Mnogo puta je vec rečeno da puska vredi i pruža mnogo više nego sto košta. Neko to ne voli i želi premijum kvalitet odmah iz kutije i to poštujem ali to se plaća mnogo više. Ja sam uzeo Artemisa kao pusku koja je koncipirana jednostavno, a opet funkcionalno da bih mogao da naucim i sam neke stvari dorađujem, jer mi to pričinjava zadovoljstvo kao i pucanje.
Meni ne pada napamet da nesto slikam, gubim vreme na montažu telefona i ostalih gedžeta kada pucam da bi ovde neko verovao ili ne...dal je ovo bolje od ovog ili onog proizvodjaca. Svaka PCP je puska za sebe, svaka ima drugaciju cev i sve je priljagodljivo strelcu u zavisnosti od njegovih želja i mogućnosti za pucanjem. Zato ja ne bih uporedjivao Artemis sa FX ili Kralom ili sa cim već.
Moje iskustvo je veoma pozitivno, dobio sam sta sam platio i želeo. Istina je da je poželjno da se puska malo "pretrese" kad je nova, jer kod mene su bila odvijena 2 srafa koji drze kućiste okidaca. Cev nije bila stegnuta kako treba, tj. deo koji drzi cev u bloku. Sve ostalo je bilo u redu, to je sve servis od 5 min dok se odmašćuje cev pre prvog pucanja.
Neko je pitao zasto tjuniramo....pa zato sto se svi brzo poželimo vise, bolje, tj max iz onoga sto imamo. Artemis M16 je po tom pitanju odlican, jer ima puno postora za igru i doradu...opet kazem koga to zanima. Kolega sa kojim sam često pucao ima Streamline i jeste sve kod nje bilo gladje i lepse iz kutije. Neka resenja su bolja, neka bas i nisu, ali daleko od idealne puske i da ne može i od nje da se napravi bolja puška....pa se opet vraćamo na tjunig. Ljudi moraju da shvate da mi ne kupujemo violinu koji je rucno pravi majstor, pa doveo do savrsenstva, nego ako hoćes da izvuces mah iz nje moras da petljas i istrazujes.
@glale ja sam ljubitelj pucanja pojedinacno...ali nikad nisam probao te manje daljine. Mislim da na tim daljinama moze da parira vasim laserima, mada verujem da su vase cevi kvalitetnije i da ste u blagoj prednosti. Ono sto pruža Artemis M16 je da može da parira ili da im bude blizu vrhunskim puskama koje su pravljene za 10m, ali isto tako moze da pruzi mnogo zadovoljstva i na 50, 100 i 100+, može da puca razne gramaže dijabola, a moze da se čovek igra i sa slagovima. Zato sam ja pre zagovornik ove price, nego springerica koje su tehnoloski ipak prevaziđene. Zato sam na kraju uzeo Artemis m16 iako sam bio zagrejan za Valter LGV kao lud.
Svako neka uzme sta smatra da je dobro i neka uživa. prepucavati se i dokazivati čiji je duži....moderator, mislim da je bezveze. Stvarno te stvari guše forum.