Diana Stormrider Regulated

Evo da pokusam odgovoriti , vecina pcpejki ranga puske koju si naveo ce praviti grupe kakve si naveo po meni na max 80 metara preko toga mora biti veci cilindar i mora biti mesta za modifikaciju ili ...puska mora biti iz veceg cenovnog ranga i po mogucnosti 6.35 kal , ne kazem da 5.5 kal ne moze , moze ali vetar i razne druge stvari cine svoje , sto se tice materijala na recimo stormrideru i gsg pr 900 w potpuno su isti , zavrsna obrada je potpuno ista kao i svi delovi unutar i spolja puske , nikakve razlike tu nema , a i sto se testa tice licno sam testirao obe i nema ni tu ama nikakve razlike osim sto ime vise placas Godinama sam radio u kontroli kvaliteta u jednoj francuskoj firmi (i danas radim ali na drugom radnom mestu) i veoma dobro znam sta se i kako gleda , znaci nista na pamet ne pisem , ako je po tebi kontrola kod diane toliko dobra kako je doslo do toga da su imali problem sa okidacem i svi vlasnici su dobili set za zamenu (na celom svetu) dok se to isto nije desilo ni na artemisu ni na gsg (prave se na istom mestu) .
Od diane je po meni ostalo samo ime , a isto ce reci i prodavci u Nemackoj . Naravno postoje modeli koji su Dianin proizvod , recimo P1000 Dianina pcpejka i totalni promasaj , lose resena i ne bas precizna , a sa druge strane Diana pravi jos uvek neke odlicne springerice .
Stormrider , outlaw , skayhawk , su modeli koje su Kinezi izmislili i Diana je samo zalepila ime na vec postojece puske...

skorpio said:
Evo da pokusam odgovoriti , vecina pcpejki ranga puske koju si naveo ce praviti grupe kakve si naveo po meni na max 80 metara preko toga mora biti veci cilindar i mora biti mesta za modifikaciju ili ...puska mora biti iz veceg cenovnog ranga i po mogucnosti 6.35 kal , ne kazem da 5.5 kal ne moze , moze ali vetar i razne druge stvari cine svoje , sto se tice materijala na recimo stormrideru i gsg pr 900 w potpuno su isti , zavrsna obrada je potpuno ista kao i svi delovi unutar i spolja puske , nikakve razlike tu nema , a i sto se testa tice licno sam testirao obe i nema ni tu ama nikakve razlike osim sto ime vise placas Godinama sam radio u kontroli kvaliteta u jednoj francuskoj firmi (i danas radim ali na drugom radnom mestu) i veoma dobro znam sta se i kako gleda , znaci nista na pamet ne pisem , ako je po tebi kontrola kod diane toliko dobra kako je doslo do toga da su imali problem sa okidacem i svi vlasnici su dobili set za zamenu (na celom svetu) dok se to isto nije desilo ni na artemisu ni na gsg (prave se na istom mestu) .
Od diane je po meni ostalo samo ime , a isto ce reci i prodavci u Nemackoj . Naravno postoje modeli koji su Dianin proizvod , recimo P1000 Dianina pcpejka i totalni promasaj , lose resena i ne bas precizna , a sa druge strane Diana pravi jos uvek neke odlicne springerice .
Stormrider , outlaw , skayhawk , su modeli koje su Kinezi izmislili i Diana je samo zalepila ime na vec postojece puske...

Vidi ja i sam znam sta je dobro. Da imam para toliko da dam uzeo bi i ja fx 6.35 nekih 300ms ali para se bas i nema a i ovo je onako solidna puska nisu lose grupe a pcp je. Tako da ovo moze da bude sledeći korak od springerice a pocetak za pcp. Tako da nije lose (makar po meni) za početak. Jedino ne znam za cev koja se drma i nije bas učvršćena ali i to se moze lako resiti. A i ja nemam bas namere da gadjam toooliko daleko u odnosu na springericu koja na 40m max gadja imalo precizno ovo je odlično. Ipak i sam znam da je ovo najjeftinija pcp puska koja postoji i da postoje daleko bolje puške od nje ali trenutno nisam u mogućnosti. Tako da nakon nje verovatno ce doci neki pristojan fx sa nekom jos pristojnijom optikom. A u ostalom mora se negde početi. Ali kad pogledas i najbolja fx puska koja postoji ako se ne odrzava ne čisti ne podmazuje u ona se mora pokvariti. Mada jeste da su bolje performanse na skupljoj ali polako

Druze pitao si za daljine , odgovorio sam , pricali smo o razlikama , napisao sam , ne sporim da je stormrider dobra puska ali nema nikakve razlike u odnosu na gsg pr 900 w ili artemis 900 w , naveo si kontrolu kvaliteta , napisao sam i o tome misljenje .Sta je dobro ili nije nisam pominjao a FX apsolutno nisam pomenuo , naravno kupi sta god mislis da ti treba i ako si ti srecan i ja sam , ocigledno se ne razumemo i zaista ne zelim dalje bilo sta pisati na ovaj nacin , sve sto napisah bilo je krajnje dobronamerno i izvini sto se ja ovako neuk petljam u objasnjavanje ....

skorpio said:
Druze pitao si za daljine , odgovorio sam , pricali smo o razlikama , napisao sam , ne sporim da je stormrider dobra puska ali nema nikakve razlike u odnosu na gsg pr 900 w ili artemis 900 w , naveo si kontrolu kvaliteta , napisao sam i o tome misljenje .Sta je dobro ili nije nisam pominjao a FX apsolutno nisam pomenuo , naravno kupi sta god mislis da ti treba i ako si ti srecan i ja sam , ocigledno se ne razumemo i zaista ne zelim dalje bilo sta pisati na ovaj nacin , sve sto napisah bilo je krajnje dobronamerno i izvini sto se ja ovako neuk petljam u objasnjavanje ....

Ne ne ne ne ne daleko od toga. Jesam reko za kontrolu kvaliteta i sve to ali me ti nisi razumeo. Ja sam reko da je dzaba i od titaniuma da ga prave ako ne izvrše poveru na kraju da vide stvarno da je to ispravno i da je to to sto hoće da naprave. A sto se fx tice to sam naveo samo kao primer dobre pcp puške koju bih voleo da imam. Ipak sam pitao za savet jer verovatno znate više od mene ne verovatno nego sigurno znate više od mene

jevtara said:
Zadnja recenica ti nije potrebna....

A dobro što da ne ipak su videli i pucali iz puške i znaju kakva je za razliku od mene. Pa da vidim sta oni misle. Većina njih godinama koristi pcp i vp dok sam ja "usao" u hobi pre 2 3 meseca

PlazmaTv said:
Ne ne ne ne ne daleko od toga. Jesam reko za kontrolu kvaliteta i sve to ali me ti nisi razumeo. Ja sam reko da je dzaba i od titaniuma da ga prave ako ne izvrše poveru na kraju da vide stvarno da je to ispravno i da je to to sto hoće da naprave. A sto se fx tice to sam naveo samo kao primer dobre pcp puške koju bih voleo da imam. Ipak sam pitao za savet jer verovatno znate više od mene ne verovatno nego sigurno znate više od mene

S obzirom da sam imao/imam i radio nesto na vise FX pusaka od min do max cijene, moram reci da im kontrola kvaliteta posle Royala nikako nije jaca strana...

Od 4 FX Impacta u mom okruzenju, na 3 su mijenjane barem gumice na regulatoru a na jednom i klip, da ne kazem odmah nakon kupovine.

Drage koleze,

koliko korisnih opaljenja ima sa stromom u kalibru 22 i sa kojim pritiskom, snagom...

Bez regulatora oko 30 dijabola, od čega je nekih 15 u tzv. sweet spot-u (otprilike na 170-120bara), a kada sam ubacio regulator, podešen na 135bara oko 20 dijabola.

Hvala. Posto se razumem u pcp kao balerina u sumo rvanje, :lol: :lol: da li pritisak diktira snagu puske, i ako je odgovor da, koliko je to J? Ramisljam o jednoj i 22 kalibru jer mi je za Artemis M16 sad mngo para. :cry:

Uh... Tu su u igri mnogi faktori. U najkraćem: kalibar, podešavanje regulatora, kao i arhitektura same puške, tj podešavanja transfer porta, čekića, količine vazduha, itd...

GoxyM, springerice su ti kao marihuana, opusteno, lagano, iskuliras brate 😊
A ove pcp, to je druga vrsta droge 🤣

Vidak said:
GoxyM, springerice su ti kao marihuana, opusteno, lagano, iskuliras brate 😊
A ove pcp, to je druga vrsta droge 🤣
Necu znati dok ne probam nesto jace :lol: Verovatno 2021, do tada cu se zadovoljiti
cxc.jpg

U temi Artemis sam postavio neka pitanja za 900w pa su me tamo iskulirali :D kažu to ti je isto ko stormrider a o tome smo pisali kolko 'oćeš pa čitaj malo. I ja tako uzeo i čito' i gledo recenzije po YouTube u i sad znam sve :D . Rešio sam kad i ako ikad u Panim stigne 5.5 uzimam jedino što me brine je ergonomija. Kundak deluje mali naročito kad se na pušku nabudži neka veća optika. Na slikama mi hvat deluje neudobno nema prostora da se oko dovoljno odmakne od optike obraz nije na obrazini na svom mestu. Ja sam godinama pucao sa 8*57 i kasnije 308win obe sa podesivim kundakom...ustvari isti kundak samo je puška unapređena ovo mi bar na slikama deluje totalno sprčeno da izvinete na izrazu. Druga briga je to što mnogi kazu da je prilično glasna i da konzerva na ustima cevi nema nekog efekta na to. Ja živim u naseljenom mestu imam veliko dvorište ali su na po 50m sa svake strane oko njega kuće nameravam tu s vremena na vreme da oborim koju limenku ili zapušač od piva pa me zanima da li ta buka može da se kategoriše kao nešto što će da uznemirava komšiluk.

Stormrider/Artemis je relativno mala puška. Kada sam je prvi put uzeo u ruke bio sam iznenađen kako je malih dimenzija u odnosu na neke druge, ali opet jako lepo leži u ruci i ramenu. Dosta toga zavisi i od gabarita strelca, ali ja nisam baš malih gabarita i meni je ok. Mogla bi da bude i veća definitivno, ali njene dimenzije ne vidim kao nešto zbog čega je ne bih kupio. Kada je budete kupovali, svakako ćete najbolje oceniti kako vama leži u rukama i ramenu.
Što se optike tiče, meni je na Stormu jedno vreme stajala velika optika (na slici dole). Iskreno, možda bolje bi "legla" neka manja i lakša, ali ako pucate sa stola i naslona, onda to i nije problem.
I na kraju, što se tiče glasnoće, jeste nešto glasnija, ali nije tačno da fabrički "sop" ne utišava. Razlika sa i bez je drastična. Ne znam kakav je vaš komšiluk, ali uvek postoji mogućnost dodatnog utišavanja zamenom fabričkog "sop"-a nekim custom made modelom.

2021-01-10_170715.jpg

Hvala na informacijama i na fotografiji. Definitivno ću je uzeti a možda nabudžim neku šinu sa 11mm na picatinny pa montažu na picatinny definitivno bi valjalo da optika ide malo napred i distancer ispred oslonca za rame i eto rešenja mi smo tako rešavali kratke kundake distancer od forexa debljine 10mm pa staviš par komada i odlično.

Kupio i ja stormridera. Svratio danas do radnje gledao vrteo delovao mi ok a pošto mi je pumpa već stigla reko bez veze je da stoji dokona kod kuce i pazarim. E sad nije regulated pa ne znam dal sme ovde da se piše ili da otvaram novu temu. :) Naravno odma se uhvatio za dijabole od 2.5g i prodavac me odgovorio kaze to ti je pretesko. Moze li nesto da fali .

Ako je u pitanju 5.5mm kalibar najteža dijabola koju znam u prodaji kod nas je Jumbo Beast od 2.2 grama.
Sve u svemu ta gramaža kod Stormridera neće da može. Ili Jumbo Heavy od 1.175 ili Exact Jumbo od 1.030 grama.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Neka je sa srećom i da te dugo služi!
Za neregulisane Stormridere imamo posebnu temu, pa možeš tamo pisati utiske.
https: //airguns-srbija.com/forum/viewtopic.php?f=4&t=567&start=260
Od dijabola, najbolje su za Storma Jumbo, Jumbo Heavy i možda najbolje Jumbo RS. RS su lake, ali vrlo precizne dijabole i odlično se slažu sa cevkom Storma.

Users who are viewing this thread

Back