Artemis pcp

NikolaLO said:
Odustajem od Magnum Springerica, PCP mi je bio sporan zbog punjenja boca, ali sam našao vezu kod vatrogasaca, pa sam rešio PCP definitivno. Diana Stormrider nema regulator, manji je kapacitet boce, pa mi je nešto od Artemisa ostalo kao opcija, kako bih se i finansijski prilgagodio.

Imaš u Novom Sadu FX Royal i u syntetici i u drvetu, naravno u 5,5mm kalibru. :cool:

Uvoz Artemisa ce biti tek u novembru, to je podatak koji sam dobio u Panimu, oni su generalni uvoznici.

@NikolaLO:
Ne morate kolega. Jedan vaš kolega sa foruma se skoro, pa upecao na Dijaninu iteraciju m16-ke, sa malko drugačijim kundakom. Samo se nećka oko kalibra (4,5 vs 5,5)jerbo bi se igrao do 50-ak metara. Ili da jednostavno uzme P15 za manje novca. Ima korisnih postova starijih drugova pod susednom temom: kupovina prve pcp puske.
Srećno!

@Chaba ako je do 50m sasvim je upotrebljiv 4.5 kalibar. Iskreno na skupu sam video jednu zanimljivu grupu ispucanu sa 4.5 kalibrom na 50m i nekih 9j.Skoro identična grupi koju je isti strelac ispucao sa Impaktom u 6.35kalibru i xy dzula.

@Goxy: Nadao sam se takovom ogovoru. Čitajući, a i koroz priču sa Žoltom predpostavljao sam, da je za tu potrebu, 4,5 dovoljan. Tu je naravno i kompatibilnost municije sa drugom igračkom, malko veći izbor, cena... Tolko o logici.
Nemačka bukva, talijanskog dizajna u kineskoj obradi je izvesna.

Veliko hvala kolegama za strpljenje prema novom članu.
Ponuda za srednje-banatski vazduh, naravno stoji.
Svako dobro

chaba said:
@NikolaLO:
Ne morate kolega. Jedan vaš kolega sa foruma se skoro, pa upecao na Dijaninu iteraciju m16-ke, sa malko drugačijim kundakom. Samo se nećka oko kalibra (4,5 vs 5,5)jerbo bi se igrao do 50-ak metara. Ili da jednostavno uzme P15 za manje novca. Ima korisnih postova starijih drugova pod susednom temom: kupovina prve pcp puske.
Srećno!
Hvala na predlogu kolega, odluka je pala na P15, u toku je potraga za bocom za punjenje :)

Da rezimiram moje iskustvo sa M22 5.5mm (postao sam više puta na ovom thread-u):

-Uzeo sam M22 5.5mm iz prvog uzvoza. Hteo sam M16, ali nije bilo 5.5mm.
-Nakon par meseci je slomljen šraf na zatvaraču jer se olabavio i prilikom repetiranja sam ga slomio. Popravljeno u garanciji.
-Majstor je tjunirao-povećao brzinu. Došlo je povećanja rasipanja. Majstor zaključio da je cev naopako montirana. Cev zamenjena u garanciji.
-Za sada radi OK, trebalo bi još srediti okidanje da bi grupe bile uže.
-Na 50m iz ruke pogađam gong 10x10cm u 90+%.
-Na 100m iz ruke pogađam gong 20x20cm u 80%.
-Na 100m sa stola, najbolja grupa bez vetra 30mm.
-Na 50m sa stola, grupe uglavnom oko 40mm.

Sideshot:
https://airguns-srbija.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=751&p=31450&hilit=M22#p31450

Najbolje dijabole: JSB 1.175g, i H&N Sniper Magnum 1.16g.

Recimo da artemis m 16 u osrednjim uslovima ako pucam grupe 10 + dijabola ne izlazi ( ili jako retko izadje ) iz 20 mm na 50 metara a grupe od 5 kom budu ispod 10 mm sa dijabolama jsb heavy , hades i monster redesigned u 5.5 kal .

Users who are viewing this thread

Back