Artemis M16 5.5mm

Lično preferiram 5.5 kalibar i on bi bio savršen izbor za to što ste naveli kolega.

Slazem se kolegom ja isto licno preferiram 5.5mm on se najbolje pokazak . Licno sam imao priliku da ovaj model Artemis m16 probam u sva 3 kalibra u kojima se proizvodi i u 5.5mm se najbolje pokazao :)

Pa ta platforma je i konstruisana za 5.5 kalibar i odlično je nosi. A 5.5 kalibar može lepo da grupiše na tim razdaljinama.

Za te male i eventualno srednje distance 5,5 mm je izmišljen. Ogroman izbor dijabola, mala cena municije, mogućnost eksperimentisanja sa slagovima... :lol: :lol: :lol:

Ledeni said:
Za te male i eventualno srednje distance 5,5 mm je izmišljen. Ogroman izbor dijabola, mala cena municije, mogućnost eksperimentisanja sa slagovima... :lol: :lol: :lol:

Cekamo da ih napokon uvezu i kod nas pa da experimentisanje pocne.☺️☺️

Danas sam zvao ima samo 4,5mm, naravno narucena dolazi u utorak (papirologija) ali sam za sledeci uvoz narucio samo cev od 5,5mm, Kazu da je verovatno moguce jer sve delove sto su dosad narucivali su i dobili. Videcemo, a mozda mogu neku cev i sam da prepakujem posto imam i strug i glodalicu

Nakon svih zavrsenih radova na pusci i testova dosao je na red i test brzine kao potvrda da je tuning Artemisa uspeo. Ranije brzine testirane sa fabrickom konfiguracijom artemisa bile su sa Jsb hades 1.030g 275m/s a sa jsb heavy 1.175g bile su 255m/s . Nakon obrade transfer porta , obrade pellet probe i stelovanja regulatora sa fabrickih 110bara na 130bara dobilo se na brzini pa JSB hades 1.030g koji je u fabrickom modu isao brzinom od 275m/sada ide brzinom od 300m/s a JSB heavy sa ranijih 255m/s porastao je na 288m/s. Tako da je puska sada spremna da doceka fx hibrid slagove kada stignu. Naravno sve ovo ne bi bilo moguce bez strucne pomoci kolege Skorpia!! :D :D uspeo sam da komprimujem samo dve slike hronografa i to izmerene sa jsb hades ove sa jsb heavy dijabolama nije htelo da mi komprimuje izbacuje gresku. Za vrednost sam uzeo prosecne brzine od 5 ispaljenih dijabola svake vrste. :D

Attachments

• IMG_20200313_071027-min.jpg
    IMG_20200313_071027-min.jpg
    474 KB · Views: 2,057
  • IMG_20200312_221411-min.jpg
    IMG_20200312_221411-min.jpg
    756.7 KB · Views: 2,057
Odlicna puska i podlozna modifikacijama sa veoma malim ulaganjima , drago mi je da si zadovoljan

skorpio said:
Odlicna puska i podlozna modifikacijama sa veoma malim ulaganjima , drago mi je da si zadovoljan

Puska se pokazala odlicno za sve ovo vreme koliko je koristim. A sada nakon modifikacija je jos bolja ja sam veoma zadovoljan. Ali verovatno nije ovo kraj sa modifikacijama planiram jos po nesto da dodam :D :lol:

Da li ste menjali postojece delove (transfer port) ili ugradjivali neke druge?

Jos nema hrabrosti da modifikujem nesto na mehanizmu dok ne nabavim rezervni deo ili vec tjunirani deo.

zuxbg said:
Da li ste menjali postojece delove (transfer port) ili ugradjivali neke druge?

Jos nema hrabrosti da modifikujem nesto na mehanizmu dok ne nabavim rezervni deo ili vec tjunirani deo.

Posto fabricki regulator moze da se podesava a i drzi prilicno konstantnu brzinu +- 2m/s ostavljen je fabricki samo nastelovan na 130bara , pellet probe je takodje fabricki samo su mu smanjene dimenzije , a takodje i transfer port je fabricki samo je otvoro prosiren bijaxom. :)

ja sam oduševljen ovim što čitam, posebno ovim poboljšanjima artemisa

negdje prije pola godine ili više nas trojica smo počeli sa impaktom da se igramo i tada sam ukapirao da svaka ali baš svaka puška može da se poboljšava , jedan od najboljim primjera je ovaj artemis koji je digao brzinu a nadam se i sve ostale kvalitete , i to brzinu od 33 ms a to je uzasno veliko povećanje..........

zvezdan said:
ja sam oduševljen ovim što čitam, posebno ovim poboljšanjima artemisa

negdje prije pola godine ili više nas trojica smo počeli sa impaktom da se igramo i tada sam ukapirao da svaka ali baš svaka puška može da se poboljšava , jedan od najboljim primjera je ovaj artemis koji je digao brzinu a nadam se i sve ostale kvalitete , i to brzinu od 33 ms a to je uzasno veliko povećanje..........

Hvala kolega :) pored povecane brzine oseca se poboljsanje i na preciznosti grupe su sada uze nego ranije a i puska sada odaje utisak da skladnije radi :D

Ma nije to Nuklearna fizika , prve pcpejke sam tunirao pre 3 , 4 godine i nema tu nepoznatih , sve to je veoma prosto i jednostavno samo je stvorena fama oko toga .
Artemis je veoma pogodna puska za tuning i moze puno toga da se modifikuje , za recimo 100 eura ulaganja dobija se neverovatno mnogo (naravno ko voli snagu) i po mom misljenju artemis je trenutno najbolji odnos ulozeno dobijeno .
Kolega night shadow je pionir sa artemisom veoma pozitivan covek , prosto mi je poslao odredjene delove postom ja ih malo cacnuo i vratio istim putem , rezultate je covek postavio ovde i svima su vidljivi .
Da napomenem da fabricki moderator na Artemisu moze 30 posto a mozda i vise da se utisa a postoji i mesto (fabricki) da se ubaci externi plenum .
Na navedenoj pusci je po meni blok uradjen vrhunski i ko ima zelju moze mnogo toga da poboljsa ...

Kad bi kolega još izvoleo da isproba slagove iz svog Artemisa... :D Ko o čemu... :lol: :lol: :lol:

Ledeni said:
Kad bi kolega još izvoleo da isproba slagove iz svog Artemisa... :D Ko o čemu... :lol: :lol: :lol:

Kolega Ledeni jeste mi u planu isprobam slugove iz artemisa otud je i zapocela zamisa o modifikaciji. Ali trenutno se dovijam na sve nacine da dodjem do slugova :D :D

Users who are viewing this thread

Back