Juce stigao, brzom postom. Nesto se mislim danas, rekoh, ajd da podelim prve utiske sa vama, da bacim par reci i slika. Pa ako nekom bude od koristi, super, ako ne, ne moze ni da skodi. "A ako ne skodi, znaci da koristi..."
Kao sto sam vec pisao ovde, sin me "obarao" duze vreme da kupim opticki nisan za vazdusnu. Gledam sta cu i kako cu, pisao sam i ovde, pitao narod, dal' Nikko i sl. il nekog kineza. Na kraju naletim na kp na ovaj nisan. Ima AO, mil dot koncanicu, osvetljenje koncanice u dve boje po 5 nivoJa, uaaaauuu. Govori 3 strana jezika i cetvrti zamuckuje.
A uz sve to kosta 4500 dinara sa sve jednodelnom montazom. Naravno cena je bila presudna, svestan sam vrlo da cena govori dovoljno o kvalitetu, al s' obzirom da ce ici na GSG i da ce sluziti za gadjanje konzervi i slicnih gvojza po avliji, neka traje dok traje.
Stigao je u kartonskoj kutiji, sa najosnovnijim uputstvom, dva gumena "sprin loaded" stitnika objektiva i "sun shade-om". Sam nisan je ogroman, prodavac lepo u oglasu napisao 32cm al kad se vidi uzivo tek ona covek shvati koliko je to cudo. Prilicno je tezak. Nisam neki strucnjak oko optike ali slika je prilicno cista, koncanica nije ekstremno debela, AO radi svoj posao ali prsten na kome su podeoci od 25y do beskonacno je potpuno beskoristan, jer sam odmah primetio da nije uopste fiksiran za sam objektiv (odlepio se jadan
). Probao sam ga na 8m, jbg lose vreme, ladno napolju. Znam da je to premala daljina al sam samo hteo da probam kako drzi nulu pa sam ga zato montirao na Perun. Racunam, jaca puska, ako na njoj drzi, drzace i na GSG. I gle cuda, drzi nulu. Videcemo, kad se vreme olepsa, na malo vecoj daljini. Prvi utisak je da je dobra stvar ko hoce neku optiku da gadja zatvarace od piva na 20 pa mozda i 30m.
Ali ono sto je meni najbitnije i sto je opravdalo kupovinu je to sto je moj sin apsolutno odusevljen!
Za sve ostalo cemo lako...
Puska jos malo pa kraca od nisana...
Grupa sedeci bez naslona,8m 15 komada sa nisanom.
I evo bez nisana stav na 8m, 5 komada, cisto poredjenja radi...
Kao sto sam vec pisao ovde, sin me "obarao" duze vreme da kupim opticki nisan za vazdusnu. Gledam sta cu i kako cu, pisao sam i ovde, pitao narod, dal' Nikko i sl. il nekog kineza. Na kraju naletim na kp na ovaj nisan. Ima AO, mil dot koncanicu, osvetljenje koncanice u dve boje po 5 nivoJa, uaaaauuu. Govori 3 strana jezika i cetvrti zamuckuje.
A uz sve to kosta 4500 dinara sa sve jednodelnom montazom. Naravno cena je bila presudna, svestan sam vrlo da cena govori dovoljno o kvalitetu, al s' obzirom da ce ici na GSG i da ce sluziti za gadjanje konzervi i slicnih gvojza po avliji, neka traje dok traje. Stigao je u kartonskoj kutiji, sa najosnovnijim uputstvom, dva gumena "sprin loaded" stitnika objektiva i "sun shade-om". Sam nisan je ogroman, prodavac lepo u oglasu napisao 32cm al kad se vidi uzivo tek ona covek shvati koliko je to cudo. Prilicno je tezak. Nisam neki strucnjak oko optike ali slika je prilicno cista, koncanica nije ekstremno debela, AO radi svoj posao ali prsten na kome su podeoci od 25y do beskonacno je potpuno beskoristan, jer sam odmah primetio da nije uopste fiksiran za sam objektiv (odlepio se jadan
). Probao sam ga na 8m, jbg lose vreme, ladno napolju. Znam da je to premala daljina al sam samo hteo da probam kako drzi nulu pa sam ga zato montirao na Perun. Racunam, jaca puska, ako na njoj drzi, drzace i na GSG. I gle cuda, drzi nulu. Videcemo, kad se vreme olepsa, na malo vecoj daljini. Prvi utisak je da je dobra stvar ko hoce neku optiku da gadja zatvarace od piva na 20 pa mozda i 30m.Ali ono sto je meni najbitnije i sto je opravdalo kupovinu je to sto je moj sin apsolutno odusevljen!
Za sve ostalo cemo lako...
Puska jos malo pa kraca od nisana...
Grupa sedeci bez naslona,8m 15 komada sa nisanom.
I evo bez nisana stav na 8m, 5 komada, cisto poredjenja radi...