DraganMiletic
Active member
Podjimo od cinjenice da sam glup i da nesto ne razumem.Daleko si od lupanja, proizvođači često namerno ostavljaju najbezbedniji način da se pritisak oslobodi željenom (sigurnom) pravcu kako (u slučaju proboja) ne bi došlo do eksplozije a samim tim i povreda ili nečega još goreg. Na primer: kod CS200 namerno je istanjen cilindar na određenom mestu, kod wildcat/maverick to mesto je kapica glavnog ventila, kod artemisa to je nepovratni ventil i da ne nabrajam dalje.
Recimo 220, ničemu ne prija da ga teraš po gornjoj granici. Ni živim bićima, ni motorima, ni procesorima pa ni sudovima pod pritiskom.
Sve puske na trzistu smeju da se pune na deklarisani pritisak, cak i Kral koji je vec imao problema da su mu eksplodirali neki rezervari. Osim Artemisa on mora da se puni manje. Artemis ima titanijumske rezervare koji su jedni od kvalitetnijih na trzistu.
Drugo kakav je to bezbednostni mehanizam koji mi dozvoljava da napunim pusku 10-20 puta i onda mi ispusti vazduh polako preko noci?
P.S. Samo da napomenem da imam sertifikat za rad sa sudovima i uredjajima pod visokim pritiskom i ocekujem normalan odgovor.