Diana Outlaw & Stormrider

Na kraju ispade Outlaw gori od izvornog M16. Imam blagi osećaj krivice što sam ti predložio u tom trenutku Outlaw kao logičan izbor u nedostatku m16.
Za ostalo će se valjda javiti iskusnine kolege.

Da li je čekić na M16 isto tako fabrički obrađen ili poliran? Koliko god se činilo da je poliranje jednostavno i jeftino, nije ;) .

chaba said:
Izvinjavam se na podužem "davljenju", razmišljao sam o promeni cevi, kalibra... ,ali ovako mi se pojavila sumnja u trajnost, samim tim i u ekonomičnost tog projekta, možda pazarim pravu m16.

Molim Vas da se ne izvinjavate, jer su upravo ovakve objave i komentari jako bitni svima i mogu biti posebno korisni ostalim vlasnicima ili onima koji razmišljaju o kupovini.

chaba said:
Srećne predstojeće praznike i svako dobro

I Vama želimo svako dobro!

Колега Chaba знај да је то иста пушка као и Артемис М16, добро те је посаветаовао Гокси...склопови, делови, па и чувени систем контроле који има Дијана. Одличну пушку си купио и нема разлога да ишта мењаш, осим ако не желиш други калибар.

Искрен да будем не сећам се тог осећаја приликом репетирања и враћања ручице, али се сећам да ми се сила и осећај нису допадали и да сам то желео прво да средим.

Писао сам о томе, а и нашироко смо имали дискусије око примерака М16 који су долазили из Крале продавнице и који су имали на срафовима подлошке. То је укратко решење твојих проблема у вредности од 2 РСД. Када су шрафови кућишта окидача притегнути онда долази до качења месинганог дела о кућиште, а и сам чекић као што си сам и сликао моли за полирање. Наравно основи машинства су неумољиви, треба да буде подмазано. Свакако када све то средиш, биће лакше репетирање, опруга чекића ће боље реаговати на мала притезање/отпуштања, а нама се дешавало да добијемо и веће брзине јер нема тог качења када се опали.

Што се тиче проширивање трансфер порта, то је неопходно ако желиш да добијеш веће брзине и растерећенију пушку....а након тога смањиш тензију на опрузи чекића. Е сад није само довољно ту разбушити, треба још на пар места дорада...
Није тајна да је неколицини нас Синиша тјунирао пушке и да будем искрен тек сада са повећаним пленумом смо добили пун капацитет свих тих дорада. Фабричка цев је одлична за пушку ове намене, али ето ми смо узели и полигоналне цеви...па ту добијеш уз пленум и неких 6-7% повећања брзине, а самим тим и простор да одвијеш опругу чекића....и тако крене то лудило :)

Свакако за ове ствари ће ти боље објаснити Воја и Синиша Скорпио, али да ти пренесем ја своје искуство.

goxy said:
Na kraju ispade Outlaw gori od izvornog M16. Imam blagi osećaj krivice što sam ti predložio u tom trenutku Outlaw kao logičan izbor u nedostatku m16.
Za ostalo će se valjda javiti iskusnine kolege.
Bez i najmanje brige, kolega, tvoja matematika i te kako drži vodu, pa neka i sa novim varijablama - zabava je uvek zagarantovana :)

@Beretta: Zaista ne žalim kupovinu. Čekić, je moj previd, greškom sam pomislio da "vreme leči", međutim, ne. Sad je ispoliran pa se presijava kao (ima izraz za to). Risovi takođe polirani, ostaju za uspomenu.
E, one platne - predpostavljam da se koriste u slučajevima gde je klirens između glavnog i okidačkog bloka, nedovoljan za slobodan hod čekića. Ovde to nije slučaj. Čekić je potpuno slobodan između dve krajnje tačke, ali njegov rukavac slobodno oscilira naped natrag oko 2,5mm i njegov "falc" udara u rub bloka okidača. Trebalo bi da je fiksan. To je bio taj trzaj koji na referentnom primerku nisam osećao...
Ako se sledeći video premota do 27. minuta vidi se:
https://www.youtube.com/watch?v=h5IRTUCYx_E&t=1680s

Solomonsko rešenje:
b1.jpg
Pošto je mesingani deo niži od bloka (mereno špijunkom: 0,15mm), staviti umetak od 0,2-0,25mm na mesingani deo, da bi blok okidača to sve pritegao?

b2.jpg
Predpostavljam, da je spoljnji prečnik mesinga greškom manji...

Imao sam zadovoljstvo upoznati Voju i Škorpia - vanserijski dobri momci, ne bi da ih nepotreno gnjavim.. Mada ona cev.. Pokušavam rešiti ovaj slučaj u svojoj režiji. Zahvalan za sve savete

Da gore predstavljena porblematika ne ostane bez naravoučenija:
*Nastavio sam sa rešavanjem fiksiranja vođice čekića u svojoj režiji, tako što sam se direktno obratio za savet. Naravno ispade da sam bio na pogrešnom putu, šetkanje vođice po osi je konstruktivno, sasvim normalna stvar kod m16. Tu sam ispao potpuni lik g.Steve Žigona(Priče iz radionice). Dakle sve lepo ispolirati, podmazati po ps-u, uživati. Hvala Skorpio!

*Proširivanje tp-a: Potpuno nepotrebno. Potreba za zategnutošću opruge nije bila rezultat malenog tp-a, već visokog pritiska regulatora. Stavio kontrolni manometar na plenum(pozajmljen od pp700) i naravno, malko iznad 150bar, konstantnih. Čak i za normalan holesterol-puno je. Pritisak od 125bar sam pogodio iz petog pokušaja, tako da sam uspeo mapirati opseg od 100-190bar na fabričkom regulatoru (2/3 kruga centralnog šrafa).
Zategnutost opruge je podešena na prosečnih 275m/s sa HN barracuda0,67g i 260m/s Jsb beast 1g - sa kojim je ova cevčica najtačnija. Možda će biti tolerantnija sa 16j...
Osećaj prilikom repetiranja - ko nikad do sad! (mislim, nije kao kod fx dreamline.. ali je baš dobar)

Eh, sad matematika: Uživancija - u ovom slučaju nema cene, svakako najjači faktor. Ali, bez obzira na moje neiskustvo sa pcp svetom, predpostavljam da bi bilo uputno da Diana - za cenu jedne Comete220, koliko je ovaj potpisan model skuplji od izvorne m16- uradi barem nulti servis, gde sam i sam stigao posle oko 5000 dijabola iskustva i blago podignute leve obrve supruge.

Sve najbolje u novom kalendaru, zdravlje, i dostupne dijabole u svim kalibrima!

Sada samo uzivancija, po meni je bitan i taj licni momenat, kada zans da si uradio nesto kako treba, sam. :)
A sto se tice skorpia, Skorpio(Sinisa) je car. :)

Fileee said:
Kosta preterano kada se moze uzeti nova vrhunska puska za 250e vise(Streamline). Jos bolje cekati oglase, pa pazariti za 900e neki Royal ili tako nesto od proverenog coveka.

SLAZEM SE SA TOBOM.

njupanjupa said:
Meni ni kupovina Stormridera nema smisla jer mozes skupiti jos malo i kupiti CZ. A ni Outlaw, dati 83000 za kineza kada mozes kupiti za iste pare Hatsana i regulator, ako se ne varam. Mozda ima smisla u Americi gde Stormrider kosta 200$

SLAZEM SE.

Vkadandjolic1, koja je poenta ovakvog zatrpavanja tema? Ako je nabijanje broja postova, onda to nije način.

Пошто нисам видео другу групу која је адекватнија, да се похвалим онда овде, Сноупик пр900 друге генерације, од малопре у мом власништву.

Attachments

• 20221014_202822.jpg
    20221014_202822.jpg
    681.4 KB · Views: 782
Čestitam! To je fina puškica koja vredi uloženi novac. Sada čekamo slike sa mete... ;)

Ја сам одушевљен. Скидао сам синоћ задњи нишан. Предњи не знам како, уколико неко зна добродошао је савет. И ако неко има савет за бипод, да ли шрафите или лепите шину доле.

Хвала колега. Мете постављам чим будем био у прилици да пуцам озбиљно у праву папирну. За сада само пуцам са комшијом у његову сателитску антену.

И даље је пожељан савет, везано за шину за бипод. Имам шину, не знам само да ли да је лепим или да мало пробушим поткундак. Најрадије бих нешто треће да постоји ...

Attachments

• 20221017_004349_Easy-Resize.com.jpg
    20221017_004349_Easy-Resize.com.jpg
    931.3 KB · Views: 662

Users who are viewing this thread

Back