Boca

Pozdrav svima. Nov sam na forumu. Molim za informaciju, t.j kontakt coveka iz Bariča koji puni boce na 300 bara. Hvala ...

Pitanje:

Uzeo sam bocu od 10L u Delfin servisu sa fill stationom, ali nisam dobio manometar. Kad sam ga pitao zasto ga nema, kaze da mogu da vidim pritisak na pusci. Meni je to nelogicno, prilikom punjenja samo 3x po pola sekunde pss i puska bude napnjena od 120 do 200 bara. Tako da ne znam koji je pritisak u boci.

Da li mogu naknadno da ugradim manometar a da ne saljem bocu u servis (samo da ga zasrafim)?

IMG_25052019_203244_(1024_x_768_pixel).jpg

zuxbg said:
Moj odgovor bi bio ďa je bolja solucija alliexpres.Ja joś koristim prvi kupljeni.
Screenshot_2019-05-25-21-11-15.png
Nešto ovog tipa.
I kada puniš polagano odvijaj ventil,jer imaš koliko vidim spori ventil.Što laganije puniš to je manji stres u cilindru,a i manje se zagreva cilindar.

goxy said:
zuxbg said:
Moj odgovor bi bio ďa je bolja solucija alliexpres.Ja joś koristim prvi kupljeni.
Nešto ovog tipa.
I kada puniš polagano odvijaj ventil,jer imaš koliko vidim spori ventil.Što laganije puniš to je manji stres u cilindru,a i manje se zagreva cilindar.

Razmisljao sam o tom fill stationu sa manometrom, ali mislim da njegov manomatar meri pritisak u pusci, a ne u boci.

Mislim da bez skidanja ventila sa boce bih morao staviti manometar pa jos jedan ventil pa na njega fill station. Gde to naci za 300/450 bara?

Ns aliju sam video da postoje neki ventili sa manometrom i kombinacija manomatar + ventil, ali zahteva zamenu postojeceg ventila.

zuxbg said:
goxy said:
zuxbg said:
Nešto ovog tipa.

Razmisljao sam o tom fill stationu sa manometrom, ali mislim da njegov manomatar meri pritisak u pusci, a ne u boci.

Mislim da bez skidanja ventila sa boce bih morao staviti manometar pa jos jedan ventil pa na njega fill station. Gde to naci za 300/450 bara?

Ns aliju sam video da postoje neki ventili sa manometrom i kombinacija manomatar + ventil, ali zahteva zamenu postojeceg ventila.
Kupis taj sa alija plus za 2-3 evra cep (Blind Plug-tako ga krste) i onda ti pokazuje pritisak u boci.
Imam takav slican filstation ako ne i isti pa me nervira sto nikad ne znam koliko ima jos vazduha pa sam porucio cep , trenutno je u tranzitu

Mislim da ti manometar na fill nije potreban a proverom pritiska u boci takodje lapis vazduh kad je ozracis.Plus sto boce koje imaju manometar prilikom transporta moras da pricuvas od tumbanja i kotrljanja po gepeku....

fritzns said:
zuxbg said:
goxy said:
Nešto ovog tipa.

Kupis taj sa alija plus za 2-3 evra cep (Blind Plug-tako ga krste) i onda ti pokazuje pritisak u boci.
Imam takav slican filstation ako ne i isti pa me nervira sto nikad ne znam koliko ima jos vazduha pa sam porucio cep , trenutno je u tranzitu
Da ja izostavio ,,blind plug,,!
Screenshot_2019-05-26-09-07-35.png.
Doduše nikada nisam namenski proveravao pritisak boce.Kada dodje do nekih 210-220bar onda vidim i znam da mogu još barem 1000 dijabola da ispalim,jer je kada padne pritisak ispod 200bar kačim direktno na pušku.
Doduše od kada koristim Priesta onda mogu da vidim pritisak boce jer je njemu radni pritisak 300bar.

steta. bas sam naisao na jeftinije i ponadao se. a medicinske za kiseonik? kaze tip da su 150 ili 200 bari.

Treba ti specijalno karbonska ili celicna da je atestirana na 450b i da mozes da je punis na 300b

a sta bi bilo da uzmem ovu, napunim je na 150 ili 200 a boca je npr 20 litara. je li problem sto bi bio mali broj punjenja ili nesto drugo?

Pritisak u većini cilindara na PCP puškama se kreće od 200-250 bara. Zato pritisak u boci mora biti 300 bara, da bi cilindar uopšte mogao da se puni na radni pritisak. Ima baš u ovoj temi na prethodnim stranama sve detaljno.

Users who are viewing this thread

Back