Artemis PP700S-A

Da razumem , tacno je da za 10 metara ima mnogo brendova dijabola koje su ok medjutim pistolj je sposoban za vece daljine steta je ne iskoristiti to medjutim tu vec bira dijabole i buducim vlasnicima treba skrenuti paznju na to ...

Slažem se, naravno. Pištolj je odličan i sposoban i za veće daljine, što smo videli u praksi. Pucao si i ti sa njim izuzetno efikasno i precizno. Zato sam odmah na početku preporučio da se isčita cela tema jer ima izuzetno korisnih saveta, pa i o daljinama, dijabolama, itd.

Licno bih smanjio brzinu na oko 160m/s pa bih šrobao sa laksim diabolama nesto poput exite ako se ne varam tezine 0.48 posto sam sa mekim pistoljima ranije sa njima postizao solidne grupe za moj pojam. Govorim sa tacke rekreativca koji ne pravi vise od 525 530 krugova, ozbiljniji strelci sigurno nece ni gledati ovaj pustolj. Sto se tice brzine nadam se da bih automatski dobio do 60-70 upotrebljivih hitaca, po potrebi smanjio i na 150m/s. Nadam se da nidam u zabludi. Sam pistolj bih prepravio da nisan bude sto vise nazad i naravno stelujuci po visini i pravcu. To jest namontirao ga na rukohvat koji sam uzeo iza oroza.

Taman sam se zaleteo da te pohvalim zbog preskromnosti što sebe svrstavaš u rekreativca :)
Na pre par dana održanom Kupu SSS više od 40% takmičara nije dobacilo 530 krugova u seniorskoj konkurenciji.

P.S. Potpuno si u pravu što se tiče brzine za precizno gađanje, koliko znam retko ko navija pištolj preko 7j ili preko 160m/s, s tim da se koristi rifle municija.

Stari pistolj sa kojim sam pucao i sada povremeno pucam ima brzinu 130 i sa tom brzinom je realno mnogo precizniji od mene to jest greske su uglavnom moje. A pistolj je springer anschutz ahg sa fiksnom cevi tako da mislim da ce ovo biti dovoljna brzina. Cim stigne u panim uzimam i javljam utiske.

@BadmintonBoy
Nisam, ne verujem da je dozvoljen ulaz osim ko gađa, takmičim se u sličnoj branši i sad je tako.

Jos malo slika=), a bice i radova...

Attachments

• Image-7955.jpg
    Image-7955.jpg
    504.4 KB · Views: 1,789
  • Image-7745.jpg
    Image-7745.jpg
    582.6 KB · Views: 1,800
Nabavio sam jedan komad PP700S-A u cal. 4,5mm, i prvi utisak je odličan, prvenstveno zbog okidača. Ulaz za dijabole odličan.
Probao sam da pucam iz ruke sa mehaničkim nišanom i vrlo je precizan. Fabrička brzina je 175m/s sa dijaolama od 0,5g.
To je moj prvi utisak. Do lepšeg vremena srediću montažu za optiku, verovatno ACOG 4x32 sa fiber vlaknom.
Nedostaje mi rasklapajući kundak za njega, postavio sam oglas. Potražiću i prigušivač, mislim da je malo bučan.

@sloboleo.sloboleo Jel planiraš neke modifikacije na njemu? Ja čekam lepše vreme pa ću ga malo testirati sa većim brzinama. Da li misliš da je rupica na prenosnom portu mala?

Okidanje se može srediti da bude sasvim solidno. A štelovanje TP je rešeno fabrički ca rvić šrafom.

A definitivno je mala rupica na. Izlazu to jest ulazu. Bazduha u cev, barem po mom iskustvu. Ima ovde ljudi koji se duze druze sa pp700 i sigurno da su dosta iskusniji sa istim.

Rupica na TP portu odnosno onom delu sa crvićem je više nego dovoljna barem za 4,5 kalibar.
Ja sam morao Humu ubaciti jer fabrički regulator nije radio. Sa JSB Exact u 0,547 i na pritisku od oko 75 Bar mogu da pucam brzine od 199m/s kao maksimum. Problem mi je što ako još uvijam šraf na regulatoru da bi spustio pritisak, debelo silazim sa skale i ne znam da li mu to šteti pa ga držim tu gde jeste, na 75. Podešen je na oko 7,5J odnosno oko 164m/s što je malo ispod optimuma za taj pritisak pa mu se brzina poveća na nekoliko hitaca kada siđe sa regulatora i imam preko 80 tačnih i korisnih pucanja sa spredom od 1+ i 1- m/s od zadate. Pištolj ne punim na 220 već na 200 Bar.

Sandro je doktorirao pistolj (kao i neke druge stvari) i sve sto napise potpisujem , covek zna znanje i odlicno poznaje materiju , svaka cast druze 👍🏻

Svaka cast, ja sam uzeo pistolj da bih probao od njega da napra im target pistolj posto su mi pravi pistolji tog tipa preskupi.
https://youtu.be/AKjCvIAmzP0
Ovako trenutno izgleda.

Users who are viewing this thread

Back