NemanjaCvetkovic
Active member
Smirgla 400, pa 800, pa naspricao sa wd40 pa smirgla 1200, pa onda rukavice na ruke, pa 70% alkohol (etanol), i onda bruniranje.prlejovanovic67 said:Šta si koristio za čišćenje metalnih delova?
Feinwerkbau 300S
Smirgla 400, pa 800, pa naspricao sa wd40 pa smirgla 1200, pa onda rukavice na ruke, pa 70% alkohol (etanol), i onda bruniranje.prlejovanovic67 said:Šta si koristio za čišćenje metalnih delova?
Ovo sam video jos jednom, kad je Mane slikao kilo eksera koje je izvadio iz zastave ili slavie, ako se ne varam. To je tu dospelo vrv kad su klinci ubacivali eksere umesto dijabola, pa kad zatvore cev ekser sklizne u kompresioni deo jer je manjeg precnika od dijabole, onda grune klip, naravno ne moze da ga izbaci napolje nego ga nabije u djon... Nekim cudom je cilindar dobar, ocistio sam ga detaljno iznutra, nema ni jedne linije. A za sraf, nije problem. Ide to na strug prvi dan, novi navoj i cao.Vincester said:Jeli Nemanja tek sam sada procitao ceo tekst i detaljno pogledao fotografije , i cudim se odakle tom strucnjaku ideja da upotrebi eksere i bas se pitam kako je to uspeo da ih ukove.
Ovako nesto jos nisam video .
Samo se nadam da tim ekserima nije ostetio zid cilindra.
A dobra stvar je da se taj šraf otkinuo tvojom intervencijom.
Lose bi bilo da se to odvojilo tokom koriscenja puske.
Posledice bi sigurno bile vece.
Sve najbolje.
Zdravo kolege, malo sam bio u guzvi pa sam zapustio moje "projekte"Kolega Nemanja imam jednu molbu za tebe ako si u mogucnosti da mi saznas jedan podatak.
Kad vec radis na klipu, jesi li u mogucnosti da izmeris tezinu samog klipa?
Tj. ako se se budes setio dok budes radio na samom klipu.
Pozdrav i sve najbolje u daljem radu.

ali nisam te zaboravio. Masa klipa na mojoj diani mod 27 je okruglo 400g bez srafa i dihtunga.
Posalji neku sliku, ili makar godinu proizvodnje, jer ima vise razlicitih modela. Na tim dianama bi trebao da stoji mesec i godina proizvodnje na cilindru iznad okidaca sa leve strane. Vrv pase sa slicnih pusaka (mod 21, 23, 27, 35...)Мој другар је набавио Дијану 25 Д у веома лошем стању и са поломљеним задњим нишаном. Замолио ме је за помоћ око проналажења тог нишана али ја нисам могао да му дам одговор па ћу вас замолити за помоћ и у његово име поставити пар питања.
Да ли неко зна где би могао да набави тај нишан?
Да ли паше нишан са неке друге пушке и где га наћи?
Унапред хвала на било каквом одговору.