DIJABOLE

Ne mogu da editujem, tako da se izvinjavam sto pisem post za postom...evo one municije za koju sam obecao da posaljem link...mada iskreno ne vidim preteranu svrhu takve municije na vazdusnoj pusci. http://www.gamo.com/productos/municion/country/viper/

Gledao ja sinoc na YouTube, neki Amer "testirao" tu municiju. Plasticni kontejner za cepovima, napred i pozadi a unutra sitno olovo. Kaze moze da se puni ponovo. Al puska je skoro pa samo primenljiva za to.
Glatka cev, nisan ko na lovackoj dvocevki. To verovatno reklamiraju tamo kao za mini glinene golubove i odbranu od "rattlesnake". Da ih ne izedu...

Napisao sam za Gamo da moze imati glatku cev, jer sam bio kod majstora kada je covek doneo Gamo 440 na upucavanje jer nije mogao sam grupu da postigne. Nije mogao ni majstor, ali misterija je resena kada je pogledao cev - glatka. Svaka druga dijabola nije mogla da pogodi A4 metu na 12m. Tada se cuo i cudan zvuk.

Na zalost, cini mi se da Gamo modeli kod nas nisu kvalitetni, isto vazi i za njihove dijabole.

Opet, na netu ima snimaka (iz SAD) gde sa Gamo kvalitetnijim modelima ostvaruju dobre grupe.

Sorry za off topic.

Ima onaj lik, mislim da ima i link ovde, koji gadja iz ruke sa gamom na 100m sve u centar. mada sam gledao i snimak kako astronaut vozi mustang 69 po svemiru (taj je malo realniji)
I ja se izvinjavam na off topicu.

Moguce, nase trziste je generalno uzas sto se tice proizvoda, sav skart, dolazi kod nas. Za sada sam iskreno zadovoljan na 10m, obzirom da sam amater i prilicno me opusta gadjanje u metu. Jos se navikavam na optiku, sa mehanickim nisanima mi je nekako lakse bilo i prirodnije. Cilj mi je da probam i na malo dalje, pa cemo da vidimo, pisacu.
Usput da probam i drugim dijabolama.

Za sada sam zadovoljan, nije preterano kvalitetna puska, ali realno za sada nije ni losa. Za moj ukus, nekako mi je kundak previse lagan. Jako mi je zao sto nisam uzeo pusku sa drvenim kundakom, tu sam se presao definitivno. I iskreno sumnjam u trajnost puske, ali koliko god da traje, super...nadam se da nakon ovoga predjem na nesto zanimljivije kao PCP za par godina.

Proljeće je...
Stigao paket od Sharg-a
Kad se pređe cifra od nekih 120 eur onda je dostava besplatna

EesgsNi.jpg

b14OINg.jpg

Kao neko ko mozda ima neki blagi oblik OCD malo me iritira kako si poredjao kutiju
zasto nisi 5x5 i nijedna da ne strci
jos si mogao uz liniju plocica i to bi bilo savrseno
ali svaka cast na kupovini i da sve ispalis bez ijednog zastoja

Ona što štriči je Straton a ostali su Exact
Ne možeš da miješaš kruške i jabuke - mora ovako :D

alexsasax
Pa nadam se... :mrgreen:
ako zafali znam gdje ima :D

Pozdrav drugari!
Da li je neko koristio novi JSB Exact Monter Redesigned i ako jests, kakva je razlika u odnosu na starog, običnog JSB Exact Monstera?

Probao sam početkom januara redesigned samo jednom i samo na 50 metara jer me (ne)vreme oteralo sa strelišta. Pucao sam ih sa oko 270m/s i sve su išle bukvalno u jednu malo širu rupu. Nisam stigao na veću daljinu od tada jer nisam imao uslova. Običan monster mi je bio katastrofa, ne sećam se ali recimo na 50 metara u 7 ili više cm i to je letelo u svim pravcima. Cev ista, slug liner, 700mm.
Kolege su prijavljivale situaciju da na 50 ide odlično, kao i kod mene a da na većim daljinama počinje da šara.

To se odnosi na .22 kalibar? Ima li tih novih monstera negde kod nas ili? Hvala! To me je zaninalo, najviše kako se pokazao u odnosu na starog monstera i da li je raj rediznajn doneo neko stvarno poboljšanje (bc, preciznost itd) ili je samo marketing. Meni se običan, stari monster dosta dobro pokazao do 50m pa me zanimalo ima li očekivati nešto od novog

Monster rds ne možeš još uvek naći kod nas. Ja sam došao u posed jedne kutije preko prijatelja sa ovog foruma. Inače kolege naručuju iz inozemstva.
Nažalost nisam probao još uvek monster rds.
Običan je šarao dobrano na raznim brzinama iz cz cevke.

Opa. Bravo kolega. Jedva cekam da vidim rezultate gadjanja. Sme li se znati kako si ih nabavio?

Ja sam čuo da ima problema sa novijim JSB Monster Redesigned, da su kao i na još nekim dijabolama počeli fušeriti na kontroli kvaliteta šta li već pa bude svega.
Kad kažem novijim, mislim po datumu proizvodnje, stari Monster prije redizajna gotovo ni iz čega nije valjao, probavao sam ga i ja iz više pušaka različitih cijevi i različitih brzina međutim mrka kapa.

Imam i sad slike kutije JSB Kinga gdje je pola pola, kao da je neko sasuo dvije vrste dijabola u kutiju, totalno drugačiji kalupi...

Jsb slug na brzini 313ms se otvara ovako, a sa wc sam pucao JSB Hades 6.35 na 275ms i otvara se isto dobro vidite na slici. Preciznost nemam pojma kakva je, slug sam ostavio na nekih 292 295ms i pucao sam u dvoristu na 15m bije u jednu tacku kako je na vecim daljinama ne znam, cekam da prodje karantin pa cu da izadjem na 50+m
Boca mi je na 220b treba da se puni al imam od 220 do 140 oko 40 pucanja

Attachments

• Kzj8jeOr.jpg
    Kzj8jeOr.jpg
    635.3 KB · Views: 1,394
  • 1qAAMBWr.jpg
    1qAAMBWr.jpg
    496.4 KB · Views: 1,394
  • vCCZ9kdr.jpg
    vCCZ9kdr.jpg
    265.3 KB · Views: 1,394
Neki dan bio u Sapcu i kupim dijabole sport s match po ceni 450 din i excite hammer po ceni od 860 din za 250 komada u cal 5.5 a od jsb bilo nekih spicastih a njih bas ne gotivim i bilo je i nekih sminkerskih dijabola po cenama od 1800 din pa navise...njih tek ne gotivim.Uzmem po dve kutije sport s i exite hammer.Posle vidim u Beogradu u nekim prodavnicama exite hammer spustili na 500 din... :roll: Sport s dijabole solidno izgledaju i lagano ulaze u cev ...cak toliko lagano da moram pusku da nagnem ka napred jer mislim da ako je nagnem ka sebi i zatvorim da ce ispasti iz cevi.Grupacije nisam slikao ali verujte mi na rec ako hocete na 30 m sam sa njima pravio grupacije od oko 4-5 cm za tu cenu dijabola meni je ok.Tezina im je 1 gram.Medjutim ono sto me iznenadjuje su excite hammer za koje pise da je tezina 0.95 grama i izgledaju prelepo, da sednes i gledas u nju bukvalno.Jako tesko ulaze u cev,ne ostecujem ih prstom dok punim pusku,grupacija na 30 m je bar 8-9 cm i narocito me iznenadilo sto su pogoci nize od onih sa sport s oko 7 cm.Pomislio sam da idu dosta sporije i mnogo teze kroz cev sto se ispostavilo da sam u pravu jer pucajuci sa njima i sa sport s u drvenu gredu na oko 55 do 60 m po zvuku sam ustanovio da kasne pogoci sa excite hammer.Pucano sa puskom gamo hunter 1250 + gas ram 90 kg naslon panj visine oko 110 cm ruka ispod puske i sedeci na panjicu i naravno podguzalo....he..he.
Ono sto me zanima i sto bih zamolio clanove koji poseduju excite hammer dijabole cal 5.5 i ako poseduju precizno merilo je sledece:
Precnik prednjeg dela dijabole i precnik suknjice dijabole kao i misljenje kolega da li postoji mogucnost da se dijabola deformisala u cevi jer je mozda malo veceg precnika pa zato ide sporije i pogoci su losi.Mislim da se suknjica puno deformise i izbacuje dijabolu iz putanje. Ili cak mozda i prednji deo dijabole.Znam da zvuci blesavo ali bas se primeti da mnogo sporije lete.I da, zaboravio sam da kazem da PR dinamik dijabole od 1.32 grama cal 5.52 tako pise na kutiji (mislim da ih je pravio str mar...stare zalihe imam ih vec jedno 7-8 godina)imaju pogodke za oko 3 cm vislje na 30 m nego sa exite hammer od 0.95 grama.Meni je to cudno.
Zanima me misljenje ostalih kolega sa foruma.

Users who are viewing this thread

Back