Diana Stormrider Regulated

Lepo, lepo radi se na Stormu. Je l' su magacin i ssl pravljeni ili kupljeni negde?

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Pravi ih Darko Dell Orco iz Zadra, može da se naruči, a ima i za druge puške po narudžbi.

Super, to ću verovatno i ja da uradim po preuzimanju puške jer sam pročitao iskustva korisnika da zna nekad da zeza magacin, a ne volim takve sitne "dečije bolesti" koje nerviraju ponekad.

Послато са POCOPHONE F1 помоћу Тапатока

Može da se kupi i ugradi. :) Voja je zasupnik Hume za Srbiju. Na donjem linku su sve informacije.
https://airguns-srbija.com/forum/viewtopic.php?f=12&t=930&hilit=huma+regulator

Imam jedno pitanje za vas verovatno nije tema za to ali verovatno znate. Zanima me prijava pcp puske kada se prijavi da li se plaća godisnje ili kako god ide kao kod vatrenog oružja i da li treba nesto za prijavu ili odes prijavis platis i kraj. I drugi deo pitanja je da li sme puška da se "budzi" nakon što se prijavi nadležnom organu

Ne plaća se godišnji porez ako na to misliš. Prilikom prijave u policiji, plaća se taksa samo i prilaže uplatnica.
A što se tice tjuninga puške, nisam imao iskustva sa tim, ali ako već imaš pušku C kategorije ništa se ne menja ako je pojačaš. E sad ako je puška D kategorije a ti je pojačaš da prelazi u C opet ne verujem da možeš da imaš neke probleme, ali neka potvrdi neko ko je upućeniji.

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

Zakon kaže da puška ne sme da se prepravlja. Prepravke i popravke (po zakonu) smeju vršiti samo ovlašćena lica. Takođe se po zakonu prepravke moraju atestirati. To kaže zakon.

U praksi, kada se radnicima mupa učini nešto sumnjivo, puška se oduzima i šalje ovlašćenom oružaru na proveru (ja trenutno imam jednu na veštačenju koju mi je uputio lokalni mup). U slučaju da je puška promenila kategoriju a da to nije evidentirano vlasniku se oduzima svo oružje.

Izvinjavam se što sam se izleteo za prethodni post. Čitajući forum video sam mnogo tjuninga i modifikacija pa sam mislio da na to niko ne obraća pažnju.
Ali eto, ipak se mogu desiti problemi sa zakonom, barem na papiru..

Послато са POCOPHONE F1 уз помоћ Тапатока

@PlazmaTv: kada kupiš pušku, od prodavca dobiješ sve što ti treba za prijavu u policiji. To su račun, garancija, potvrda o žigosanju. Potvrdu o žigosanju ne traže u svakoj stanici policije, pa je dobro prethodno se dobro raspitati, a još bolje imati potvrdu pri sebi. Obavezno napravi pre odlaska fotokopije svih papira.
U policiju ponesi pušku, oni će je zavesti i dobićeš od njih sve šta treba za uplatu. Uplatiš, vratiš se po pušku i to je sve. Nema gosišnjeg poreza, plaća se samo jednom, prilikom prijave.
Što se modifikacija tiče, to je Voja sve objasnio i tu nema šta da se doda.

Joca said:
@PlazmaTv: kada kupiš pušku, od prodavca dobiješ sve što ti treba za prijavu u policiji. To su račun, garancija, potvrda o žigosanju. Potvrdu o žigosanju ne traže u svakoj stanici policije, pa je dobro prethodno se dobro raspitati, a još bolje imati potvrdu pri sebi. Obavezno napravi pre odlaska fotokopije svih papira.
U policiju ponesi pušku, oni će je zavesti i dobićeš od njih sve šta treba za uplatu. Uplatiš, vratiš se po pušku i to je sve. Nema gosišnjeg poreza, plaća se samo jednom, prilikom prijave.
Što se modifikacija tiče, to je Voja sve objasnio i tu nema šta da se doda.

Znaci prijavim platim taksu i to je to? Pa to je onda super ja sam mislio da ima godisnja taksa. Može li se nositi isto kao d u torbi odvojeno od municije zakocena? A sto se tice modifikacija samo sam mislio na regulator nista sto povećava snagu samo je smanjuje.

Ma u C kategoriji mozes podizati snagu u D ne smes da predjes u C postoje puske koje fabricki imaju po sistemu odvrni zavrni podesavanje snage , vecina pcpejki ima tu mogucnost ako se pak tuning odnosi na preciznost , okidac , kundak , nisan itd tu nema zakonskog ogranicenje , ogranicenje je za promenu namene puske , recimo vecina pcpejki ima mogucnost da se na opruzi cekica podigne snaga iliti brzina i to nije prepravljanje vec prilagodjavanje strelcu ...

skorpio said:
Ma u C kategoriji mozes podizati snagu u D ne smes da predjes u C postoje puske koje fabricki imaju po sistemu odvrni zavrni podesavanje snage , vecina pcpejki ima tu mogucnost ako se pak tuning odnosi na preciznost , okidac , kundak , nisan itd tu nema zakonskog ogranicenje , ogranicenje je za promenu namene puske , recimo vecina pcpejki ima mogucnost da se na opruzi cekica podigne snaga iliti brzina i to nije prepravljanje vec prilagodjavanje strelcu ...

Ne ne ne nemam namere da pojačavam snagu za gadjanje meta sasvim je dovoljno ja samo mislim da sa 200 bara regulisem na 130 140 bara tako da imam konzistentnu brzinu pad snagu. A ne da gledam pritisak pa da ucim kako pada na odredjenom pritisku i tako dalje. Ovako je sasvim dovoljno da busi papir na određenoj razdaljini. Ne znam samo koliko daleko može ova diana da gadja i kakve grupe pravi na 100 130 140m sa nekom optikom 4-16x40 dal moze nesto da bude bas precizno ili da pogodi flasu čisto. To samo ne znam i razmišljam se između diana stormrider i m16

M16 po svemu, u istoj se fabrici prave a mogucnosti ne mogu da se porede. Sve ovo sam zakljucio citajuci po forumu nek me ispravi neko od vlasnika ako gresim. Moj izbor je m16

Ja nisam probao dianu pa ne mogu da komentarisem njene mogucnosti. Ali imam m16 i prezadovoljan sam njime tako da mogu svakom da preporucim :)

Jeste to gledao sam i ja m16 znam i ja sam svestan da je bolja mada nisam bas nesto pri parama a za diana i pumpu i možda neku optiku imam da kupim samo pusku. Jeste da je kvalitetnija i bolja sigurno ali malo izlazi iz mog cenovnog ranga

skorpio said:
I da stormrider i artemis se na istom mestu prave

Dobro vidi to sto se prave na istom mestu ne znači ništa. Ipak dzaba ti sve ako ti ne koristiš kvalitetan materijal nemas finalnu kontrolu proizvoda sam test proizvoda itd. I da po tvojoj proceni do koliko metara moze da pravi grupu za neku veličinu kutija od dijabola. Nekih 10cm da budemo precizniji

Users who are viewing this thread

Back