Artemis pcp

@NikolaLO
Čestitam na kupovini, kolega i dobru zabavu! Inače, da nisam levak, ili da postoji ambi verzija P15, već bi filozofirali đžebanu, grupe, Dejanove kundake... Ima dosta korisnih informacija na forumu.
Inače optika mi je poznata..
Svako dobro

Hvala kolega, razumem tvoju "muku" u potpunosti :D Nadam se da sam izabrao korektnu optiku, pošto već imaš iskustva sa njom, nisam nešto mnogo "guglao" na tu temu, imam ovu Airking 4x32, isti proizvođač, veoma zadovoljan njome, pa rekoh da opet odaberem istog :)

Artemis M22 - JSB KnockOut - 101 m

Danas sam prvi put testirao JSB KnockOut slug 5.5mm/1.645g sa Artemis M22 na 101m. Gađano je sa stola, napred bipod, pozadi dva džakčića. (I dalje ne uspevam da postignem da svaki put puška ostane mirna posle opalenja - malo poskoči končanica. Verovatno je nešto do fabričkog okidanja, a većina od mog neiskustva.)
slug-diabole.jpg

Pozicija za gađanje
sto za gadjanje small.jpg

Pošto je puška upucana na 50m sa JSB 1.175g, a slug je 1.645g, uzeo sam neku težu dijabolu da podignem klikove na 100m i radi reference. Uzeo sam Diana High Power 1.37g (rebrendirani H&N Baracuda).

Dve serija Diana HP su dale grupe od 33mm i 28mm. Pored je serija JSB KnockOut sa grupom od 53mm:

Diana vs KnockOut.jpg

Posle sam uradio još 4 serija sa KnockOut i dobio grupe od 78, 85, 42 i 37mm:

KnockOut 4x 2.jpg

Zaključak: Ovo nije detaljan test, ali potvrđuje da do 100m sa ovakvim puškama slugovi nemaju prednost, što je i bio zaključak nekoliko kolega sa ovog foruma.

Testirao sam i JSB Hades 1.03g iz M22:

• Na 30m, grupa oko 20mm.
  • Na 101m, "grupa" oko 250mm. Lete na sve strane.

Kada stignem, probaću da odredim na kojoj udaljenosti kreće šaranje.

Ovo uopšte nije loše. Na.osnovu grupa sa dijabolama pretpostavljam da vetra nije bilo ili nije pravio znacajnije probleme. Već sa 2-3 m/s bi KO dosao u prednost. Jedina dilema mi je otkud tolike varijacije sa tim slagom, obično su grupe slične. Da li si primetio vezu između veličina grupa i broja ispaljenih slagova? Svakako treba probati na 150-200 m.

P.S. Sa dijabolama zaista sjajna preciznost!

Nije bilo vetra, jedino se video miraž (ako se tako kaže) - treperenje vazduha zbog zagrevanja zemljišta (počelo je Sunce da greje posle hladnog prepodneva).

Testiraću za praznike više grupa. Šta znam, možda je bilo kontakata sa grančicama na trajektoriji. (Bilo je kontaktata, one koje sam video, te sam eliminisao, ond. sami su izletali iz mete, a 2-3 grančice su pale. Pretpostavljam da je putanja slugova kosija u odnosu na vidno polje i trajektoriju lakših dijabola, pa su kačile graničice iznad "prozora" vegetacije kroz koji inače gađam.)

Čak i najtanju vlat trave kad zakači slag skrene, čak i ako je travka bila na svega par metara od mete. Kad zakači neku takvu prepreku dalje od mete, neretko ode ko zna gde. Znam kako je teško izbeći takve stvari kad si sam. Najlakše je kad imaš pomoćnika - gledaš kroz optiku, na telefonu ste obojica i navodiš ga dok ne počupa ili skloni sve što bi možda moglo da smeta. Držim ti pesnice!

Postovane kolege
Evo da napisem jedan tekst vezano za Artemis M 16 u 5.5 kalibar .
Posto sam uvek hvalio tu pusku i zaista mislim.da je apsolutno najbolji odnos ulozeno dobijeno ipak postoje negativni momenti koje moram navesti.
Radi se o zadnjem uvozu iz Krale shop, trenutno je kod mene jedna M16,ka bas iz tog uvoza sa ozbiljnim problemima , regulator baguje , okidacki mehanizam je daleko ispod svih do sada , ima neke podmetnute platne izmedju mehanizma i bloka i bez njih okidac ne radi kako treba , vijak za dekompresiju je ostecen kao da je vise puta odvrtan , cilindar je bio pun nekakve masti , u pokretnim delovima je neka stvrdnuta mast , kao da je tamo vec dugo godina a puska je potpuno nova , mnogo nelogicnosti i razlika u odnosu na modele koji su stigli direktno iz fabrike .Uz sve navedeno problem je u tome sto to nije jedini primerak sa takvim ptoblemima iz istog uvoza , (taj primerak je trenutno kod mene ) pa iz svega toga savetujem svima koji imaju zelju da kupe navedenu pusku da sacekaju uvoz iz fabrike , u ovom uvozu iz krale shop definitivno nesto nije kako treba .
Jos jedna bitna stvar , pouzdano znam da Nemacka kopija(nazovite kako hocete) Artemisa M 16 sa imenom Diana Outlaw ima bas ozbiljne probleme na skoro svim prodatim primercima i ta prica o Nemackoj kontroli kvaliteta je u najmanju ruku upitna ( licno mislim da je to sarena laza ) .
Sve ovo napisah da buducim vlasnicima skrenem paznju da dobro razmisle pre kupovine i naravno da ne ispadne da ja samo hvalim Artemisa bez obzira na kvalitet , prosto nije tako , sve napisano je iz licno mog iskustva i nema veze ni sa drustvenim mrezama ni sa prepricavanjem tudjih prica ...

Bravo kolega za iskrenost, nema razloga skrivati mane neke puske i dovesti u zabludu buduće vlasnike. Kamo srece da su svi iskreni i pola od ovoga pa bi svasta saznali o mnogo poznatijim brendovuma kakve su probleme imali i defekte sto odmah iz kutije sto prilikom eksploatacije.
Misljenja sam da kinezi imaju ok kontrolu za zapadna trzista, mnogo su im bitnija nego ova nasa mala sa malom kupovnom moći, ali da su konkretni modeli koji su dosli do nas iz "zaliha" modeli koji su reklamirani prilikom kupovine, mozda i pokusani da se poprave i na kraju prosledjeni ovom trzistu sa nekim zescim popustom.
Svakako stojim iza onog sto sam napisao ranije da je pozeljno svakog Artemisa (a i druge brendove) nakon kupovine pretresti, dotegnuti i podmazati da bi uzivanje bilo potpuno.

skorpio said:
... Jos jedna bitna stvar , pouzdano znam da Nemacka kopija(nazovite kako hocete) Artemisa M 16 sa imenom Diana Outlaw ima bas ozbiljne probleme na skoro svim prodatim primercima i ta prica o Nemackoj kontroli kvaliteta je u najmanju ruku upitna ( licno mislim da je to sarena laza ) ...

I ja sam tog misljenja i od pocetka to tvrdim, sta vise kinezi su napravili nekoliko stvarno solidnih modela...
A sa Kraleom je evo i drug imao problema, neki su upoznati vec, a otvoricu posebnu temu za to kad stignem. Ukratko, Impact M3 je dosao sa iskrivljenom gornjom nosecom sinom, ne moze se repetirati, ne moze se ubaciti sanzer uopste itd...

beretta said:
... ali da su konkretni modeli koji su dosli do nas iz "zaliha" modeli koji su reklamirani prilikom kupovine, mozda i pokusani da se poprave i na kraju prosledjeni ovom trzistu sa nekim zescim popustom.

Vrlo je moguće da su to primerci vraćeni iz različitih razloga. U svakom slučaju, mišljenja sam da o svemu treba pisati otvoreno, jasno i iskreno, a sve u svrhu zadovoljstva nas kupaca, koji u krajnjoj liniji, dajemo ozbiljan novac za naše prilike.

Svaka čast kolegi Škorpiu što je otvoreno napisao sve, volim objektivnost i pošto mnogi misle da samo hvalimo Artemis mi vlasnici i da nema mana, eto ipak ih ima.
I ja bih se složio sa ocenom da ovi primerci iz Krale shopa imaju neki problem. Da li su to neki refabrikovani modeli, neki polovni reklamirani ili prosto loša serija ne znam, ali definitivno je da takvih problema nije bilo sa puškama koje su stigle direkt iz Kine.
Evo moja je još uvek fabrički setup, ništa nije pipano i radi odlično, poznajem još neke kolege s foruma koji poseduju M16 i nisam čuo da se neko žali.
Voleo bih i da Zlatko pročita ovo čisto da zna za problem, da uputi ove iz Kralea.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Scorpio svaka cast na objektivnosti u iznosenju ovih cinjenica. Sto rece @Rax032 njje sa mi vlasnici samo hvalimo artemis vec objektivno iznosimo sve njegove mane i vrline. Ja sam na svom artemisu menjao regulator posle 10 000-20 000 dijabola jer je poceo da kripuje ali je iz fabrike radio odlicno . Takodje moram da primetim da su prve i druge serije uvoza iz Kine bile stvarno dobre odmah iz kutije , a da ova poslednja tura iz Krale shopa mi lici da su propusti kontrole kvaliteta iz svih serija izdvojeni skupljeni na gomilu i cuvani u magacinu do ove prodaje za Srbiju. :)

I naravno da će koplja da se lome na banana državama gde uvek dolazi škart roba.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ja iskreno mislim da gresite. Ti primerci su i bili za EU, dok je za nase trziste iz Kine dolazila bolja roba! Neka me Scorpio ispravi ako gresim, a njemu svaka cast na iskrenosti i objektivnosti. To je upravo i razlog zasto nisam kupio Artemis, a rekao sam sto posto ga kupujem... Ja vise ni FX-u ne verujem. Mislim da je moja sledeca firma Daystate, u njihovu kontrolu kvaliteta verujem.

Svaka cast na preciznim informacijama od @skorpio , pravo forumski i nepristrasno… Mene zanima kako bi konkretno ta puska radila i kakve bi rezultate mogla da ima na meti, da nije dosla u Sinisine ruke? Tj koliko bi to mogao da primeti neko ko nema iskustva sa pcp kao ja npr :D

Puška je vrhunski precizna,cev je vrhunska…problematika je najvećim delom u regulatoru koji ima opasne oscilacije…polažem sve nade u njega da mogu da konačno zapucam sa njom,pa i zamenom regulatora ako će to doprineti situaciji.

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Preciznost ako ostane brzina na setovanom nivou je 10ak mm na 50 metara ako racunamo grupe od 5 kom i ispod 20 mm ako racunamo grupe od 20 kom ali to je sve nakon raznih intervencija , svi primerci koji su stigli iz fabrike ( bez posrednika ) bili su ok direktno iz kutije .
Znaci do sada nije bilo problema kao recimo sa kometom ili pojedinim modelima hatsana , nadam se da ce uskoro i kolega SMD napisati svoja iskustva vezano za Krale shop ...

Users who are viewing this thread

Back