chaba said:Pozdravljam sve kolege, drugove i sekretare m.z.!
Uf.. Reših - potpuno neracionalno - da se oprobam u beztrzajnom, rekreativnom gađanju. (Rekreativno - uglavnom stav 10-20m, astal oko 40m, opušteno) Pošto pcp nit pošteno video nit mirisao, logično bi bilo da pazarim Stormridera i pumpu, pa da probamo kako to ide kod odraslih, ali ona igajuća cev kod pomenute puškice, nekako kvari utisak.
Sledeći stepen, čitajući forum, nameće se Artemisov program sledećim redosledom:
1, M22 - ima na stanju, najmanje skup, - možda ako baš zažmurim pretekne i za kompresor
2. M16 - po cenjenim članovima, tehnički bolja od predhodne, ali nemam (zasad) planove za tjuning. Na forumu spomenutih cenjenih radnji, trenutno nema na stanju, dostupno pred kraj godine... (pomoć)
3. P15 - Kompaktan, možda i najtiši, ali kao levak, na osnovu youtube prezentacije, ne mogu proceniti njegovu upotrebljivost (zatvarač-obraz)
Za svaki savet ili komentar u vezi gore pomenutih modela, pa i preporuka za neki drugi, sam zahvalan.
*Kalibar - za pucketanje do nekih 50-ak m 5,5 opravdan?
*offtopic: da li pas/kuca nekih od kolega, plaši zvuka vazdušne puške? Da li su pomenuti modeli imaju pitomiji zvuk od prosečne oprugašice?
Unapred hvala.
chaba said:@Albagreka:
Poštovani kolega,
iskreno mi je žao zbog neprijatnog iskustva vezanog za taj model i zahvaljuljem se na dobronamernom upozorenju za model m22, koji uprkos nekim manama, još nisam otpisao iz nabavne liste, samo nije više na prvom mestu...
Ovako zelen, trgovinu Panim i Voju još ne poznajem, niti imam iskustva sa njima, ali na osnovu informacija sa ovog foruma, najverovatnije ću se upoznati, na obostrano zadovoljstvo.
Verujem da će se slučaj razrešiti u tvoju korist i uživati u našoj interpretaciji bikram-yoge.
Svako dobro!
NikolaLO said:Drugari, iščitah ja ovu temu i zaključih da je M16 5.5 bolji model od M22 5.5mm. E sada, pošto M16 nema i neće skoro, ja sam veoma nestrpljiv da kupim M22 ( dok je još ima ), da li je ona toliko lošija od M16, može li se tjunirati i doterati kako treba?
NikolaLO said:Drugari, iščitah ja ovu temu i zaključih da je M16 5.5 bolji model od M22 5.5mm. E sada, pošto M16 nema i neće skoro, ja sam veoma nestrpljiv da kupim M22 ( dok je još ima ), da li je ona toliko lošija od M16, može li se tjunirati i doterati kako treba?
To su dve totalno razlicete puske , kompletna koncepcija im se razlikuje i po mom misljenju nisu za poredjenje ...NikolaLO said:Drugari, iščitah ja ovu temu i zaključih da je M16 5.5 bolji model od M22 5.5mm. E sada, pošto M16 nema i neće skoro, ja sam veoma nestrpljiv da kupim M22 ( dok je još ima ), da li je ona toliko lošija od M16, može li se tjunirati i doterati kako treba?
Glock17 said:NikolaLO said:Drugari, iščitah ja ovu temu i zaključih da je M16 5.5 bolji model od M22 5.5mm. E sada, pošto M16 nema i neće skoro, ja sam veoma nestrpljiv da kupim M22 ( dok je još ima ), da li je ona toliko lošija od M16, može li se tjunirati i doterati kako treba?
Opa bato, pa ti kupuješ dve puške?
skorpio said:To su dve totalno razlicete puske , kompletna koncepcija im se razlikuje i po mom misljenju nisu za poredjenje ...NikolaLO said:Drugari, iščitah ja ovu temu i zaključih da je M16 5.5 bolji model od M22 5.5mm. E sada, pošto M16 nema i neće skoro, ja sam veoma nestrpljiv da kupim M22 ( dok je još ima ), da li je ona toliko lošija od M16, može li se tjunirati i doterati kako treba?
Pa vredi li M22 kupovine, šta misliš?skorpio said:To su dve totalno razlicete puske , kompletna koncepcija im se razlikuje i po mom misljenju nisu za poredjenje ...NikolaLO said:Drugari, iščitah ja ovu temu i zaključih da je M16 5.5 bolji model od M22 5.5mm. E sada, pošto M16 nema i neće skoro, ja sam veoma nestrpljiv da kupim M22 ( dok je još ima ), da li je ona toliko lošija od M16, može li se tjunirati i doterati kako treba?