CZ 200T

Impakt dobio mlađu (a u stvari stariju po godinama) sestricu, krivi Kircan i Voja.
Prvi susret:
01 prvi susret.jpg
Prvo gađanje u životu sa CZ200T na nabrijanih oko 165m/s i diopterima na jakih 10 metara, mete su dalje nego što se može predpostaviti. U Bariču je metar duži nego kod mene kući :)
015 prvi put sa diopterima exact express jakih 10m.jpg
Došla kući umotana, odelo još nema, zvaće se Karolina
02 dosla kuci.jpg
Iako je kundak bio u skoro pa odličnom stanju, imam ideja...
03 nista tuning samo smajling.jpg
Najgrublja šmirgla, odrađeno.
04 najgrublja smirgla.jpg
I da se zahvalim kolegi ZEXu na poklonu i ovako javno:
HVALA ZEX!
05 hvala ZEX gari.jpg
Radovi sa drvetom idu dalje...
p.S. sada znam kako je Pinokiu kada upražnjava kvalitetno vreme sam, bole ga ruke i naguta se piljevine...

SandroNS nema na čemu, nadam se, da ćeš je srediti onako kako si zamislio i da ćeš uživati u njenim čarima.

Voja mi je rekao da kada šmirglam kvasim drvo a ja odgledao i kako je Amer sa kanala Airvelocitysport pravio kundak za pušku i da je agresivno fenom sušio da naglasi "grain" i da se izraze nepravilnosti u drvetu pa sam tako i ja radio danas. Juče sam stari lak skinuo sa šmirglom 120 a danas išao sa 180, 320 i na kraju sa 600. Drvo je baš glatko, bilo je zezancija sa uglovima oko bolta i okvira obarača ali svakim prelazom zadovoljstvo je raslo.
Ostaje mi sada da se odlučim u koju ću boju praviti vodeni bajc...
Nabavio Balistol Balsin svetli u MP Tropicu danas umesto Truoil-a, da li je neko radio sa tim uljem za drvo?
Mokra krpa, fen, šmirgla pa u krug
06 kundak 2 fen krpa.jpg
Slika je urađena pod veštačkim relativno slabim svetlom, drvo je dosta svetlije uživo i glatko ko mač'ja guza.
07 gotovo smirglanje.jpg

Ja sam koristio dark brown balsin i meni se svidja kako izgleda. Mada naneo sam samo jedan sloj trebalo bi da se odradi jos 2,3 sa finom smirglom.

Obzirom da nikada ranije nisam radio sa drvetom, bajcom, uljima, bilo čime vezano za sređivanje stolice a kamo li kundaka, ja prezadovoljan. Nije savršeno, nije ni odlično ali sam barem naučio na greškama. Sledeći put, za koju godinu, biće daleko bolje. Sada sam bio dosta nestrpljiv, nije lako doneti novu igračku, bez opaljene dijabole odmah je rastaviti i danima gledati drvenariju na jednoj i mehaniku na drugoj strani sobe :)
01 front.jpg03 bok 2.jpg04 bok 3.jpg
Iz teksta se da zaključiti da je ova puškica došla da ostane na adresi :) Sledeće akcije, kada prođe ovo stanje će biti oko bolta, okidača, quick fill-a i verovatno regulatora. Okidač je žestok budž, odnosno šraf što ga drži viri 1cm na drugu stranu, neću ništa da diram dok nekako ne nabavim Josef kao i bolt. Dioptere bih voleo nabaviti neke kvalitetnije ili makar onaj umetak što ide napred jer ovaj ima ogromnu rupu u sredini.

Puno srece sandro. mislim da ej za prvi put dobro odradjen kundak. Bar ne smirglas 2 nedelja kao voja:)
jedva cekam da odmerimo snage ti ja, 15J u dve puske.

Kakva zaraza , hahahaha , polako ali sigurno 4.5 kal. i do 16 dzula krug zaljubljenika se siri :lol: :lol: :lol:

Svaka cast boja joj lezi ko salivena.Inace sam slab na tu crno zelenu kombinaciju pa i sam naginjem na taj poduhvat.Jel pao lak preko zelene boje ?

Danas je vreme bilo dosta bolje pa sam iskoristion da se malo družim sa Zuzanom (CZ200T).
Gađano je u dvorištu sa diopterima i sa naslona.

prve dve slike su sa jsb monster. brzina ne znam koja je, ali mislim da ne prelazi 135m/s
gađao sam na 17m, to je najviše što trenutno mogu da izvučem, tj kad uprem stolicom u zid garaže. Malo je reći da sam oduševljen, pošto mi je teško da napravim ovakve grupe i sa optikom a kamoli sa diopterom gde i ne vidim metu baš najbolje.

treća slika je gađanje meta od 2,5cm sa 17 m korišćenjem jsb exact dijabola. Ne znam koliko ste upoznati sa diopterima, verovatno jeste mnogo bolje nego ja, ali ja na toj daljini jedva vidim te male mete. kroz nišan izgleda kao mala tačka oivičena 5 većim krugom. Opis je katastrofa, ali ko razume - shvatiće.

i poslednja slika je naravno verni skorpio gong na 17m sa diopterima isto i jsb monster.

Ono što me je najviše iznenadilo je da preciznost nimalo ne zaostaje za optikom, dapače, čak se i poboljšala. Ko zna zašto je to tako , voleo bih da mi objasni.
A sad bih pozvao kolegu sandra da objasni modifikaciju koju smo sproveli, pošto je sjajna ideja bila njegova a ja sam je ukrao...

Hvala Kircane i ovde javno za adapter za LDC, Huggett za 6.35 je danas montiran, puška je tiha ko lopov, mehanizam je glasniji od raporta na cevi. Merio sam brzinu sa straton JSB 0,535g, njih mi nije žao za trošiti bez razloga u ova izolovana vremena i bila je u rasponu 165-167 m/s uz prosečnih 7.39J. Taman u specifikaciji.
[media]https://www.youtube.com/watch?v=akoNW-thVQE[/media]
Po Vojinom savetu od providne tanke plastike od blister pakovanja neke sitne tehnikalije sam isekao podlošku i namontirao na cilindar tamo gde se uvrće u blok da bi napravio distanc dovoljan da mogu cilindar lepo zategnuti da se ne klima a da ne strada o-ring.
Vezano za nosač prednjeg diopter nišana uzeli smo dodatni mali blok nosač za optiku što stoji na cevi i po potrebi može da se kliže i postavili ga napred iza adaptera za LDC. Pošto je sve urađeno za 11mm samo se diopter namontira na njega umesto na plastičan originalni nosač/ukras.
Na Voji ostaje da nam nabavi rezervni takav blok nosač da nam ne zvrje one predrupe na cevi, meni to sada malo bode oči.
Što bi mladi rekli, sreća sreća radost :)

slikao sam te delove o kojima mnogouvaženi kolega sandro priča.
ja sam napravio podlošku od nekog tankog lima iz kompleta za tehničko obrazovanje za 6 razred koji sam maznuo od moje ćerke. Rađeno je sve ručno, pošto moja deca ni šestar nemaju, čime oni bodu drugove u školi pitam ja vas. turpija, burgija i šmirgla su zakon
poslednja slika je sledeći projekat. uzeću vojinu cz dok spava i napraviti pištolj od nje. 2 reza brusilicom i eto pištolja. samo mi treba malo kraći cilindar.

Au Vojo! Lepotinja prava, nema sta. Kako joj napravi ovaj "nagoreo" efekat? Slika ko za fabricku brosuru...
Mali off topic, sto ne predstavis taj Air Arms, baci koju rec i sliku... :D

Vojo na kundaku se nazire natpis,, U moga Rajka malena pucaljka" :D
Šta radite vi sa ovim cz 200t.Lupate nam čežnju.

Users who are viewing this thread

Back