boca manometri punjenje

Pogledaj po netu domace prodavnice ronilacke opreme - neko od njih ce to sigurno imati. Ali samo ventil. Filling station nema u nas da se pazari. Tako da mozda bolje da obratis paznju na neku od renomiranih online prodavnica iz inostranstva, gde ces pazariti kompletnu glavu koja se uvija u bocu, ima manometar, crevo i nastavak za punjenje. Obrati paznju koji ti je navoj i to bi trebalo da bude to.

ako je boca od 300bar onda je to sve sto ti treba.
Jedino ako ti jos treba je nipl za odredjenu pusku

Stefan said:
Pogledaj po netu domace prodavnice ronilacke opreme - neko od njih ce to sigurno imati. Ali samo ventil. Filling station nema u nas da se pazari. Tako da mozda bolje da obratis paznju na neku od renomiranih online prodavnica iz inostranstva, gde ces pazariti kompletnu glavu koja se uvija u bocu, ima manometar, crevo i nastavak za punjenje. Obrati paznju koji ti je navoj i to bi trebalo da bude to.
veoma je tesko naci gde god sam trazio nema svi imaju neki 232 bara ventil,sva ta oprema je koliko vidim teska za kupiti u srbiji,a ne znam kako to ide iz inostranstva i koliko je potrebno da stigne i gde bi moglo da se poruci?

Zavisi kolika ti boca treba. Ako ti je 6l dovoljno Ima na kp.
Kosta 250 evra. Pitaj wooyadeen-a mozda on zna coveka :D

firefox said:
Zavisi kolika ti boca treba. Ako ti je 6l dovoljno Ima na kp.
Kosta 250 evra. Pitaj wooyadeen-a mozda on zna coveka :D
imam bocu od 10l koja moze da se puni na 300 bara,ali na njoj je 200 barski ventil,a 300 barski ventil nmg da nadjem nigde ,za fill station sam se snasao al za ventil nikako ..

marenzi said:
Stefan said:
veoma je tesko naci gde god sam trazio nema svi imaju neki 232 bara ventil,sva ta oprema je koliko vidim teska za kupiti u srbiji,a ne znam kako to ide iz inostranstva i koliko je potrebno da stigne i gde bi moglo da se poruci?

Zato što pitaš ronioce (tražiš na pogrešnom mestu)... Ronio sam dosta sa bocama a mojih par drugova su i instruktori... Ronilačke boce se pune na 190 bara zato su njihovi ventili 232. Ronioci ne koriste boce i ventile od 300 bara već vatrogasci. Većina ronioca (bar ne oni iskusniji) ti ne bi dala njihovu 190 bara čeličnu ili alu bocu za karbonsku bocu od 300 bara.

Tacno je sto Voja kaze za ventile i ronioce i vatrogasce.
A razlog ne koriscenja karbonskih boca kod ronioca je tezina.
Njima je potrebna teska boca zbog zarona za razliku od vatrogasaca kojima treba da su okretni i da nemaju veliku tezinu na ledjima

Ja i sa čeličnom bocom moram da dodam 2kg tegova da bih opušteno zaranjao. Sa karbonskom bih morao dva pojasa sa tegovima da okačim na sebe.

koji je standardni navoj za ventil na bocama za kiseonik ? ,imam bocu 10l koja je atestirana na 400 bara i moze da se puni na 300 bara ali na njoj je ventil od 200 bara radnog pritiska ,pa bi kupio 300 barski ventil ,nego ne znam koji je standardni navoj na bocama da bi znao koji ventil da uzmem tj sa kojim navojem,nasao sam gde moze da se uzme ventil..

Ima vise standardnih navoja za boce. Obicno na ventilima pise koji je navoj na njima, pogledaj dobro. Ili makar vidi koja je marka postojeceg ventila, pa da probamo online da odgonetnemo koji je navoj.

evo i slika
14389770_1178872455507136_203605261_n.jpg

14383561_1178872535507128_992671106_n.jpg

14389855_1178872498840465_859322454_n.jpg

14407672_1178872472173801_53900477_n.jpg

i ja se ubih trazeci, ali nema rezultata. to mora da je nesto domace, jedino gde se spominje ventil RGS 82D je javna nabavka u TENT-u, pod sekcijom protivpozarne opreme, ali uz bocu CO2 od 50 kg.
deo navoja ti se vidi napolju, doduse jeste uvijen, ali bi mozda na osnovu toga mogao da zakljucis koji je korak? ako imas cesalj za navoj :D

ja sam se opasno iznervirao dok sam trazio ,potrazicu cesalj za navoj,ima jedan drugar pa cu da vidim ,druge mi nema :)

Users who are viewing this thread

Back