Diana Stormrider Regulated

用手做的;手工的, (机器)用手操作的,手动的, 体力的, 使用手册;说明书;
Ja ne znam sta ti tu nije jasno....
Ljudi lepo napisali e sad koga mrzi da cita to je druga stvar 😁

Pa samo treba proveriti serijske brojeve:

Item Numbers

1900001 & 1900101

Serial Numbers

2318220145032949E - 2318229955034368E

2318229955075924I - 2318229955076323I

Hvala na informaciji, proveriću sa uvoznikom, mada verujem da oni to i ne znaju, niti imaju mogućnost da pošalju novi okidački mehanizam niti ga zamene.

Koliko sam za sada saznao, ovo upozorenje se odnosi samo na Stormrider Gen. 2, ali ne i na Artemis. Naime, kažu da je Diana zahtevala od SPA određene izmene na okidačkom mehanizmu i da su upravo te puške označene kao rizične, te da je savetovano da se zameni okidač na 1400 pušaka uvezenih u SAD, preko uvoznika Air Venturi.
Za sada, nigde ni reči o ovome na sajtu Diane, ali i na evropskim i ostalim sajtovima van SAD. Zato verujem da naš uvoznik i ne zna za ovo, niti će (bar u dogledno vreme) moći da ponudi zamenu okidačkog mehanizma.
Uskoro ću, po savetu drugara dobrog poznavaoca, uraditi mali priručni test (koliko je moguće u kućnim uslovima), pa javiti rezultate.

Prema informaciji dobijenoj danas od uvoznika, u Diani su im rekli da za sada nemaju nikakvih problema sa okidačem, a ako nešto bude u budućnosti, posaće uvozniku sve što eventulano bude neophodno od delova.

Prema informaciji dobijenoj danas od uvoznika, znaju za ovaj problem i kažu da će uskoro od Diane dobiti delove koje treba zameniti. Inače, informacija o greški na Stormrideru je objavljena i na zvaičnom Diana sajtu na prvoj strani, tako da je prvobitna informacija na američkom sajtu ipak bila tačna.
Ništa, dobiće delove, zamenićemo i biće ok. Dešava se, mada nije baš prijatno.

Serijski broj je utisnut sa desne strane, odmah pored polugice zatvarača. On je bitan, tj treba proveriti da li je u navedenom opsegu.

Ako nekoga zanima...
Na slici dole, vidi se koliko je Stromrider glasna puška (i neregulisan i regulisan). Mereno na otvorenom i na daljini od 3,5m uređaj je izmerio 83,4 bB, a u zatvorenom prostoru, na daljini od 0,5m od puške, čitavih 100,2 dB. Mereno je sa fabričkim prigušem. Nije uopšte malo, obzirom da je većina ostalih pušaka negde oko 70-80 dB, a sa dobrim prigušem i znatno manje.

Interesantan gedžeti, konačno stigao😊
Joca se baš ozbiljno oprema, sledeći korak je optika.... 😉

Na slici dole, vidi se koliko je Stromrider glasna puška (i neregulisan i regulisan). Mereno na otvorenom i na daljini od 3,5m uređaj je izmerio 83,4 bB, a u zatvorenom prostoru, na daljini od 0,5m od puške, čitavih 100,2 dB. Mereno je sa fabričkim prigušem. Nije uopšte malo, obzirom da je većina ostalih pušaka negde oko 70-80 dB, a sa dobrim prigušem i znatno manje.

bas sam teo nesto na tu temu! ja rastavio prigus, budzio ga nesto tj ubacivao neke sundjere, i bilo odlicno! kad u zadnje vreme, puska mi pocela da se cuje jace. ja ga otvorim, zamenim sundjere (spljeskali se malo) i ne mogu opet ubosti dobitnu postavku! :shock:
a propbao sam jedno 7 - 8 puta. ima li neko nekakav savet iz iskustva?

Kolega Fox sta tacno ne mozes ubosti?
Kakav je problem, da li nema vise dovoljno mesta ili je nesto drugo u pitanju?
Ako mozes postavi koju sliku da vidimo u cemu je problem.

milane,ima mesta, izbacio sam stari sundjer i ubacio novi. mislio sam da je lako i da cu dobiti isti efekat - dobro prigusenje, ali nije uspelo. a uradio sam sve isto, ili bar mislim da je isto. postavljanje slika mi nesto ne ide, pokusavao sam ranije.

Milan said:
Kolega Fox sta tacno ne mozes ubosti?
Kakav je problem, da li nema vise dovoljno mesta ili je nesto drugo u pitanju?
Ako mozes postavi koju sliku da vidimo u cemu je problem.

Podseti me ova vasa konverzacija na...
https://youtu.be/U0CQjk5JFmQ

:)

Nakon ugradnje regulatora (ceo proces je opisan na početku ove teme), još malo se radilo na unapređenju Stormridera, nego nikako da postavim slike.
Na slici dole vidi se kako izgleda fabrički fill port. Na fabričkom Stormrideru, manometar je smešten u potkundaku kod obarača i on pokazuje pritisak u cilindru.

Na mojoj puški, u koju je ubačen Huma regulator, taj manometar sada pokazuje pritisak u regulatoru, ali uvek mi je nedostajalo što ne mogu da vidim i pritisak u cilindru u svakom trenutku. Sada smo i to rešili. I opet je u pitanju Huma.
Na slici dole se vidi kako izgleda Humin quick fill sa ugrađenim manometrom, kojim sam zamenio fabrički fill.

Sada uvek mogu da vidim paralelno i pritisak u regulatoru i pritisak u cilindru. :)
Ima još nekih planova, ali o tom, potom. :)

Users who are viewing this thread

Back