CZ 200T

Fantazija!!! Ovakvo drvo bih i ja voleo. Mada, kanda nazirem neku fleku kad se zagledam baš lepo... :D

Proka said:
Au Vojo! Lepotinja prava, nema sta. Kako joj napravi ovaj "nagoreo" efekat? Slika ko za fabricku brosuru...

Hiljade i hiljade sklekova ;), šalim se. Ljudi koji su u viber grupi samnom (vezano za te cezejke) su već počeli da prave šale koilko dugo traje refiniš tog kundaka. Ima tu 3 boje jedna preko druge pa šmirglanje pa opet boja pa opet šmirgla i tako u krug. Pa razređeni tru oil pa šmirgla pa opet bajc pa opet sve ispočetka.

Proka said:
Mali off topic, sto ne predstavis taj Air Arms, baci koju rec i sliku... :D

Obećavam za koji dan, kad me prođe rebro. Nemoguće mi je trenutno da zapnem pušku.

sportex said:
Kundak za medalju. Verujem da uživo još bolje izgleda.

Zbog više slojeva boje i tru oila zavisi i od ugla gledanja i od osvetljenja a pomalo reflektuje i boje okoline.

wooyadeen said:
Ljudi koji su u viber grupi samnom (vezano za te cezejke) su već počeli da prave šale koilko dugo traje refiniš tog kundaka.

Uočili smo već neke nesavršenosti, ali dobro... :D :D

Od godina upotrebe brun sa cevi i zaštita sa cilindra su delimično nestali a na nekim delovima se čak i blaga tek površinska rđa pojavila. Probao sam da odradim nešto što se valjda zove hladno bruniranje uz pomoć kombinacije tehnike viđene na youtube i uputstva sa bočice. Koristio sam sredstvo "Ballistol brzo bruniranje".
Uputstvo na bočici kaže: odmasti, očisti, nanesi, sačekaj 3 minuta, isperi vodom, naulji i gotovo.
Youtube kaže, odmasti, očisti, ošmirglaj, zagrej fenom da bude toplo, nanesi, ošmirglaj, zagrej, nanesi pa tako više puta.
Cev nisam šmirglao već sam vunom 0000 i uljem čistio da ne grebem previše a da skinem štroke što više uspem. Odmastio, očistio i naneo samo jednom brun, radio po uputstvu sa bočice.
Cilindar je bio u lošijem stanju od cevi i tada sam već bio upoznat sa tehnikom sa youtube-a pa sam tako odradio. Šmirglao, odmastio, očistio, grejao i mazao. Isprao mokrom krpom, posušio i ponovo ciklus četiri puta i na kraju nauljio.
Evo rezultata:
IMG_20200424_133611.jpgIMG_20200424_133618.jpgIMG_20200424_133629.jpgIMG_20200424_133831.jpgIMG_20200424_133841.jpg

Ja zadovoljan a koliko će da potraje, e to će vidimo :D
P.S. žao mi je što kreten nisam slikao stanje pre akcije :oops:

@SandroNs da bog da ti se cela izliže od korišćenja i da sve moraš jovo nanovo da radiš, samo daleko iskusniji.

odlicno izgleda, moracu i ja to da uradim sa mojim cilindrom. el taj balistol za bruniranje tesko naci?

kircan said:
odlicno izgleda, moracu i ja to da uradim sa mojim cilindrom. el taj balistol za bruniranje tesko naci?

Nije ima ga gotovo u svakoj prodavnici lovacke opreme.

Što brže, to manje. Naravno, zavisi i od regulatora i od veličine cilindra. Sa energijom od 20j, velikim cilindrom i regulatorom oko 40, sa 16j (veliki cilindar i regulator) nešto preko 60. Sa malim cilindrom i 7.5j preko 100 (nikad nisam brojao).

Vojo i Sandro, nemojte se ljutiti sto cu vam ovo reci. Alo bre ljudi, prvo Voja kaze da nema talenta za umetnost a posle odradi vrhunski bajc na kundaku... A ti Sandro kao ne znam sta cu sada zejebati, bruniram, smirglam, bajcujem... I napravite cuda od tih CZ-jki
Pa se ja onda pitam da li ste vi toliko skromni ili nas "farbate"? 😄
Meni izgledaju prelepo!

Milan said:
Vojo i Sandro, nemojte se ljutiti sto cu vam ovo reci. Alo bre ljudi, prvo Voja kaze da nema talenta za umetnost a posle odradi vrhunski bajc na kundaku...
Imali su dobre savetnike i kibicere, zato je dobro ispalo. :D

Users who are viewing this thread

Back