Avijaticar said:Ajde ovo se kaze, baš si dijabola, a kako se kaže za slagove?
Šinu za bipod puška nema, moraćeš sam da kupiš i ušrafiš u kundak.Kustadin said:Uf... Odakle poceti...
Znaci hteo bih da nabavim ovu pusku u 5,5mm verziji. Onaj osecaj kad te maksimalno svrbe prsti i jednostavno moras da posedujes jednu. Svidja mi se izgled, a da budem iskren i cena. Video sam da imaju u Panimu pa cu morati da pozovem od ponedeljka i da se raspitam za sve.
Posle vise dana prevrtanja interneta i raznih foruma saznao sam da nista nisam siguran...
Rekoh sam sebi, vreme je da potrazis odgovore od ljudi koji je imaju i koriste.
Sad, ono sto mene interesuje (zapravo vise stvari):
- Kako moze da se montira nosac za bipod? Ima li vec odredjeno mesto za to ili ce mi trebati strucna pomoc posto nisam primetio gde ide?
- Gde sa njima sme da se puca? Ja zivim u stanu, tako da moram da idem negde napolje u javnost da bih je koristio. Medjutim, posto se vec bavim strelicarstvom od lokalnog fudbalskog kluba sam dobio dozvolu da koristim teren kad nikoga nema, da li bih mogao tu da se uglavim nekako? Ili da li smem uopste?
- Sta mi je sve potrebno od dodatne i pratece opreme?
- Da li bi ovaj kompresor odgovarao za punjenje?
https://www.amazon.com/GX-Compressor-Auto-Stop-Water-Oil-Separator/dp/B0819ZH85H
Link je sa Amazona, mogu preko prijatelja da ga nabavim koji dosta putuje.
- Da li je Diana 3-9x40 AO odgovarajuca optika za pocetak?
Iskreno ni sam ne znam sta bih trebao jos da pitam ili da zatrazim savet. Ako sam nesto zaboravio samo recite.
Svi predlozi, sugestije kao i kritike su veoma dobrodosli.
Hvala unapred.
zare said:Ne smeš da pucaš nigde van strelišta, tako je po zakonu. Možeš ti gde god hoćeš ali je pitanje da te neko ne prijavi.
Rax032 said:Šinu za bipod puška nema, moraćeš sam da kupiš i ušrafiš u kundak.
Što se opreme tiče pisano je već, pored puške boca ili pumpa za punjenje, optika naravno bez nje se ne može, bipod ili džakovi sa kojih ćeš pucati. Hroni za merenje brzine dijabola je korisna stvar, daljinomer isto ali nije obavezno.
Po meni nije dovoljna ta Diana, za sam početak i nekih 25m i nekako. Ali mišljenja sam da treba kupiti ipak nešto ozbiljniju optiku jer bi i sam ubrzo shvatio da moraš da je promeniš kada apetiti porastu, a porastu jako brzo.
justklokan said:A sto se tice kompresora taj sa linka na amazonu je preskup, gledaj na svabskom podrucju i naci ces ga pa i duplo jeftinije. I ja cekam pogodan momenat da mi se odozgo donese jedan .
Primer :
https://www.ebay.de/itm/314080532401?amdata=enc%3A1hfvRarz_RZWT6-JstidM6A38&mkevt=1&mkcid=1&mkrid=707-53477-19255-0&toolid=20006&campid=5337770552&customid=NDYGD9legWmhjPThik4H9w
https://www.ebay.de/itm/314080532401?amdata=enc%3A1hfvRarz_RZWT6-JstidM6A38&mkevt=1&mkcid=1&mkrid=707-53477-19255-0&toolid=20006&campid=5337770552&customid=NDYGD9legWmhjPThik4H9w
skorpio said:Optika min 25 x sinu ces morati sam ( ako imas potrebe za istom) , puska je sposobna za 50 + metara a 3 do 9 je malo uvecanje ...
Kustadin said:- Gde sa njima sme da se puca? Ja zivim u stanu, tako da moram da idem negde napolje u javnost da bih je koristio.
Joca said:Ne znam iz kog mesta si, ali skoro sva veća mesta imaju poneko strelište komercijalnog tipa za daljine do 50m. Ako nema u tvom mestu, sigurno ćeš naći u najbližem gradu. To može značiti dodatne troškove za gorivo i zakup strelišta, ali mislim da vredi, a ti ćeš svakako sam proceniti.