Boca

https://youtu.be/AlFWTcgjhl8
skrinsot fotografija rasprsle boce je sa ovog snimka na trecem minutu , nema veze sa nasom pricom ....

Ovo su ozbiljne stvari. Em neko može da se unesreći ili ne daj Bože pogine, em posle neke ovakve situacije lako mogu da nam otežaju život zakonodavci.

Nije primereno širiti dezinformacije. Ali šta je tu je. Koliko bi samo ronilaca I vatrogasaca stradalo, a to su ljudi koji skoro svakodnevno koriste boce.

Jel moguce da se ovde neko sprda sa tudjim zivotima? Thread bi do daljnjeg zakljucao dok se ne procisti smece i ne iznesu cinjenice sa slikama. Ovo je sprdnja...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Zar nije cilj ovog foruma da pomognemo jedni drugima iznosenjem nekih iskustava a ne da unosimo paniku i sirimo dezinformacije. 🤔

Postovane kolege , zaista se sve tacno napisali i zaista je veliko pitanje u cemu je poenta ovakvih dezinformacija ...

I šta sada da čovek kaže nakon ove zajebancije, po meni je to cirkus kolorado!

Zastrašivati ljude, e baš lepo!

Nije problem pisati o raznim iskustvima nacinima desavanjima ali ovo... Krajnji bezobrazluk!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Uf sta se sve izdesavalo dok nisam bio tu. Slike koje sam postavio su mi poslate od strane coveka kojem se sve ovo izdesavalo ali koliko vidim izgleda da nisu ni prave. Jos gore je sto sam od sebe napravio budalu. Al ajd da nastavim sta mi je sve receno u vezi boce pa ako ispadne lose neka neko izbrise ovo. Boca jeste bila nova ali je bila neka kopija omege. Kasnije mu je poslata prava omega kao kompenzacija. Boca koja je pukla je imala proreze unutar pa je punjenjem i praznjenjem dolazilo do grebanja i pucanja. Imam i neku sliku koju mu je poslala firma za reklamacije ali vise ne znam da li da postavim posto sam vec postavio slike koje ocigledno nisu prave.

ZEX said:
I šta sada da čovek kaže nakon ove zajebancije, po meni je to cirkus kolorado!

Zastrašivati ljude, e baš lepo!

Bas tako. Kao neko ko planira da pazari neku pcp sam se ozbilljno zamislio i odustao u jednom momentu. Ovo su ozbiljne stvari.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Na žalost, sve u ovoj priči je besmisleno. U Austriji kupljena kopija Omege, pa još nova? Nemoguće. Ko bi tamo prodavao kopije takvih stvari, brzo bi završio na robiji, tj. ne bi ni stigao da pošalje originalnu. Male Omega boce koštaju preko 500-600e, a veće su još skuplje. Plus strahovito strogi zakoni koji se poštuju. Teško da bi bilo ko rizikovao prodajom kopije.
Onda, slike su kropovane, jer na njima navodno ima krvi, a mi vidimo da su slike skinute sa YT?!
Možda je kolega Lale stvarno doveden u zabludu, ali ako ništa drugo, od cele ove priča može biti i koristi, da ljudi uvek dobro otvore oči kada kupuju bocu i ventil, nove ili polovne. Ako se sve uradi kako treba, rizik je zaista na nivou statističke greške.

To za austriju je neko drugi pisao ne ja ali sve jedno ne poricem da sam doveo do zablude iako mi to nije bio cilj. Kao sto sam napisao slike su mi poslate i receno da skratim malo jer je isgledalo kao krv ali sad kad vidim klip vidim i zasto mi je receno da skratim. Jos jednom se izvinjavam na svemu ovome.

Završavamo sa ovom pričom. Zaista nisam očekivao ovakve ,blago rečeno, nebuloze na ovom forumu. Dalja diskusija samo na temu iz naslova bez pominjanja ovog incidenta.

Moram da se nadovezem na ovu pricu. Predstavio sam se u odeljku za to. Zovem se borko, dolazim iz beograda i ja sam taj kome se sve ovo izdesavalo. Bocu jesam kupio novu za vrlo male pare i od nepouzdanog prodavca (citaj na crno) i desilo se to sto se desilo ostao sam bez 2 prsta. Znam da je svaka prica na ovu temu gotova ali ne mogu da spavam mirno i da gledam kako neko drugi ispasta za to pogotovo sto sam ga ja nagovorio na ovo pisanje i decko nije nizasta kriv sem sto je prisustvovao pucanju boce i sto je prenosio ono sto mu je receno. Ovom prilikom bi hteo da se izvinim svima koji su ucestvovali i citali ovo a pogotovu aleksandru koji je ispao najveci krivac/lazov. Kao sto sam napsiao znam da je pricanje na ovu temu zavrseno ali sam morao da skinem teret sa duse. Slobodno obrisite posto ako smatrate nepristojnim i krsenjem pravila.

Pucanje nove boce kupljene u Austriji sam ja naveo.

Kada sam kupio bocu u Delfin servisu, pitao sam vlasnika da li zna da li u Kragujevcu moze neko da napuni bocu. Rece mi kojem ronilackom klubu je prodao kompresor koji to moze.

Kada sam zvao taj klub, rekao je da se ne bavi komercijalnim punjenjem boca, jer ljudi svasta donose na punjenje i ilustrovao koliko je skakljiv posao da mu je pukla nova boca kupljena u Austriji.

Google search: "eksplodirala ronilacka boca -plin" daje samo nesrecu iz 2010. na ostrvu Vis kada su poginula dva poljska ronioca. (Kiseonicka boca, izleteo ventil, ronioci bili u neposrednoj blizini, fatalne povrede glave?)

Pratio sam taj slučaj ronilaca i koliko se sećam, ustanovljeno je da je boca pre toga bila oštećena padom, tj. došlo je do oštećenja ventila i navoja. Dakle, u pitanju je bio ljudski faktor, a ne greška u samoj boci ili ventilu.

Imam celicnu bocu od 6 litara, napunjenu na 300 bari. Puska je Cometa Orion sa zapreminom tanka za vazduh od 225 cc. Pusku punim do 180 bari kada pritisak padne na 110 bari. Istu sam napunio samo 8 puta do 180 bari. Sada sa svakim sledecim punjenjem u cilindru puske je sve manji pritisak. Ovo mi je prvo punjenje boce jer sam tek pre par dana kupio pcp pusku. Da li je ovo maksimalni broj punjena ili boca u startu nije napunjena na 300 bari. Kako mogu da izracunam koliko punjenja puske imam sa ovom bocom?

www.krale.shop/en/airgun-calculator
Ovde je kalkulator i za broj punjenja.
Mislim da boca nije bila do 300bar napunjena

Users who are viewing this thread

Back