Boca

Ma taman posla, nema potrebe za izvinjavanjem. Problem je što je ovde uglavnom sve (pre)skupo.

Polovne od 6-7l su oko 150eur
Nove 10l oko 250eur sa stopom I ventilom
Nove 12l oko 280eur sa stopom I ventilom
To su cene koje ja znam ovde u Srbiji.
Ona boca sa onog sajta je 120eur sa pdv+transport+35eur ventil+10eur stopa naravno carina itd.

Гокси, шта је "стоп" који помињеш?

Аха, тек сад видех у последњој реченици, стопа - подножје.

goxy said:
Polovne od 6-7l su oko 150eur
Nove 10l oko 250eur sa stopom I ventilom
Nove 12l oko 280eur sa stopom I ventilom
To su cene koje ja znam ovde u Srbiji.
Ona boca sa onog sajta je 120eur sa pdv+transport+35eur ventil+10eur stopa naravno carina itd.

izaslo bi ba isto

Ako bismo uvozili bocu iz Češke u Srbiju, bilo bi slično. Međutim, meni je zanimljivo poređenje cene koju plaća jedan Čeh i cenu koju plaćamo mi ovde. Praktično duplo skuplje.

Zavisi kako kome. Neko kaže da mu nije baš lako, ja lično imam samo pumpu i pumpanje mi je onako skroz lagana fizička aktivnost iako nisam nešto krupan.
Ako neko planira da puca često onda pumpa nije najsrećnije rešenje jer je dosadno i zamarajuće kad se raspucaš da svaki čas puniš pušku. Za "vikend strelce" pumpa je sasvim okej rešenje, barem po mom mišljenju.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Pumpa je bas nuzno zlo , zavisi koliki je cilindar i na koliko bara se pumpa , a da ne pisem koliko je dugotrajna , ne moze pumpa da pumpa pola litre bocu na 250 bara , mislim moze par puta pre remonta ...

_Ra said:
da li je pumpa toliko teska za pumpanje?
sta si tezi lakse ti je pritisnit, al ti je teze dignit se
nezgodno u svakom slucaju
slazem se s kolegom Skorpiom "nuzno zlo", i jos bi doda "must have"
ja trenutacno imam samo pumpu i viruj mi nije mi lako

naplašiste me sa onim snimcima boca, a pogodno mesto za čuvanje iste mi je samo kuća medju decom, išao bih na to da pumpam oko 100 bara max(pošto pušku za koju se odlučim da uzmem planiram pumpati 150-250 bara) pa reko da vidim dal je za stotinak pumpanja lak izbor pumpa
P. S. mnogo me naplašiste pucanjem boce

Ako je ispravna, boca neće baš tako pući, mada iskreno, nije joj mesto u stanu pored dece i ukućana. Naravno, podrazumeva se da bude atestirana, prilagođenog pritiska, da ventil bude atestiran i ispravan, isto kao i fill station. Ako je sve kako treba, mogućnost pucanja je stvarno jako mala.
Što se pumpe tiče, stvar je individualna. Mlađoj i snažnijoj osobi neće biti problem, starijima i slabijima hoće.

Ma druze ja bocu nosam bez nosaca, neke kolege su pravili nosace za transport, jednostavno je bacim u gepek i podbocim sa nekim starim krpama cisto da ne lupa tokom voznje. Stoji mi u radionici vec 2 godine i zimi i leti i nikad nista joj nije bilo, nece to da pukne tek tako kako neki misle. Kupi bocu batali pumpu, pumpa ne zlo...
Kupi novu atestiranu i nemas brigu

Kada bi boce tako lako pucale niko ih ne bi koristio, ako je ispravna, atestirana i koristiš je na pravi način nema razloga za brigu. Ja u klubu imam 6 komada i kompresor i nikad problem.

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Mane kouč said:
Kada bi boce tako lako pucale niko ih ne bi koristio, ako je ispravna, atestirana i koristiš je na pravi način nema razloga za brigu. Ja u klubu imam 6 komada i kompresor i nikad problem.

..jer' da si imao problem sad ne bi pisao ovde... :D

_Ra said:
naplašiste me sa onim snimcima boca, a pogodno mesto za čuvanje iste mi je samo kuća medju decom, išao bih na to da pumpam oko 100 bara max(pošto pušku za koju se odlučim da uzmem planiram pumpati 150-250 bara) pa reko da vidim dal je za stotinak pumpanja lak izbor pumpa
P. S. mnogo me naplašiste pucanjem boce
100 bara nije po ptavilu 100 pumpanja , mozda se tako moze racunati cilindar od 200 ml ako se puni od 100 do 200 bara ali ako je cilindar 500 ml i puni se na 250 ili vise bara ta racunica se drasticno menja , preko 220 bara pumpati je veoma tesko .

To će onda jako teško ići sa ručnom pumpom. Kao što je Skorpio već napisao, cilindri manje zapremine koji se pune do 200 bara se mnogo lakše pune nego veliki cilindri (400cc) i pod pritiskom većim od 200 bara. Osim što će biti fizički prilično teško, biće previše zahtevno i za samu pumpu.

uhh, znači svi ste skoro na strani boce, moraću dobro da se razmislim, cena boce i cena pumpe nije presudna jer su priblizne cene oba proizvoda, mada čitajuči po forumu boce su i jeftinije, ove čelične(kako se ko snadje)

Glock17 said:
Mane kouč said:

..jer' da si imao problem sad ne bi pisao ovde... :D
Tako nekako

Users who are viewing this thread

Back