said:
Ok

Ti kolega posle mesec dana pucas vec na 200 m
Za 3 meseca 500m ,svaka ti cast...
Ma to nije do mene veruj mi. Ne mogu bas da spakujem u par mm kao ti, ali tu sam na meti

@Goxy,
Znaš da kad pričamo o preciznosti,obično pričamo o grupama od 5,10 dijabola ili kao što radi moj "rođa" :D 25-30 u grupu.
Ono što mi je zanimljivo je da neko otpuca neke pojedinačne mete...
Znaš da u grupi 5mm levo-desno neigra ulogu ali 5mm u pojedinačnoj meti je baš dosta...
Kolega spominje laser

Mnogo puta je vec rečeno da puska vredi i pruža mnogo više nego sto košta. Neko to ne voli i želi premijum kvalitet odmah iz kutije i to poštujem ali to se plaća mnogo više. Ja sam uzeo Artemisa kao pusku koja je koncipirana jednostavno, a opet funkcionalno da bih mogao da naucim i sam neke stvari dorađujem, jer mi to pričinjava zadovoljstvo kao i pucanje.
Meni ne pada napamet da nesto slikam, gubim vreme na montažu telefona i ostalih gedžeta kada pucam da bi ovde neko verovao ili ne...dal je ovo bolje od ovog ili onog proizvodjaca. Svaka PCP je puska za sebe, svaka ima drugaciju cev i sve je priljagodljivo strelcu u zavisnosti od njegovih želja i mogućnosti za pucanjem. Zato ja ne bih uporedjivao Artemis sa FX ili Kralom ili sa cim već.
Moje iskustvo je veoma pozitivno, dobio sam sta sam platio i želeo. Istina je da je poželjno da se puska malo "pretrese" kad je nova, jer kod mene su bila odvijena 2 srafa koji drze kućiste okidaca. Cev nije bila stegnuta kako treba, tj. deo koji drzi cev u bloku. Sve ostalo je bilo u redu, to je sve servis od 5 min dok se odmašćuje cev pre prvog pucanja.
Neko je pitao zasto tjuniramo....pa zato sto se svi brzo poželimo vise, bolje, tj max iz onoga sto imamo. Artemis M16 je po tom pitanju odlican, jer ima puno postora za igru i doradu...opet kazem koga to zanima. Kolega sa kojim sam često pucao ima Streamline i jeste sve kod nje bilo gladje i lepse iz kutije. Neka resenja su bolja, neka bas i nisu, ali daleko od idealne puske i da ne može i od nje da se napravi bolja puška....pa se opet vraćamo na tjunig. Ljudi moraju da shvate da mi ne kupujemo violinu koji je rucno pravi majstor, pa doveo do savrsenstva, nego ako hoćes da izvuces mah iz nje moras da petljas i istrazujes.
@glale ja sam ljubitelj pucanja pojedinacno...ali nikad nisam probao te manje daljine. Mislim da na tim daljinama moze da parira vasim laserima, mada verujem da su vase cevi kvalitetnije i da ste u blagoj prednosti. Ono sto pruža Artemis M16 je da može da parira ili da im bude blizu vrhunskim puskama koje su pravljene za 10m, ali isto tako moze da pruzi mnogo zadovoljstva i na 50, 100 i 100+, može da puca razne gramaže dijabola, a moze da se čovek igra i sa slagovima. Zato sam ja pre zagovornik ove price, nego springerica koje su tehnoloski ipak prevaziđene. Zato sam na kraju uzeo Artemis m16 iako sam bio zagrejan za Valter LGV kao lud.
Svako neka uzme sta smatra da je dobro i neka uživa. prepucavati se i dokazivati čiji je duži....moderator, mislim da je bezveze. Stvarno te stvari guše forum.

Kolega @Beretta, svaka, ali svaka ti je lao u Mike Anfića. 👏👏👏
(ne onaj iz Beograda nego onaj iz Mokrina😉)

Dodao bih, da je Artemis kineska zamena Čehinje serije 200, za manje novca pruža dosta zadovoljstva i Best buy je ko neće da izdvoji više novca za nekog evropskog proizvođača gde nije nužno pravilo da će dobiti precizniju pušku. Kvalitetnije delove, estetetiku i završnu obradu zasigurno da.
Mislim da je odličan izbor u 4,5 i 5,5mm i niži cenovni rang. Pride, imamo čoveka koji joj je ušao u dušu i može svakom da pomogne i istjunira je po želji, a isto tako i servisira. Tačnije dvojicu 😉

Kolega@Beretta,
Svaka čast na tekstu.Dvoumio sam se između Artemisa m16 i fwb 601.Pošto volim da pucam kad god imam vremena a dvorište mi je 32-3 metra dužine u centru sela....Posle konsultacije,kolega@Sebić me je argumentima ubedio da je fwb 601,za moje dvorište,bolja opcija.
Ipak,razmišljam,mogao bih često ići kod drugara na salaš,gde bih imao i preko 100+ metara na raspolaganju pa mi Artemis m16 ne izlazi iz glave... pitao sam kakva je preciznost na pojedinačnim metama jer njih najviše volim da gađam.Zato mi malo nije jasan deo teksta gde pišeš o prepucavanju,dužini moderatora i gušenju foruma

Hvala kolege na lepim recima. Ukoliko smo već podetinjili pod stare dane i doživljavamo krizu srednjih godina koja je izgleda trajna u našim slucajevima, ne moramo da pricamo price kao Baron Münchhausen da bi bili interesantni. Ko je malo duže u ovom hobiju zna šta je moguće, sta nije, sta je moguće ali nije praksa, već izlolovan slučaj...
Meni je drago što ovde stvarno ima dobrih i normalnih ljudi sa kojima bi bilo zadovoljstvo provesti dan i pucati.
Što se tiče Artemisa, nas nekolicina razmenjujemo na viber grupi slike, savete i bezuslovno verujemo jedni drugima... Šteta samo što smo poprilicno udaljeni pa nikako da organizujemo smotru Artemisa :)

Eto kolege , svi ste napisali bas ono sto je poenta price , bolje , lepse , kvalitetnije , misljenja sam da je vecina toga u oku posmatraca .
Naravno svako neka kupi ono sto ga cini srecnim .

Kolega @Glale, taj deo sam napiso kao zakljucak i ne odnosi se na odgovor koji sam tebi želeo da napišem. Ti si uvek iskreno i konstuktivno pisao na forumu i izvinjavam se ako sam u tom postu zvucao dvosmisleno.
Pokušao sam da ti odgovorim, ali mislim da tu bas i pravog odgovora nema. Sigurno je fwb 601 vrhunska puska, ali eto sa nekim limitima. M16 takodje ima svoje limite, ali eto pruza i to zadovoljstvo da moze da se covek igra i na 100+ metara.
Kada sam pisao da moze da parira na tim malim daljinama puskama koje su za to pravljenje mislim da mora da ipak da se odradi blagi tjuning za koji je kolega Sinisa profesor doktor sa inostanom specijalizacijom. Fabricki okidac je skoro svima oko 600 gr, sto je premnogo, ali izuzetno lako moze da se dotera na 100 i manje grama ako se zeli. Ja sam svoj ostavio na 105 gr, za sada mi tako odgovara. Kruna cevi je kod mene trebala da se obradi, da bi se dobila ta bolja precicnost.
Sad ja nisam merodavan da ispucam na 25m pojedinacne, pa da neko kaze moze bolje ili ne, jer ja pucam sa stativa stojeci, ali je puska oslonjena pozadi na vrecicu, napred na bipodu. Idealno bi bilo da ti dam pusku, pa ti da probas u uslovima u kojima pucas, sa oslonca koji koristis....sve ostalo je vrlo nezahvalno.

@Beretta upravo si lepo sve pojasnio. Jedan strelac da proba i uporedi puške. A što se tiče Artemisa m16 za te pare dobija se odlična puška.

Users who are viewing this thread

Back