Dosta poslovica bi moglo opisati moje radove u garaži i od domaćih bih odabrao "dokon raspop i jariće krsti" a od italijanskih "budalina mama je uvek trudna".
Pošto sam imao nešto slobodnog vremena rešio sam da prilagodim zuzanu svom biću. Tp je proširen i to je bilo lako & brzo. Ali ono što mi je smetalo je kratak kundak i niska obrazina.
Rešio sam da ih proizvedem u svojoj drvno prerađivačkoj radionici / garaži bez auta.
Naoštren kao dabar na pervitinu krenuo sam da sečem drvo. Stari model je bio od čamovine a unapređene verzije su proizvedene od oraha i hrasta. Oraj je stari koji sam posekao u dvorištu a hrast je parket. Dodatak butpadu od 6cm sam prvo napravio od čamovine pa sam onda isto to uradio i od 2 parčeta hrasta, probušio, obradio, šmirgla 400 na kraju i ofarbao u crno i izlakirao.
Isto je bilo i sa delovima za obrazinu samo što su oni izrađeni od oraja koji je malo natruo, istačkan, ali opet koristan.
Slika 1 su dodaci za butpad. na kraju sam se odlučio samo za hrast.
Slika 2. je deo od oraha za podizanje obrazine.
slika 3. je bedna češka mala plastika koja služi za podizanje obrazine za 5mm, što je ništa jer imam glavu kao kromanjonac pa mi fali bar 40mm.
slika 4. rudimentarni , brzinski pokušaj koji je služio do sada koji je izrađen na brzinu pre nekoliko meseci / godina.
slika 5. dodatak butpadu od čamovine, ofarban i izlakiran (verovatno ga neću kkoiristiti)
slika 6. sjajna mala mašina od mog drugara švarcenegera iz parkside kolekcije. kupljena u italiji pre 2 godine za 18e, radi kao zmaj.
slika 7. novi dodaci za butpad od hrasta dok se suše
slika 8. dodaci za butpad od one tanke gumoplastike iz uradi sam koji idu kao crveni detalj međ tim crnim
slika 9. ja dok zadovoljno odmaram ispred garaže
slika 10. druga vrlo korišćena mašina za grubu obradu drveta
slika 11. lak u spreju - odličan
slika 12. crna boja u spreju, odlična pokrivenost
slika 13. usisivač koji me spašava i usisava svu tu piljevinu zalačen na mašine
Nadam se da će se i ostali odvažiti i odseći malo drveta
@chaba . Vrlo je oslobađajuće kada se čovek odrekne stega stock kundaka i uplovi u otvoreno more prerada, psovanja i glasnih psovki.
sportski pozdrav
gensek mz ags