Diana Outlaw & Stormrider

a sad jedan problem koji trazi malo kreativnosti! :) svi zanmo da storm rajder ima prevelik deo cevi koji visi! (dobro receno?) ima li neko ideju kako to resiti?

Rešenje postoji! Jedini problem je što ti Ameri ne šalju za Srbiju.
Međutim, ja sam siguran da svako ko ima malo veštine i znanja u rukama može napraviti nešto slično.
Druga varijanta je odštampati na 3D printeru, ili napraviti od plastike, uz prethodno precizno merenje prečnika cilindra i cevi, kao i međusobnog razmaka.
Ideje su tu, samo ih treba realizovati. Ako ima neko vešt i da želi da pomogne, evo i ja se prijavljujem za zaj takozvani "barrel band".

3d stampa bi mogla biti resenje! nasao sam oglas jednog tipa koji navodno pravi prigusivace tako, pa sam ga memorisao u tel. ako se dobro secam, cena je 10 din po gramu. ne znam ima li racun raditi i 10 komada ako bi ovde bilo toliko zainteresovanih? ja cu ga svakako kontaktirani pa cemo videti.
sad razmisljam, problem je kako to navuci na cev? da li mi treba da mu damo idejno resenje a on samo da odstampa?
zainteresovani, javite se ovde, pa ako nesto uradimo da svi dobijemo resenje...

treba neko samo da nacrta u nekom 3d programu (cad) i onda nije problem da se odstampa

fox said:
sad razmisljam, problem je kako to navuci na cev?
Postoji postupak detaljno objašnjen, doduše mora se skinuti cev. Meni je pala na pamet druga ideja bez skidanja cevi, ali ona zahteva skidanje prednjeg nišana, što isto traži malo znanja i umeća.
Ali mislim da ta puškica zaslužuje da se maksimalno dotera. Evo na slici dole kako je to uradio jedan Amer. Skinuo prednji i zadnji nišan, izmenio unutrašnjost fabričkog moderatora, ugradio regulator, dodao bipod. Po meni, samo još treba dodati taj barrel band i to bi bilo sve.

ne svidja mi se bas to skidanje cevi... mozda nesto iz 2 dela pa srafcic? onda ne mora da se skida nista. ili jedan deo,ali rasecen, poput stipaljke nesto? i je li deblja cev 5,5 od 4,5? nemam subler ali cu ga valjda naci.

Na zalost, ta puska sa slike nije moja. Ja takodje trazim najelegantniji nacin da ga skinem, jer em mi ne treba, em je ruzan. To je detalj gde Kinezi nisu pokazali neko dizajnersko umece. U svakom slucaju, cim iznadjem resenje, postavicu ga ovde.

Joco jesi li izmerio? :) je li tvoja 5,5? Pitam se je li ista debljina cevi? Ima li neko predlog kako to treba izgledati? Nije jednostavno navuci to na cevi pa mozda da bude iz dva dela, sa srafovima? Duzina oko 5 cm sa 2 -3 srafa? (Da bolje drzi).
Jos neko zainteresovan? Ja sam kontaktirao ovog sa 3d stampacem. Pravljenje modela u noekom programu je 5oo do 1ooo din po satu. A mozda ga ja napravim...

Merio jesam, izmerio nisam. :oops: Digitalni šubler koji sam uzeo na pozajmicu nije bio ispravan i svaki put je pokazivao drugačiju meru, koja se razlikovala od prethodne čak za 2-3 ili 4mm.
Za vikend ću videti da probam sa još jednim, koji će, nadam se, biti ispravan.

Možda nisam ispratio sve, ali ukapirao sam da planirate da tu neku "osmicu" stežete šrafovima itd. Da li računate na to da biste mogli da utičete na preciznost ukoliko se bilo šta oslanja ili pritiska direktno cev? Kod "barutnih" pušaka je vrlo bitno da cev bude "free floating" i da je ni potkundak niti bilo šta drugo ne dodoruje uopšte, od ležišta metka do usta cevi, a mislim da ni kod PCP po tome nema neke razlike.

Postoji dodatak koji je napravljen baš za Stromridera i čitam da su ljudi prilično zadovoljni (slike su gore iznad u ovoj temi). Kod mene je sve još u fazi razmatranja i sakupljanja iskustava, jer postoje dve-trii moguće varijante, pa ćemo videti.

Ledeni said:
Da li računate na to da biste mogli da utičete na preciznost ukoliko se bilo šta oslanja ili pritiska direktno cev? Kod "barutnih" pušaka je vrlo bitno da cev bude "free floating" i da je ni potkundak niti bilo šta drugo ne dodoruje uopšte, od ležišta metka do usta cevi, a mislim da ni kod PCP po tome nema neke razlike.

Palo mi je to na pamet ali se nadam da bi to odradili tako da ne bude pomeranja cevi. Za barutne puske, mislim da gresis. Bar za neke. Dvocevke polozare,sve imaju potkundak direktno na cevi!

Kolega, sačmarice nemaju blage veze sa ovim. To što sam napisao odnosilo se isključivo na karabine. Lako je proveriti da li je cev FF tako što se između potkundaka i cevi uvuče vizit-karta ili list papira i provuče od kraja potkundaka do ležišta metka. Čak i kod kombinovanih lovačkih pušaka, recimo bokerica kod kojih je gore sačmena, a dole karabinska cev, ili kod trocevke (levo i desno sačma, dole u sredini kugla) uvek ima problema jer su cevi spojene, ali je to neka druga priča. U ovom slučaju, radi se o tome da se oslanjanjem na bilo šta, naročito ako je to nešto tvrdo, poremeti pravilna vibracija cevi - cev drugačije "radi" i to se odražava na putanju projektila. Zato su recimo PRS puške i sve LR puške uvek sa "slobodno-plutajućom" cevi, koja je slobodna celom dužinom.

Users who are viewing this thread

Back