goxy said:
Na kraju ispade Outlaw gori od izvornog M16. Imam blagi osećaj krivice što sam ti predložio u tom trenutku Outlaw kao logičan izbor u nedostatku m16.
Za ostalo će se valjda javiti iskusnine kolege.
Bez i najmanje brige, kolega, tvoja matematika i te kako drži vodu, pa neka i sa novim varijablama - zabava je uvek zagarantovana
@Beretta: Zaista ne žalim kupovinu. Čekić, je moj previd, greškom sam pomislio da "vreme leči", međutim, ne. Sad je ispoliran pa se presijava kao (ima izraz za to). Risovi takođe polirani, ostaju za uspomenu.
E, one platne - predpostavljam da se koriste u slučajevima gde je klirens između glavnog i okidačkog bloka, nedovoljan za slobodan hod čekića. Ovde to nije slučaj. Čekić je potpuno slobodan između dve krajnje tačke, ali njegov rukavac slobodno oscilira naped natrag oko 2,5mm i njegov "falc" udara u rub bloka okidača. Trebalo bi da je fiksan. To je bio taj trzaj koji na referentnom primerku nisam osećao...
Ako se sledeći video premota do 27. minuta vidi se:
https://www.youtube.com/watch?v=h5IRTUCYx_E&t=1680s
Solomonsko rešenje:

Pošto je mesingani deo niži od bloka (mereno špijunkom: 0,15mm), staviti umetak od 0,2-0,25mm na mesingani deo, da bi blok okidača to sve pritegao?

Predpostavljam, da je spoljnji prečnik mesinga greškom manji...
Imao sam zadovoljstvo upoznati Voju i Škorpia - vanserijski dobri momci, ne bi da ih nepotreno gnjavim.. Mada ona cev.. Pokušavam rešiti ovaj slučaj u svojoj režiji. Zahvalan za sve savete