Diana 54 Air King

Samo me zanima sto nije zazivela ili bila uspesna kao Tx200 ili Hw77/97 u Hft i Ft Jel prestala proizvodnja ove Diane ili se i dalje pravi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako nije zaživela?
Proizvodi se i dan danas, i "54 Air King" i "56 Target Hunter" model, to su po meni zaista dve vrhunske puške.
Problem je izgleda samo što 54-ka košta oko sto hiljada dinara, tačnije 98.900,-rsd, a 56-ica i preko sto hiljada, pa zbog visoke cene ne može baš svako da ih priušti.
Btw:prodaje je ih TopGun iz Požarevca.

Ukoliko se mehanizam pomera u odnosu na kundak dok je on miran i ne trpi oscilacije zar ne bi mogla da se optika tu montira na kundak tj. na drveni ram puške i time izbegnu sile koje deluju negativno na optiku?

:) To bi bas uvrnuto izgledalo :lol:
Ne znam kako izgleda recoil sistem na Dijani ali znam kako izgleda na fwb 300.Ricoil ima hod oko 7-8mm i prilikom opaljenja,sa originalnim set up-om na 7,5J mehanizam ide u nazad oko 5mm(bar kod mene,nikad ne udari do kraja).Tako da optika ne trpi nagli dvosmerni trzaj.Probao sam one fazone sa YT,sa diabolama na turetu,samo se malko mrdnu,nema skakanja...Fwb ide sa varijantom dve opruge duzine 115mm od kojih je jedna namotana na levo,druga na desno i time se izbegava torzioni trzaj prilikom opaljenja.Optika ne dobija nikakav nagli udar

A što da ne bata @glale?
S desne strane već ima budža za na tezanje, fino s leve strane na kundak se još nabudži i optika i imamo frankenštaj springericu...😎 :D

Glock17 said:
A što da ne bata @glale?
S desne strane već ima budža za na tezanje, fino s leve strane na kundak se još nabudži i optika i imamo frankenštaj springericu...😎 :D

:lol: I to što kažeš bata@Glock,samo se izgleda niko toga nije setio.
U jednom momentu sam razmišljao o pojačavanju 300-tke na 16J, ubacivanjem Maccari opruge,to se radi za FT.O tome sam se konsulovao sa bata@Sebić-om.Lepo mi je šampion objasnio:"oni u FT gađaju krug od 5cm a ti gađaš u 1cm"...Ako sam nešto naučio na ovom forumu od ljudi koji znaju materiju,onda je to da je u ovom našem sportu naj teže naći idealan kompromis snage i preciznosti

glale said:
Glock17 said:
A što da ne bata @glale?

:lol: I to što kažeš bata@Glock,samo se izgleda niko toga nije setio.
U jednom momentu sam razmišljao o pojačavanju 300-tke na 16J, ubacivanjem Maccari opruge,to se radi za FT.O tome sam se konsulovao sa bata@Sebić-om.Lepo mi je šampion objasnio:"oni u FT gađaju krug od 5cm a ti gađaš u 1cm"...Ako sam nešto naučio na ovom forumu od ljudi koji znaju materiju,onda je to da je u ovom našem sportu naj teže naći idealan kompromis snage i preciznosti

To bi bila vrlo precizna puška :oops:

Pozdrav svima. Danas bio na sajmu, na standu Top Gun, pogledao pusku Diana Air King, bio jedan izlozeni model, posto sam citao dosta o njoj pre toga, gledao testove itd, a oni mi ponudili 10% popusta i resih - kupio sam je! :-D To mi je btw prva vazdusna puska. Sad me ceka gadjanje, verovatno i podesavanje nisana (mehanickog, necu za sada optiku). Jedva cekam da je isprobam, a nadam se da za bilo kakvo pitanje mogu da se obratim iskusnijim strelcima sa foruma! :)
Pozdrav i svako dobro!

Čestitam na kupovini i da ispališ iz nje tonu dijabola. Sada sledi bliže upoznavanje sa gospođicom Dianom, sa njenim (i tvojim) mogućnostima, pa polako... I svakako pitaj sve i javljaj rezultate.

Upravo tako Joco, hvala! Malo cu u dvoristu, malo do streljane, hteo bih da sam podesim i nisan, ako slucajno vec nije podesen u radnji, jer je bio izlozen model. Uzeo sam i dijabole Diana High Power 4,5mm, kao te su im najbolje za tu pusku (ja sam trazio samo da budu teze i kvalitetnije), sad videcemo. Za pocetak, mete su mi na 10 metara, pa javljam kakav sam... :-D

Upravo tako Joco, hvala! Malo cu u dvoristu, malo do streljane, hteo bih da sam podesim i nisan, ako slucajno vec nije podesen u radnji, jer je bio izlozen model. Uzeo sam i dijabole Diana High Power 4,5mm, kao te su im najbolje za tu pusku (ja sam trazio samo da budu teze i kvalitetnije), sad videcemo. Za pocetak, mete su mi na 10 metara, pa javljam kakav sam... :-D
Kakva su prva iskustva?

Pa Srdjane, nema nekih iskustava, jer mi jos nisu izdali potvrdu iz MUP-a. Predao sam u roku od 8 dana formular i uplatio taksu, oni spremili papir koji treba nacelnik da potpise. Rekli mi da ne smem da koristim pusku dok ne dobijem potvrdu. Uhvatio Uskrs, pa posle uskrsa sluzbenica otisla na odmor i rekli mi nece biti pre 20. maja. :-(
Inace, puska je prava lepotica, to je sve sto mogu za sada da kazem... ;-)

Pa Srdjane, nema nekih iskustava, jer mi jos nisu izdali potvrdu iz MUP-a. Predao sam u roku od 8 dana formular i uplatio taksu, oni spremili papir koji treba nacelnik da potpise. Rekli mi da ne smem da koristim pusku dok ne dobijem potvrdu. Uhvatio Uskrs, pa posle uskrsa sluzbenica otisla na odmor i rekli mi nece biti pre 20. maja. :-(
Inace, puska je prava lepotica, to je sve sto mogu za sada da kazem... ;-)
Da te lepo služi.Meni je potvrda stigla posle 3 dana,ali nisu me hvatali praznici.

Hvala Srdjane! Pa ja sam predao 13.04., bas pred praznik. I onda sam pre dva dana svratio do MUPa da pitam, jer me ne zovu. Kad tamo je ni nema sluzbenica koja radi moj predmet, vec njena koleginica, koja je bila ljubazna i proverila sve papire na stolu i videla da je moj jos na cekanju. Sta da se radi, moracu da se strpim, mada nije lako! :)
Koju pusku ti imas?

Ja sam u Somboru "ušao,izašao i gotovo".Predao papire i dok sam otišao 15 minuta da uplatim taksu,sve bilo gotovo.

Hvala Srdjane! Pa ja sam predao 13.04., bas pred praznik. I onda sam pre dva dana svratio do MUPa da pitam, jer me ne zovu. Kad tamo je ni nema sluzbenica koja radi moj predmet, vec njena koleginica, koja je bila ljubazna i proverila sve papire na stolu i videla da je moj jos na cekanju. Sta da se radi, moracu da se strpim, mada nije lako! :)
Koju pusku ti imas?
Da nisi možda na Voždovcu? :D

Users who are viewing this thread

Back