DIANA 350 MAGNUM

Unutar mehanickog nisana imas jednu oprugu i 2 kuglice. Kuglice se nalaze odma ispod tockica kojim kontrolises podizanje ili spustanje a opruga je unutar mehanickog nisana. Moze da se desi da su kuglice ispale pa nema sta da zaustavi tockic od okretanja a moze da bude i da se opruga iskrivila pa vise ne gura gornji deo mehanickog nisana. U oba slucaja ce se desiti da se tockic okrene kad opalis i nece imati onaj "klik" zvuk kad okreces tockic. Najlakse je da otvoris i da vidis da li je sve na broju i na svom mestu. Otvaranje mehanickog nisana se radi tako sto okreces tockic suprotno od smera kazaljke na satu dok ne osetis da se odvojio od navoja. Onda podignes tockic ali pazi da sa njim ne podignes kuglice jer mogu da ostanu zalepljene za tockic ukoliko unutrar mehanizma ima masti ili ulja. Samo pazljivo sa rasturanjem jer se te kuglice lako izgube.

Uncer said:
Obicno je godina proizvodnje kod diane urezana na samoj pusci. (Ako je u pitanju neki stariji model, mozda i nema toga)Resizer_16163441824960.jpg konkretno ova moja je iz 2015.

nemam tu ništa osim made in germany

Lale said:
Unutar mehanickog nisana imas jednu oprugu i 2 kuglice. Kuglice se nalaze odma ispod tockica kojim kontrolises podizanje ili spustanje a opruga je unutar mehanickog nisana. Moze da se desi da su kuglice ispale pa nema sta da zaustavi tockic od okretanja a moze da bude i da se opruga iskrivila pa vise ne gura gornji deo mehanickog nisana. U oba slucaja ce se desiti da se tockic okrene kad opalis i nece imati onaj "klik" zvuk kad okreces tockic. Najlakse je da otvoris i da vidis da li je sve na broju i na svom mestu. Otvaranje mehanickog nisana se radi tako sto okreces tockic suprotno od smera kazaljke na satu dok ne osetis da se odvojio od navoja. Onda podignes tockic ali pazi da sa njim ne podignes kuglice jer mogu da ostanu zalepljene za tockic ukoliko unutrar mehanizma ima masti ili ulja. Samo pazljivo sa rasturanjem jer se te kuglice lako izgube.

hvala na objašnjenju, pod garancijom je pa ću je reklamirati

Zameniš zadnji mehanički nišan novim i rešiš problem, drže ga samo dva šrafa to možeš i sam.
Samo, obavezno obrati pažnju na to što ti je kolega @Lale rekao, sve ti je lepo objasnio, a posebno to za kuglice, ima ih dve i jako su sitne, možda svega 1-1,5mm u prečniku i zbog toga se veoma lako pogube, a ako ih izgubiš nišan neće raditi kako bi trebalo. ;)
Inače, zadnji mehanički nišan nije skup, oko 25€ je, a ako je u garanciji neka ti oni zamene, mislim da to ne bi trebao biti problem. Pozzz...

Ponovno upucavanje nakon servisa nišana. Prema riječima trgovca izgleda da postoji mogućnost da kuglice iz nišana mogu lako ispasti ako se nišan pritisne rukom prema dolje.

Nabavio sam i jastuk za pušku, te napunio pijeskom za mačke. Odlična stvar, puno jednostavnije nego improvizacije do sada sa jaknama.

20m

enzo said:
Prema riječima trgovca izgleda da postoji mogućnost da kuglice iz nišana mogu lako ispasti ako se nišan pritisne rukom prema dolje.

Trgovac je u pravu!
Te dve kuglice bez problema ispadnu ako se zadnji nisan pritisne na dole!
U situaciji kada se telo zadnjeg nisana pritisne na dole, tockic za elevaciju visine ostane u istom polozaju i u tom slucaju se odvoji od tela nisana, e u toj situaciji kuglice najlakse ispadnu...

Btw: Ne mogu da provalim, jel' to 350 Magnum na oprugu?

Odlična je to puška, jedina mana na toj tvojoj konkretno što joj je rupa u cevi promera 5,5mm umesto 4,5mm, sve ostalo je bombona. 👌🥇

Glock17 said:
Odlična je to puška, jedina mana na toj tvojoj konkretno što joj je rupa u cevi promera 5,5mm umesto 4,5mm, sve ostalo je bombona. 👌🥇
Kolega, zbog čega toliko 'ne voliš' 5.5 mm kalibar? :D

Drazi mu je 4.5, ipak je to kalibar sa istorijom vezano za vazdusare 10m itd. pravi sportsko streljacki. Meni je iskreno mrsko da malu dijabolicu stavljam u cev, niti da debelim prstima nabadam iste po kutiji, da ne pricam o pola grama tezine koliko me to tek demoralise... Nego jel se neko igrao sa onim JSB 4.5 dijabolama sto imaju tezinu kao 5.5, nesto preko gram? To bi trebalo da bude odlicno za jace puske... Kakva je preciznost?

Takodje mi je drago kada vidim da neko okaci realne i iskrene grupe njegove springerice.

https://ibb.co/3mGcnJ3

Evo ti jedna moja grupa na 35m 3cm sa Cometom Fenix 5.5 pa uporedi i obavezno ti probaj na 35m i okaci ovde. Bas me zanima.

NikolaLO said:
:D E to sam i ja u dilemi, da li 4.5 mm od tipa 0.97 grama ili 5.5. od 1 gram? Pitanje je sad

..nema tu dileme! Za springerice, posebno prelamače, 4,5mm kalibar je zakon... ;)

Users who are viewing this thread

Back