Artemis pcp

kecman said:
Jos polako kompletiram sve. Nemam jos pumpu da je punim, a nesto nisam ni imao vremena i prilike da je probam.
Tek sledeci vikend ako vreme dozvoli :(

Uf ja izgleda vise nestrpljiv od tebe :lol:

Utisci posle prvih 11 dijabola (nije upucana optika), bez trzaja u odnosu na Hatsan Mod 87 sniper, okidac veoma lagan kada se uporedi sa Hatsanom Mod 87 sniper, bolt sasvim lepo funkcionise potpuno novi osecaj u odnosu na gadjanje sa Springericom, mada i ona ima svojih cari.

Inace pusak dolazi sa napunjenim rezervoaraom na 150 bara, tebalo mi je nekih 30-ak pumpanja da je popnem na 160. Sa ispucanih 11 dijabola pritisak je pao na 150.

Za sada sam prezadovoljan, cekam lepo vreme pa da upucam optiku i da vidim njeno pravo lice.

Bravo kolega i ziveli. Nekako mi je puno pumpanja za 10b. Nemoj zaboraviti da kad dignes pumpu do kraja i spustis do kraja napravis malo pauzu da dozvolis da vazduh prodje. Dosta je pola sekunde, osetis uostalom sam otpor. Sva sreca u stomak od slanine, leba & piva pa mi pumpanje nije problem.

kircan said:
Nekako mi je puno pumpanja za 10b. Nemoj zaboraviti da kad dignes pumpu do kraja i spustis do kraja napravis malo pauzu da dozvolis da vazduh prodje. Dosta je pola sekunde, osetis uostalom sam otpor.

Prvih dvadesetak pumpanja je da se izjednači pritisak (da pumpa postigne pritisak puške). Tek zadnjih desetak puni pušku.

Zavisi koliko je bara puska na flahspup koji ide do 200 to se postigne sa 10 pumpanja, njemu pada do 130 bara kad pucam. Ona jos ima i mali spremnik pa je utoliko lakse, ne znam koliki je kod artemisa.

Iako nisam ocekivao da cu isprobati po prvi put moju prinovu bar jos par nedelja, danas se ipak pruzila kratka prilika, ali zbog uslova, samo na 25m.
Samo je cev ociscena i krajevi opruge cekica su ispolirane.
Jos cekam hronometar, tako da, sto se tice cekica, nista nisam dirao, fabricki je.
Probao sam sa JSB Jumbo Heavy 18,13gr po 12ak u svaku metu.
Posto sam navikao na springerice <200 m/s 4.5mm, zanimljiva mi je bila i probojnost :)
IMG_20190127_155944.jpgIMG_20190127_155850.jpgIMG_20190127_155834.jpg

Bravo kolega, dobre grupe sa artemisom, a vidim da probija dobro. Jedva cekam da vidim na 50m

Pre nedelju dana mi je stigao onaj najmanji hroni koji se kaci na cev i sa kojim su neki od clanova imali problema pa sam jedva cekao da proverim da li cu ih i ja imati sa ovim mojim.
Danas sam ugrabio vremena da proverim po prvi put.
Testirao sam ga u zatvorenom na oko 23 stepena.

JSB Exact 18,13gr: 278, 282, 282, 281, 281;
JSB Polynag 16gr: 292, 290, 290, 293, 290;
Norica Hammer (ne znam tezinu): 298, 296, 299, 296, 295;

Puska jos nije razradjena. Ispalila je manje od 100 dijabola.
Ako imate neke savete oko brzina, da li da probam da smanjujem ili povecavam, otvoren sam za savete.

Pa probaj preciznost sa brzinama koje imas na 50 metara , nista ne diraj dok ne vidis na meti preciznost a i broj korisnih pucanja po punjenju , nakon toga (ako nisi zadovoljan ) mozda treba nesto podesavati ...

SMD said:
Za pocetak probaj JSB Exact Heavy 18.13gr, brzina je tu oko granice neke...
Koliko vidim prve su 18.13gr znaci heavy.Za njih znam da bi optimalno bilo oko 270m/s da se teraju :D Barem za st cev.I tvoje brzine su tu negde.
Ali ako je puska precizna i dijabole pravilno lete ne bih dirao nista.
Najbitnije da bude sto manji spred dok si na regulatoru.
Grupa na 50 m i 75m.
Izvestavaj nas cini mi se da ove spa-artemis puskice imaju dosta potencijala.

Evo doslo je i to vece da se pumpa za sutrasnje upucavanje optike.

Pusku drzim na 150 bar, tako da je prvih 30pumpanja bilo z aizjednacavanje pritiska. Od 150 - 190 bar bilo je potrebno jos 43 pumpanja, znaci ukupno 73 pumpanja. Vreme 35 minuta sa pravljenjem pauze na svakom pumpanju gore-dole, i na seriji od 5, kako se ne bi zagrejala pumpa (da duze traje, a i nigde ne zurim).

Puska je napunjena na 190bara, pronasao sam negde na netu da je bolje drzati je na 190 bar nego na 200bar, mozda gresim :?

Ako bog da, da sutra ujutru nema kise i vetra, kacim rezultate cim pre.

Attachments

• 190bar.jpg
    190bar.jpg
    57 KB · Views: 4,163
Chillybgd said:
Evo doslo je i to vece da se pumpa za sutrasnje upucavanje optike.

Pusku drzim na 150 bar, tako da je prvih 30pumpanja bilo z aizjednacavanje pritiska. Od 150 - 190 bar bilo je potrebno jos 43 pumpanja, znaci ukupno 73 pumpanja. Vreme 35 minuta sa pravljenjem pauze na svakom pumpanju gore-dole, i na seriji od 5, kako se ne bi zagrejala pumpa (da duze traje, a i nigde ne zurim).

Puska je napunjena na 190bara, pronasao sam negde na netu da je bolje drzati je na 190 bar nego na 200bar, mozda gresim :?

Ako bog da, da sutra ujutru nema kise i vetra, kacim rezultate cim pre.

trebalo bi da bude lepo vreme, barem kod nas...

Ne vidim zasto ne bi punio na max od 230 bara, pogotovo sto ces sutra pucati i ne vidim razlog sto ne bi punio pusku sa npr150 bara na 230 iz cuga. Mislim da nema potrebe za pauzama, to je nekih 5 min pumpanja max. Nije pumpa bas toliko osetljiva stvar :)

Utisci sa prvog gadjanja Artemis M22, 5.5 mm

Puska je upucana sa improvizovanog stalka (kao na slici ispod) na 50 metara.

Rezuktati gadjanja za mene su impresivni moram napomenuti da nisam bas neki strelac.

Pogledajte sliku sami i procenite rezutate sa 50m,

Ukupno ispaljeno 3 okvira po 11 dijabola (H&N sniper magnum), sa 190 bara pritisak je spao na 140 bara.

P.S.

U odnosu na springericu PCP je neopisiv :D

Attachments

• 001-merenje.jpg
    001-merenje.jpg
    480.6 KB · Views: 4,133
  • improvizovani stalak.jpg
    improvizovani stalak.jpg
    190.4 KB · Views: 4,133
Sećam se svog oduševljenja posle prvih hitaca iz AT44 :). Potpuno drugi svet u odnosu na springerice i osećaj da dijabole same od sebe lete uvek u istu rupu. Ja bih svakako isprobao i JSB! I neki bolji oslonac, najbolje vrećice sa peskom. Lako ih je napraviti od starih, debljih čarapa. Po meni ne postoji bolji oslonac - jedna ispod potkundaka, jedna pod petu kundaka.

Bravo kolega, lepo ide sa artemisom. Kao sto rece kolega ledeni , dzakovi sa peskom su dosta dobar oslonac. Jos ako in napunis pirincem a ne peskom neces ni bruh rizikovati. Koja je optika, jet ona carl zeiss conquest?

Hvala kolege na savetima, sledeci vikend carape &pirinac :D

Optika je kineska Carl Zeiss 4-16x50.

Sve je kinesko, puska, pumpa i optika, jedino su dijabole H&N.

Planiram da uzmem JSB test set. Kao sto se vidi na slici moze da gadja u 2,5 cm na 50 m sto je za mene impresivno, ali definitivno je do strelca. Do sledeceg vikenda pozdrav

Kada je do strelca to je dobro , bolje nego do puske da je , jer desava se i da skupe puske odnosno njihove cevi nisu bas top , a kamoli kod jeftinijih . Izgleda da si ubo pravi komad :D
Srecno ;)

Users who are viewing this thread

Back