Artemis M16 5.5mm

@night shadow i @zoric da li obojica imate extra high Sports Match nosace? Ja se razmisljam da porucim high opciju za Helixa 6-24x50, pa da nesto ne zajebem, da ne bude nisko?

@Lane ja sam na helixa stavio sportsmatch atp61 podesavajuce nosace ( imaju extra high bazu)u mom slucaju nije nisko dobro se slozili za optikom i puskom ;)

Lane said:
@night shadow i @zoric da li obojica imate extra high Sports Match nosace? Ja se razmisljam da porucim high opciju za Helixa 6-24x50, pa da nesto ne zajebem, da ne bude nisko?
Ja imam takodje atp61 nosače,ali nisam zadovoljan sa njima…elevacija nije dovoljna da bih mogao da stavim custom okvir u pušku…preporučio bih ti FX No Limit,uskoro ću da ih menjam…da napomenem ,ja sam jedini kome ne odgovaraju svi su uglavnom zadovoljni…

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Rekao bih da su Sportsmatch što se kvaliteta tiče prilično bolji od FX No limit, e sad taj problem sa okvirom je druga stvar.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Masimalno mi je podignuta elevacija,kolega Scorpio je bio prisutan i dalje nismo mogli da stavimo okvir sa Element Helix optikom…sredina optike ima malo čudan dizajn ,kao stomak koji smeta da udje okvir…

A koji imaš okvir, Carm odnosno od Darka Dell Orca ili neki drugi? Pošto mislim da @night shadow ima taj okvir i istu optiku i staje normalno. Ali reći će on.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Ja ih koristim godinu dana i nisam imao problema sa okvirima staju mi i fabricki i onaj od Darka iz Hvatske. Zadovoljan sam kvalitetom i izradom i sto je bitno lako se podesavaju na malom crvic srafcicu. :D

Da kod kolege Zorica ne staje carm okvir , mada smo pokusali nosace dici na max i tacno je da fx,ovi nosaci imaju mnogo vise elevacije pa koga privlaci dalekometno verujem da je fx bolji izbor , mada ima kolega koji sa sport match imaju odlicna iskustva dalekometno ...

skorpio said:
Da kod kolege Zorica ne staje carm okvir , mada smo pokusali nosace dici na max i tacno je da fx,ovi nosaci imaju mnogo vise elevacije pa koga privlaci dalekometno verujem da je fx bolji izbor , mada ima kolega koji sa sport match imaju odlicna iskustva dalekometno ...
Ako bi povukli optiku više prema nazad da taj centralni debeli deo optike bude iza dela gde ide okvir,tada bi mogao da stane okvir sa Sportsmatch nosačima,ali tada mi ne odgovara oku optika preblizu mi je…

Ljudi , hvala na iskustvima, to mi je trebalo, porucijem atp61…

Jel moze neko da mi napravi skicu sa merama, pravio bi kundak za nju? Sredina cilindra da bude linija od koje se skidaju mere po dubini.

pozdrav ljudi, na koliko bara su puni M16. Vidim da pise da je maximalan pritisak 250 bara i da je dotle zeleno, ali do koliko je najbolje puniti da se ima vise hitaca a da se ne opterecuju gumice tj puska?

I meni pise do 250 , ali ja obicno punim 220-230. Tako sam cuo, da li je pametno - ne znam. Ne menja puno stvari u pogledu punjenja puske.

U početku sam duvao do 250bara, dva slučaja propuštanja nepovratnog ventila punjenja.
ventil.jpg

Diana Outlaw.jpg

Posle druge zamene sam premotao film - kolega @Skorpio je svojevremeno spomenuo da je do 200bara bolje...
Trenutni setup: cal 4,5mm, regulator 125bar, tp3,2mm(fabrički za taj kalibar), punjenje do 200(ponekad do 220)bar.
Broj hitaca: 48-51 konstantnih. 22-25J(lepo nosi teške dijabole).

View attachment Diana Outlaw m16.pdf

Svako dobro!

Evo i mojih rezultata sa istom puskom na 40m.
Dve mete sa 5 i dve za 10 dijabola. Na otvorenom prostoru sa povremenim slabim vetrom

Attachments

• 20220717_172705.jpg
    20220717_172705.jpg
    1,015.2 KB · Views: 735
  • viber_image_2022-07-17_17-07-51-738.jpg
    viber_image_2022-07-17_17-07-51-738.jpg
    209.1 KB · Views: 734

Users who are viewing this thread

Back