Diana 54 Air King

Meni su se najbolje pokazale Exact Heavy 0,670g / 10,34gr za tu pusku.
Prednji nisan joj je ocajan za neko pucanje na daljinu, tako da sam uzeo Diana ZR mount i Diana 4-9x optiku i sa tom kombinacijom imam malo bolje grupe nego ti, ali na 50 metara 😀
Puska je stvarno teska ali je san za pucanje. Covjek koji nikad nije gadjao prije ce pogoditi cep od piva na 40 metara zagarantovano koliko je precizna.

Meni su se najbolje pokazale Exact Heavy 0,670g / 10,34gr za tu pusku.
Prednji nisan joj je ocajan za neko pucanje na daljinu, tako da sam uzeo Diana ZR mount i Diana 4-9x optiku i sa tom kombinacijom imam malo bolje grupe nego ti, ali na 50 metara 😀
Puska je stvarno teska ali je san za pucanje. Covjek koji nikad nije gadjao prije ce pogoditi cep od piva na 40 metara zagarantovano koliko je precizna.
Svaka cast! Super da se javi jos neko sa ovom puskom! :)
Moje su Diana dijabole isto 067g/10,34gr. Izgleda da im te leze. Mada, citao sam na netu, neki covek koji je testirao upravo ovu pusku, najbolje rezultate imao sa dijabolama "JSB Exact Diabalo 8.44 Grain".
Jeste teska, ali ne gadjam iz stojeceg stava, samo sa stola, tako da mi ne smeta.
Ja sam bas zadovoljan, za sada.
A kako se za sada drzi ta optika? To nije skupa varijanta, je l da?

Optika nije bila skupa, mislim da sam je platio oko 200 KM (100 evra), ali je nosac zasluzan za to sto je jos u funkciji. Kad sam kupio Dianu, montirao sam staru optiku sa prosle puske sa obicnim nosacem i ta je trajala oko 30 dijabola na Diani prije nego je zavrsila svoje 😀.
Prvo bih ulozio novac u taj Zero-Recoil nosac jer onda mozes da na njega namontiras neku jeftinu optiku, cisto za pocetak, a da ne strahujes da ce da se slomi.
Druga varijanta ti je da probas da nadjes prednji (i zadnji ako zelis) diopter sa puske Anschutz ili Weihrauch koji su stvarno odlicni, ali ih je tesko naci, bar u Bosni.
Sto se tice dijabola, 54-ka ce uvijek preferirati teze zbog veoma jake opruge. Teze dijabole su i stabilnije na velikim daljinama, a i bitno je da je dovoljno teska da ne probije zvucni zid dok leti.
Sto se tice same puske, za nju imas nevjerovatno prostora za dalje tjunovanje. Uz malo rada puska moze postati jos veci laser. Na ovom blogu imas dosta informacija http://www.eddiecolwell.tzo.com/rws-54.htm
Ja svoju necu dirati jos, dok joj ne istekne garancija. Posle toga cu je malo doraditi da vidim njene mogucnosti.
Cim krene malo ljepse vrijeme idem na pucanje pa cu napraviti i par slika da ubacim u ovu temu.

Precizna, a lepa... :)
6397aa312431d3f72754e85cff6f7857.jpg

10e82fd6c3cc01f2a215d16e7ab745e5.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Jedna brzinska sobna od 5 dijabola, solidna...
11m, mehanicki nisan, sa oslonca...
befa9a5f6c04044487c31a16c3b2371e.jpg

Malo sam dosadan sa ovim metama, znam, ali kontam, ja kada sam hteo da kupim pusku, nisam nasao mnogo rezultata i misljenja o njoj kod nas, pa mozda ovo nekom u buducnosti pomogne, ko bude razmisljao o kupovini iste... :)

Malo sam dosadan sa ovim metama, znam, ali kontam, ja kada sam hteo da kupim pusku, nisam nasao mnogo rezultata i misljenja o njoj kod nas, pa mozda ovo nekom u buducnosti pomogne, ko bude razmisljao o kupovini iste... :)
Taman posla dosadan, naprotiv! Tako i treba da izgledaju komentari, kako bi ljudi mogli da steknu makar pribižnu predstavu o nekoj puški.

Suviše često viđamo komentare tipa "puška je laser", "baš je precizna", "vrh je puškica", bez ijedne mete i opisa, kojim bi se komentar potkrepio. Izvinjavam se za offtopic.

Kako se kutiji dijabola Diana High Power 0,67g polako nazire dno, isprobao sam JSB Exact od 0,87g, tri serije po 5 dijabola, na 10m.
Nisan je podesen na Diana dijabole, zato ne ide u centar, ali se vidi da i te dijabole mogu fino da grupisu. Verujem da bi neki profesionalni sportski (ili bolji amaterski) strelac ubacio dijabolu preko dijabole.
Cim bude prilike, videcu kako se ponasaju i jedne i druge na vecim daljinama od 10m (15, 20, 25...).

d1c41a15e25c51bedb71454026a84f43.jpg

bc0d2332f334675cba795de128b62fe8.jpg

Možda je neko već pitao, ali meni je u tom slučaju promaklo - ima li negde da se pazari, ja ne nalazim

Sent from my SM-S918B using Tapatalk

Možda je neko već pitao, ali meni je u tom slučaju promaklo - ima li negde da se pazari, ja ne nalazim

Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Mislim da trenutno nema nigde u Srbiji. Top Gun Pozarevac je imao, ali ja sam kupio poslednji, ako ne i jedini komad prosle godine na sajmu. Kako sad svi prelaze na PCP, tesko da ce i biti. Ali mozes njih da pitas da li planiraju neki uvoz...

Evo vrijeme je dozvolilo da i ja odem na prvo gadjanje ove godine.
Pucao sam sa "improvizovanog" prednjeg naslona i distanca je bila tacno 40 metara.
naslon1.jpg
Meta1.jpg
Na metama sam oznacio redoslijed gadjanja.
Ima tu i flajera a i nedostatka vjestine. Bolji strijelac bi napravio puno bolje grupe prilicno sam siguran 😀
Evo i slika moje Diane. Ne brinite imam cepove za turete na optici, samo sam zaboravio da ih navrnem prije nego sam napravio fotku.
puska1.jpg

Mete br. 4 i br. 5 - sasvim solidno za tu daljinu i za jaku springericu, pa jos sa "optikom" stavljenom na " klizeci" (ZR) mount.

Sad vidim da tvoja puska ima drugaciji kundak od moje. Jesi je kupio u BiH?
A gde si kupio ovu zamenu za prednji nisan, tj ovaj deo sto se stavlja na mesto prednjeg nisana? Ne znam kako se zove, izvinjavam se :-D...
Precnik crnog kruga na metama je pretpostavljam oko 30mm...?

305fe7ddc4e395f58b9f983250a48af4.jpg

Ja sam pusku kupio u Army Shop-u u Banjaluci i u paketu mi je dosao taj sistem sa musicom kao kod tebe i ovaj glatki nastavak kad montiras optiku. Ako tebi nije dosao taj nastavak nemoj uopste da trazis ovaj isti. Ako budes monitirao optiku samo odvrni taj imbus i skini taj dio sa musicom, a ostavi taj plasticni na pusci jer ces vidjeti musicu kroz optiku i stvarno smeta.
Moj ti je savjet da kod nekog strugara napravis to od aluminijuma jer onda mozes da ostavis dovetail naprijed za montiranje boljih musica, dioptera, itd.
Druga ti je solucija da ti neko izmodeluje i uradi to 3D printerom, ali tad je od plastike.

Ja sam pusku kupio u Army Shop-u u Banjaluci i u paketu mi je dosao taj sistem sa musicom kao kod tebe i ovaj glatki nastavak kad montiras optiku. Ako tebi nije dosao taj nastavak nemoj uopste da trazis ovaj isti. Ako budes monitirao optiku samo odvrni taj imbus i skini taj dio sa musicom, a ostavi taj plasticni na pusci jer ces vidjeti musicu kroz optiku i stvarno smeta.
Moj ti je savjet da kod nekog strugara napravis to od aluminijuma jer onda mozes da ostavis dovetail naprijed za montiranje boljih musica, dioptera, itd.
Druga ti je solucija da ti neko izmodeluje i uradi to 3D printerom, ali tad je od plastike.
Ja kupio u Srbiji, nije bilo u paketu dodatka za optiku, samo ovo sto vidis na slici. A i kundak je drugaciji. Takav kao kod tebe nisam video na ovoj Diani nigde, pa ni u recenzijama na Youtube-u. A jako je lep kundak...

Users who are viewing this thread

Back