Diana 25D

prlejovanovic67 said:
Šta si koristio za čišćenje metalnih delova?
Smirgla 400, pa 800, pa naspricao sa wd40 pa smirgla 1200, pa onda rukavice na ruke, pa 70% alkohol (etanol), i onda bruniranje.

Feinwerkbau 300S

Jeli Nemanja tek sam sada procitao ceo tekst i detaljno pogledao fotografije , i cudim se odakle tom strucnjaku ideja da upotrebi eksere i bas se pitam kako je to uspeo da ih ukove.
Ovako nesto jos nisam video .
Samo se nadam da tim ekserima nije ostetio zid cilindra.
A dobra stvar je da se taj šraf otkinuo tvojom intervencijom.
Lose bi bilo da se to odvojilo tokom koriscenja puske.
Posledice bi sigurno bile vece.
Sve najbolje.

Vincester said:
Jeli Nemanja tek sam sada procitao ceo tekst i detaljno pogledao fotografije , i cudim se odakle tom strucnjaku ideja da upotrebi eksere i bas se pitam kako je to uspeo da ih ukove.
Ovako nesto jos nisam video .
Samo se nadam da tim ekserima nije ostetio zid cilindra.
A dobra stvar je da se taj šraf otkinuo tvojom intervencijom.
Lose bi bilo da se to odvojilo tokom koriscenja puske.
Posledice bi sigurno bile vece.
Sve najbolje.
Ovo sam video jos jednom, kad je Mane slikao kilo eksera koje je izvadio iz zastave ili slavie, ako se ne varam. To je tu dospelo vrv kad su klinci ubacivali eksere umesto dijabola, pa kad zatvore cev ekser sklizne u kompresioni deo jer je manjeg precnika od dijabole, onda grune klip, naravno ne moze da ga izbaci napolje nego ga nabije u djon... Nekim cudom je cilindar dobar, ocistio sam ga detaljno iznutra, nema ni jedne linije. A za sraf, nije problem. Ide to na strug prvi dan, novi navoj i cao.

Feinwerkbau 300S

Tako je, ja sam to našao u Anschutzu 330 i to ne jedan ili dva nego 7-8,ali puška sređena i dan danas radi savršeno. A da li su klinci stavljali eksere ili neki matori klipani to nećemo saznati

Poslato sa MAR-LX1A pomoću Tapatoka

Pozdrav svima. Sredjen i kundak od Diane mod 25. Evo par slika kako je izgledalo pre.
46f1e1d35d450da4bba6834d0fbabaeb.jpg
1af596238079db168d22932eee7e5e4e.jpg
912dfc0666ec9851ba1d7d66a0de7d67.jpg

Feinwerkbau 300S

Kolega Nemanja imam jednu molbu za tebe ako si u mogucnosti da mi saznas jedan podatak.
Kad vec radis na klipu, jesi li u mogucnosti da izmeris tezinu samog klipa?
Tj. ako se se budes setio dok budes radio na samom klipu.
Pozdrav i sve najbolje u daljem radu.
Zdravo kolege, malo sam bio u guzvi pa sam zapustio moje "projekte" ali nisam te zaboravio. Masa klipa na mojoj diani mod 27 je okruglo 400g bez srafa i dihtunga.

Gesendet von meinem Armor_3WT mit Tapatalk

Na prvu ruku, okidac je dvostepeni i steluje se drugi stepenjednim srafom koji ujedno j olaksava silu okidanja i smanjuje hod druhog stepena, i moze biti solidno lak. Nesto kao zastavica m56. Naravno, okidac je skroz drugaciji od zastave.lako se prelama, nema neki preterani trzaj, sve u svemu, solidna puskica za pocetnike, mladju populaciju, nema sta da se pokvari na njoj. Vrlo prosto odradjena i vrlo funkcionalna.

Prelepo izgleda. Vidim da je 72. godište. Moja 25.-ca D je 76. Imam i zastavicu m76, ali je ipak, čini mi se, 25.-a za klasu iznad. Nekako mi je elegantnija, nežnija, mekši obarač, lakša za rukovanje. Naravno, ovo je moj subjektivni osećaj. Pretpostavljam da je i 27.-ca slična.

27 ima isti okidac kao 25d, 25ds i ako se ne varam, 35 koja je za klasu iznad, dosta robusnija, duza cev, veca opruga, ako se ne varam i veci orecnik dihtunga, veci hod klipa, i po meni bas ona prava stara vazdusna puska... Potrudicu se da nabavim jednu za sredjivanje. A mod 25 je bez podesavanja okidaca, uskoro je sklapam (iz 1965.god) pa saljem slike. Ja sam na svojoj zastavici nastelovao okidanje tako da me bas prijatno iznenadila na kraju. Danas sam se igrao sa ovim okidacem od 27ice, po meni je tu negde po mogucnostima za stelovanje kao zastava, samo sto je skroz drugacije dizajniran, ima par delova vise pa je nekako sve to finije. Sve u svemu ovo ke solidna puskica, cim uhvatim vremena probam na 10m, pa da vidimo. Ostalo mi samo jos da kompletiram njene nisane. Predni tunel imam, ali zadnji moram da pojurim. Fabricki za to godiste je sa podesavanjem i visine i pravca na zadnjem nisanu.

Te puške su izuzetno precizne, bez razlike. Izvinjavam se, napravio sam grešku prilikom kucanja prethodnog teksta. Moja zastavica je m56 napravljena pre 76. godišta. Još jednom izvinjenje za grešku.

Мој другар је набавио Дијану 25 Д у веома лошем стању и са поломљеним задњим нишаном. Замолио ме је за помоћ око проналажења тог нишана али ја нисам могао да му дам одговор па ћу вас замолити за помоћ и у његово име поставити пар питања.

Да ли неко зна где би могао да набави тај нишан?
Да ли паше нишан са неке друге пушке и где га наћи?

Унапред хвала на било каквом одговору.

Мој другар је набавио Дијану 25 Д у веома лошем стању и са поломљеним задњим нишаном. Замолио ме је за помоћ око проналажења тог нишана али ја нисам могао да му дам одговор па ћу вас замолити за помоћ и у његово име поставити пар питања.

Да ли неко зна где би могао да набави тај нишан?
Да ли паше нишан са неке друге пушке и где га наћи?

Унапред хвала на било каквом одговору.
Posalji neku sliku, ili makar godinu proizvodnje, jer ima vise razlicitih modela. Na tim dianama bi trebao da stoji mesec i godina proizvodnje na cilindru iznad okidaca sa leve strane. Vrv pase sa slicnih pusaka (mod 21, 23, 27, 35...)

Gesendet von meinem Power Armor 18 mit Tapatalk

Users who are viewing this thread

Back