Cz 200 (svi modeli)

Regulator je gotov, 16j dobijam sa 70-75 bara. Problem mi je originalna opruga (trenutno je prejaka), šraf za podešavanje mora da bude odvrnut skoro 10mm van bloka pa ne mogu da je spakujem u kundak. Za sada stoji tako, stiže uskoro još opruga (ne volim da sečem originalne delove koji su došli sa puškom).

Jedna je diopter i 7.5j,a od preostale dve jedna će biti izabrana za mlađe naraštaje da probaju malo FT.Realno mislim da je CZ idealna FT puška u tom cenovnom rangu,a da posle toga ide par mesta prazno pa onda nešto od velike četvorke ili neki Air Arms.Šteta što je ne prave više pod brendom CZ i što je dostupna samo kao AA 200 u UK.

Nije što je promenjen brend, nego mislim da je cena pristojno veća nego što je bila, kada se prodavala kao CZ.

Igrala se deca,pa sledi proba🤣
Podizač optike je AJP po momišljenju jedan od najboljih. Doduše namenjen Steyr brendu ,ali meni nije legao Steyr nikako.Više mana nego benefita sam našao kod njega,pa je otišao u ruke vlasniku koji više ceni Steyr brend.
Airstriper pouzdano dobro radi na CZ puškama i proizvod je mog prijatelja iz Bugarske.Dalja proba do 50m sledi malo danas,a malo narednih dana.
20240406_135721_copy_1600x739.jpg
20240406_153209_copy_739x1600_copy_554x1200.jpg

Napokon sam napravio komplet za BR 25m u Light warmint koji je lakši od 4.762g😁 i snage manje od 16.3j.
U toku jučerašnjeg dana sam malo probao ceo komplet i bio sam prijatno iznenađen.
20240525_182848_copy_1400x646.jpg
Jedno 6 karti sam ispucao i svih 6 je bilo u rasponu od 245-249 poena.Ja i sa puškom koju bolje poznajem i koja je laser precizna retko kada ispucam 250 poena mereno 5.5mm ,,gurkom''.
20240525_203231_copy_739x1600.jpg
Danas sam otišao na BR takmičenje gde se ove godine puca Heavy varmint gde su dozvoljene puške veće težine i snage 27.2j po propisima i kada sam došao na strelište duvao je baš nepredvidiv i prilično jak vetar za moje pojmove.
Na kraju sam se izgleda dobro snašao pa sam ispucao 243 poena i CZ 200 je pokazala da može da izdominira u odnosu na veliku četvorku gde je konkurencija bila prilično jaka.
Drugo mesto je imalo 237 poena.
Ostaje žal što nije bilo još par strelaca da vidimo kako se snalaze po tom vetru,ali biće prilike da se ova Cz pokaže.
Svakako nadam se da će biti i nekih takmičenja po svim wrabf pravilima i u Light varmint kategoriji da ne bude da sam se džabe trudio😁

Last edited:
Čestitam Goxy na "skromnom" zlatu.Čitanje vetra je nauka za sebe...Nadam se skorom ukrštanju cevi CZ-jki

Hvala Glale moj stari druže.Znaš da volim izazove.Poenta je bila da samom sebi dokažem da je ova puškica u satnju da na papiru pokaže isto što i neka druga mnogostruko skuplja.
Iskreno se nadam da ćeš uspeti da uloviš vremena da malo uživamo sa CeZejkama🤣

To je trening karta bila i onda sam sam sebe uštinuo.
Svakako je ne umem bolje.

Danas sam se po ko zna koji put oduševio sa CeZejkom i ova koja me oduševljava je napakovana za mlađe naraŝtaje i nije ona koja nekima deluje poznato već je prepakovana🤣
Ali kako to obično biva stariji se igraju sa dečijim ,,igračkama''.
Imam trenutno 3 komada Cz i imao sam pre toga još dve i problem su mi nešto pravili fabrički SSL koji su kao kadica za polaganje dijabola.Imao sam na dve problem sa određenim vrstama dijabola da kače na ulazu u usta cevi,jer kadica nije idealna i ima mali zazor u odnosu na usta cevi.Ova ima SSL iz kuhinje našeg kolege @Zex koji radi 3D štampu raznih magazina I SSl koji nema tih dečijih bolesti i idealno je poravnat sa istima cevi tako da nema sumnje da će dijabola prilikom ulaska bilo šta zakačiti i da će doći do oštećenja.To mi jako znači ,jer onda relaksirano mogu da se posvetim gađanju meta.Pošto mi BR 25m nije toliko izazovan ja sam se ********** ***odlučio za CZ gde je ona izdominirala u jakoj konkurenciji iako posedujem pušku drugog brenda koja bi trebalo da je daleko preciznija.Koliko se sećam i na jednom AGS takmičenju je CZ uzela prvo mesto u BR 25 disciplini.
.Konkurencija je jaka tako da je izazov još veći.

Attachments

• 20240413_160151_copy_739x1600.jpg
    20240413_160151_copy_739x1600.jpg
    250 KB · Views: 76
  • 20240413_160155_copy_1600x739.jpg
    20240413_160155_copy_1600x739.jpg
    294.6 KB · Views: 74
  • 20240413_160207_copy_1600x739.jpg
    20240413_160207_copy_1600x739.jpg
    324.2 KB · Views: 74
  • 20240413_160142_copy_739x1600.jpg
    20240413_160142_copy_739x1600.jpg
    251.8 KB · Views: 75
Last edited by a moderator:
Nakon dugo vremena posvetio sam se svojo nepravedno zapostavljenoj Zuzani koja je čamila čekajući malo pažnje u zadnjem delu ormana.
Pre nekoliko dana sam je ponovio sa novim cilindrom Altaros sa ugraženim quick fill-om i regulatorom koji je setovan za 16j ali pošto je ona u D kategoriji sa tim regulatorom proizvodi samo 7.5J. Zamenio sam i oprugu i stavio jaču za 16J i sada je plan da je kroz štelovanje čekića privučem na blizu 10J tj da ostane D kategorija. Još se sin i ja nismo u potpunosti dogovorili za namenu , pošto je toliko svestrana da može biti i puška za FT, HFT i BR.
Juče sam je probao na strelištu i grupe na 10m su bile 4,4mm na 25m su bile oko 5mm, a na 50m je grupa bila 5.5mm. Nemam nažalost svedole, fotografije ali verujete mi, zar ne?

Takođe je puška ponovljena i "novom" polovnom optikom Falcon t503. Budžet verzijom mnogo popularnijih modela. Ova optika za razliku od novije verzije iste ima lepe i odsečne klikove. Slika je mislim manje - više ista.
Takođe, kolega @fritzns mi je odštampa vrhunski točak za nju za slučaj da se koristi za FT. Druga opcija je mala vector optika od 2-8, koju je juče kolega @Vladimir T sredio, tj pomerio paralaksu, fiksnu sa 91m na negde 17m. O tome će biti više reči u drugoj temi.

Iskoristio bih priliku da se zahvalim kolegama @dusko trif @SandroNS @SrpcheTheGreat koji su pomogli jučerašnje usavršavanje cezejke savetima, radom, kao i sveopštom vedrinom duha koja rezultovala savršeno tjuniranom puškom.

Na drugoj slici se vidi razlika između opruge za 7.5J i 16J.

Uskoro ćete imati prilike da vidite i slike pogodaka. Planiram da je upucam na 25m, ali ću zbog zahteva publike gađati i na 20.000m preko Tise u maslačke u okolini Đurđeva i Šajkaša.

Toliko od mene za sada.
Zapamtite...
Vetar postoji samo u vašim glavama

Attachments

• c3.jpg
    c3.jpg
    243.4 KB · Views: 52
  • c2.jpg
    c2.jpg
    216.7 KB · Views: 53
  • c1.jpg
    c1.jpg
    249.1 KB · Views: 51
Dosta poslovica bi moglo opisati moje radove u garaži i od domaćih bih odabrao "dokon raspop i jariće krsti" a od italijanskih "budalina mama je uvek trudna".
Pošto sam imao nešto slobodnog vremena rešio sam da prilagodim zuzanu svom biću. Tp je proširen i to je bilo lako & brzo. Ali ono što mi je smetalo je kratak kundak i niska obrazina.
Rešio sam da ih proizvedem u svojoj drvno prerađivačkoj radionici / garaži bez auta.
Naoštren kao dabar na pervitinu krenuo sam da sečem drvo. Stari model je bio od čamovine a unapređene verzije su proizvedene od oraha i hrasta. Oraj je stari koji sam posekao u dvorištu a hrast je parket. Dodatak butpadu od 6cm sam prvo napravio od čamovine pa sam onda isto to uradio i od 2 parčeta hrasta, probušio, obradio, šmirgla 400 na kraju i ofarbao u crno i izlakirao.
Isto je bilo i sa delovima za obrazinu samo što su oni izrađeni od oraja koji je malo natruo, istačkan, ali opet koristan.
Slika 1 su dodaci za butpad. na kraju sam se odlučio samo za hrast.
Slika 2. je deo od oraha za podizanje obrazine.
slika 3. je bedna češka mala plastika koja služi za podizanje obrazine za 5mm, što je ništa jer imam glavu kao kromanjonac pa mi fali bar 40mm.
slika 4. rudimentarni , brzinski pokušaj koji je služio do sada koji je izrađen na brzinu pre nekoliko meseci / godina.
slika 5. dodatak butpadu od čamovine, ofarban i izlakiran (verovatno ga neću kkoiristiti)
slika 6. sjajna mala mašina od mog drugara švarcenegera iz parkside kolekcije. kupljena u italiji pre 2 godine za 18e, radi kao zmaj.
slika 7. novi dodaci za butpad od hrasta dok se suše
slika 8. dodaci za butpad od one tanke gumoplastike iz uradi sam koji idu kao crveni detalj međ tim crnim
slika 9. ja dok zadovoljno odmaram ispred garaže
slika 10. druga vrlo korišćena mašina za grubu obradu drveta
slika 11. lak u spreju - odličan
slika 12. crna boja u spreju, odlična pokrivenost
slika 13. usisivač koji me spašava i usisava svu tu piljevinu zalačen na mašine

Nadam se da će se i ostali odvažiti i odseći malo drveta @chaba . Vrlo je oslobađajuće kada se čovek odrekne stega stock kundaka i uplovi u otvoreno more prerada, psovanja i glasnih psovki.

sportski pozdrav

gensek mz ags

Attachments

• b1.jpg
    b1.jpg
    231.8 KB · Views: 33
  • b2.jpg
    b2.jpg
    201.4 KB · Views: 32
  • b3.jpg
    b3.jpg
    159.9 KB · Views: 31
  • b4.jpg
    b4.jpg
    189 KB · Views: 28
  • b5.jpg
    b5.jpg
    201.2 KB · Views: 30
  • b6.jpg
    b6.jpg
    218.4 KB · Views: 28
  • b7.jpg
    b7.jpg
    225.3 KB · Views: 30
  • b8.jpg
    b8.jpg
    212 KB · Views: 33
  • b10.jpg
    b10.jpg
    96.1 KB · Views: 36
  • bm1.jpg
    bm1.jpg
    222.4 KB · Views: 34
  • bc1.jpg
    bc1.jpg
    208.2 KB · Views: 29
  • bc2.jpg
    bc2.jpg
    232 KB · Views: 26
  • bm2.jpg
    bm2.jpg
    238.1 KB · Views: 28
Podsetio si me sta sam radio sa prethodnim havejkama, pa sa 300kom...pa na terasi...pa usisivaj svaka dva minuta da se ne raznese po stanu...pa bez razgovora sa ženom sedam dana (čitaj bez ručka) jer joj piljevina leti u korpu sa čistim vešom...i onda sam prelomio...ili ćeš imati ručak svaki dan ili će te puške sahraniti...opredelio sam se za ovo prvo, tako što na lutkama, hvala Bogu, nemam više šta da dodajem...ali opet me razgale ovakvi istraživačko-adaptivni radovi...divota...

Users who are viewing this thread

Back