Diana Stormrider Regulated

E, pa, nedavno sam nabavio tu finu optiku koju je Goxy predložio, a danas je namontirao na pušku. Uskoro sledi upucavanje.
:)

Optika je legla čini mi se knap. I sada si jedan od retkih ko ima optiku skuplju od puške :lol:
I sada ovako upareno lepo izgleda, samo mi boja onog stalka nije nešto. Da li si razmišljao da ga prefarbaš :mrgreen:

1. Mesto - Joca
2. mesto skorpio
3. mesto kircan (burek, prase i gajba piva mlakog)

goxy said:
Optika je legla čini mi se knap. I sada si jedan od retkih ko ima optiku skuplju od puške :lol:

Baš knap. Skoro da nema mrdanja nosača i optike. Ko mi kriv kada kupujem na neviđeno. :D A što se cene tiče, turio bih ja rado Kahles K1050i FT, nego nemam ni blizu toliko "vremena" :D

night shadow said:
Lepo joj legla optika sad izgleda ozbiljnije puska :) prelepa puska kolega :)

Hvala! :)

kircan said:
1. Mesto - Joca
2. mesto skorpio
3. mesto kircan (burek, prase i gajba piva mlakog)

Prase meni, žao mi je. :D

Zdravo nov sam u ovom sa forumima da li mogu nekako da stupim u kontakt sa Jocom veoma sam zainteresovan stormraidera i idem danas sutra da ga pazarim ako moze neki savet za početnika šta još da uzmem uz njega

Poštovanje Kolega zamolio bih vas da odvojite par minuta i pročitate pravila foruma i naravno nam se predstavite u sekciji Novi članovi pozdravljaju.
P. S. Javiće vam se Joca sigurno.
Uprava.

Uključio sam se u praćenje teme, pošto sam dobio savet kolega sa foruma da mi je Stormrider bolja opcija od magnum springerice.
Imam pitanjce za Jocu kako ga služi puška, i pošto sam iščitao još jednu temu o pušci, da li si možda radio nešto po pitanju "držača" cevi ako me razumeš na šta mislim? Odmah mi je upalo u oči to što cev "visi u vazduhu" pa me zanima može li se to lako rešiti?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Ne visi tu nista , sa jos nosaca stanje se pogorsava provereno , posto pitas bas za storma Joca je kompetentniji ali ista puska je i gsg pr 900w i Artemis 900 w , imas mnogo recenzija na jutubetu , verujem da puska potpuno opravdava cenu i tesko ce se bilo koja springerica meriti sa pomenutom , sigurno ve Joca napisati neku rec😀

Ako ne treba ništa da se dira u vezi nosača onda još i bolje. Samo mi je izgledalo nekako krhko i pomalo ružnjikavo.

Ja sam u početku želeo da tu cev dodatno fiksiram, ali sam vremenom shvatio da za tim nema potrebe. Ovako rešena cev nema nikakav uticaj na preciznost niti upotrebljivost puške. Čak mi se čini da bi "prigušenje" cevi dodatnim nosačem samo pokvarilo prirodnu rezonancu cevi, da se tako izrazim. Dakle nema potrebe ni za kakvim intervencijama.
Inače, puška odlično služi i uz malo sitnog tjuninga (a može i bez toga), dobija se jako fina i precizna puška, sa kojom teško može da se meri bilo koja springerica, nevezano za cenu.

Ispratio sam i tjuning i to bih vremenom i sam voleo da uradim na pušci.
Ako sam dobro ispratio, ti si kupio pumpu na AliExpress-u, pa ako možeš da mi pošalješ link da imam u favoritima proverenu, i kad se normalizuje dostava da poručim.

Što se tiče tjuninga, nije ništa teško niti previše skupo, a ima efekta, tako da svakako preporučujem.
Što se pumpe tiče, ja sam dosta istraživao, pratio i dopisivao se i sa Kinezima i sa nekim ljudima koji su kupovali sa Alija. Moj skromni savet bi bio da kupiš skuplju pumpu, a one jeftinije zaobiđeš.
Na donjem linku je moja i za sada radi besprekorno. Doduše, ja sam manijak ( :D ) pa sam dokupio i eksterni filter (separator), koji može da pomogne i produži vek pumpe.

https://www.aliexpress.com/item/32963605521.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.6f2d2e0eKTid3C

Ako još nekako mogu da pomognem, tu sam.

Samo bih dodao nešto u vezi sa poručivanjem pumpe. Ja sam naručio istu kao i Joca, pod istim uslovima (besplatno slanje DHL-om), ali su je meni zadržali na carini (Joca je svoju dobio vrlo brzo, bez ikakvih peripetija), tražili neke dodatne papire, radnica DHL-a otišla na odmor, njen posao niko nije preuzeo... Da skratim, pumpu vrate u Kinu, a Kinez odbije i da mi vrati pare i da je pošalje ponovo, tako da sam ostao kratak za 60-70$, koliko je već koštala. Zaključak? treba biti spreman da će je cariniti i zatim sve odraditi na vreme.

Joca said:
Što se tiče tjuninga, nije ništa teško niti previše skupo, a ima efekta, tako da svakako preporučujem.
Što se pumpe tiče, ja sam dosta istraživao, pratio i dopisivao se i sa Kinezima i sa nekim ljudima koji su kupovali sa Alija. Moj skromni savet bi bio da kupiš skuplju pumpu, a one jeftinije zaobiđeš.
Na donjem linku je moja i za sada radi besprekorno. Doduše, ja sam manijak ( :D ) pa sam dokupio i eksterni filter (separator), koji može da pomogne i produži vek pumpe.

https://www.aliexpress.com/item/32963605521.html?spm=a2g0s.8937460.0.0.6f2d2e0eKTid3C

Već sam gledao i sam na Ali-ju i video da može da se prođe i za 40 dolara i s obzirom da nije velika razlika nije mi problem da kupim skuplju.
Dobro sam pratio na časovima, pa sam video i za filter i njega stavio u listu želja, nije skupa investicija a ako pomaže što da ne.

@Ledeni Uf, to je baš zeznuto iskustvo. Ja sam neko ko je baš dosta kupovao na Ali-ju (300+ kupovina) i nisam nikad imao problema sa carinom, da kucnem u drvo.
Pretpostavljam da su tražili iz DHL dodatne dokaze u vezi toga koliko si je platio, izvod iz banke i ostale peripetije. DHL je zeznut iz toga razloga jer mora striktno da vrednost pošiljke bude 50 eura i ni cent više, a Kinezi su poznati po tome da ne šalju klasične fakture, već odvale neku cenu i onda eto nama veselja, i dokazivanja. Ako pređe 50 eura vrednost pošiljke, onda se plaća i špedicija što lako digne troškove u nebesa. Mali off-topic je ovo, izvinjavam se.

Joca said:

joco,ako nije tajna, od tjuninga, sta si radio?

Nije tajna, evo baš u ovom topiku sam sve detaljno opisao. Pogledaj od početka u ovoj temi. Ukratko, prvo sam ugradio Huma regulator, a nešto kasnije i Huma quick fill. Opisao sam sve to detaljno.
Sada trenutno čekam SSL (single shot loader) i to je za sada sve.

Nastavljamo sa sitnim (ali bitnim) tjuniranjima Stormrider-a... :)
Posle ugradnje regulatora i quick fill-a, na red su došli novi magacin i single shot loader (SSL). Svi koji imaju "Storma", primetili su da fabrički magacin hoće ponekad da se malo zaglavi, neće da se rotira kako treba itd. Ovo se naročito odnosi na bilo koje dijabole koje su makar i malo drugačijeg oblika od nekog standardnog i uobičajenog.
Drugo, fabrički SSL je krajnje jednostavan, ima samo obično udubljenje u koje se stavlja dijabola, pa ako je montirana optika, pristup je ograničen i dijabolu nije uvek lako staviti. Zato ovakav custom SSL rešava stvar. Pristup i ubacivanje dijabole su krajnje jednostavni i laki i ne zavise od optike.
Inače i magacin i SSL pravi kolega Darko Dell Orco iz Zadra po naružbini, ali je ove srećom imao na lageru, pa je mogao da pošalje odmah. Jako kvalitetno su izrađeni i vrlo precizno. Sve lepo ulazi i pasuje u mikron. Čak je sa donje strane stavio mali magnet (kao što imaju i fabrički)da ne bi klizalo. Vrlo pedantno.
To je sa sada sve. Uskoro nastavljamo sa nekim izmenama na moderatoru... :D

Attachments

• all.jpg
    all.jpg
    312.3 KB · Views: 2,303
  • magacin1.jpg
    magacin1.jpg
    227.3 KB · Views: 2,303
  • ssl1.jpg
    ssl1.jpg
    206.4 KB · Views: 2,303
  • ssl2.jpg