Artemis PP700S-A

sloboleo.sloboleo said:
Postujem, nego mi cudno posto mi svi pistolji sa kojima kod nas klinci takmice drlujz dosta meksi na okidacu.
Nisu mekši, kolega Proka je lepo objasnio, ukupna težina okidanja po pravilima je minimalano 500gr, pritom prva faza obično bude 400gr a druga ("koleno", odnosno "zid") 100gr. Tehnički, težina prva faze je sila jedne opruge a težina druge faze je sila druge opruge + otpor trenja sear engagement-a... Okidanje se u stvari izvršava savladavanjem ta dva združena otpora druge faze od oko 100gr. Drugi najvažniji detalj je takozvani trigger stop; hod obarača u nazad je omogućen samo koliko je neophodno da se izvrši okidanje.

Kolege,

Evo jedne male priče. Nekom će zvučati glupo.
Ako neko ima problema sa regulatorom na PP700, a planira ugradnju Huma regulatora, imam jedan predlog pre nabavke.
Kad otvorite fabrički regulator, na njemu postoji imbus štaf kojim se od spolja podešava radni pritisak, odvijte ga pažljivo. Unutar regulatora nalaze se 10 crnih podloški, poređane na mesingani piston. Podloške su blago savijene, gledano iz profila. Pazljvo sada vadite jednu po jednu podlošku i gledajte kako su poređane kod vas.
Ovako trebaju da budu poređane:
Podloške.png

Nisam baš dobro nacrtao ali suština je u ređanju tih podloški. To su "Bellevile washers" (ne znam kako se kod nas zovu).
Zašto ovo pišem :?: Rasturio sam pištolj da proširim TP na 3mm, jer ove nove verzije su za Englesko tržište i imaju rupicu od 1mm. To sam lako uradio pošto je zatvarač od aluminijuma.
Rekoh sebi, ajde da otvorim i taj regulator pritiska da vidim šta je fora, zašto kod nekih ne radi valjano. Ne znajući ništa o njemu, rasturio sam ga, pogledao i vratio, slagajući podloške jednu na drugu.
Sklopio sam pištolj, i od tog momenta 5 puta sam pumpao pištolj i istrošio više od pola kutije dijabola ne bi li naštelovao pištolj onako kako je radio. Katastofa :( U garaži piljevina od daske u koju se zaustavljale dijabole. Ceo dan sam izgubio tražeći rešenje.
Na YouTube kod snimaka za ovaj pištolj niko ne ređa podloške kako treba. To me je najviše i kočilo. Onda sam počeo da pretražujem kostrukcije regulatora visokog pritiska i skontam suštinu.
Vratio sam ih kao na šemi gore, silikonskim uljem sam malo podmazao elemente za otvaranje/zatvaranje ventila i to je to.
Brzinu sam podesio na 195m/s. Posle 5 sati mirovanja pištolj je i dalje na istoj brzini, odstupanje +-3 m/s.
Eto, možda će nekome koristiti.

Sve to je vec isprobano, raznorazne kombinacije slaganja i preslaganja..regulator jednostavno ne valja..dok se ne ubaci huma nema tu leba.Sa humom se dobije konstantna brzina od 200 do 100 ili malo manje bara u cilindru,zaboravio sam na koliko sam podesio i 76-78 korisnih dijabola sa jednim punjenjem cilindra.
Bar u mom slucaju je tako bilo prilikom ugradnje i sad nakon nekoliko meseci

Stigli konačno rezervni "dugmići"... :) Sad mogu bez bojazni da majstorišem, pa ako nešto i zeznem, imam rezervu. :D

delovi.jpg

Da, mada zanimljivo, ovi delovi mi čak deluju precizinije izrađeni od onih ugrađenih u pištolj. A možda mi se i čini. U svakom slučaj, probaću da malo finije podesim okidač.

Nije skupo, ali mora se poručiti, pa kad stigne. Najbolje da pozoveš Panim i vidiš šta imaju jer je baš nedavno stiglo nešto delova. Ako nemaju na lageru, mogu da poruče, ali čeka se...

Da li je svim kolegama koji poseduju PP700, 4,5mm iz kutije 195m/s, ili je to reklama kao kod Peruna 734?

Da se pohvalim. Imaću najskuplji fabrički kundak za PP700 :(
Radi se o običnom rasklapajućem kundaku od 20€. Da da.
Da ne bih čekao mesec jul kod Panima, poručio sam preko Krale Shopa iz Holandije za 20€ + 30€ dostava.
Sad kad je došao na aerodrom u BG, ispašće skuplja pita od tepsije. Zbog toga što je preko UPS-a stigao kao rezervni deo za vazdušni pištolj, dodatni troškovi su:
- 1500 administrativna taksa za odobrenje Zahteva od Ministarstva trgovine
- 1900 carinske dažbine
- 2800 papiri i magacinski troškovi za prvih 7 dana
- 3500 usluga carinjenja
- još 2000-3000 dinara za dodatnu ležarinu pošto ću za ovo prvo čekati još 7-10 dana
To je oko 19000 din do sad, plus ovih xxxx. Ako ga vratim izubio sam 30€. Šta da radim kog đavola sad?

Uh, ne bih da ti dodatno stajem na muku, ali žao mi je što nisi napisao da želiš taj kundak, jer bismo ti rekli da ga ne naručuješ. Ali sada je gotovo. U svakom slučaju, tolike pare (čak ni tih 50e sa poštarnom) ne vredi ni pod razno. Ako ga zadržiš nećeš se usrećiti, ako ga vratiš izgubićeš 30e. Gadna situacija.

Jaoj. Treba mi rasklapajući, znam da npr. Dejan radi lepe drvene, ali mi taj treba. Ne mogu ovde da nađem, niko ne prodaje.
Ovo je svakako previše. Do sutra prepodne moram da odlučim.
Sad sam ga malo upucavao sa ACOG4x32 u garaži na 6-7m bez kundaka. I to sa Sport S. Strava je. Ne prelazi 5mm.
Hvala ti na komentaru, pomažeš mi puno.

Users who are viewing this thread

Back