DIJABOLE

Ako je recimo neko rekao koja dijabola je za njegov Perun 734, CZ 200... najbolja, da li to znaci da je za svaki Perun 734, CZ 200 isto ili je svaka cev za sebe?

Ako se neka dijabola dobro pokazala na nekom modelu VP, ta dijabola je prvi kandidat za proveru na drugoj pušci istog modela.

Ne mora da znaci. Moj komsa imam apsolutno dva ista hatsana 125 u 4.5mm. Na jednom baracuda Hunter extreme su super i na 50 m pravi neku grupaciju od 3 4 cm dok na drugom setaju samo tako

PlazmaTv said:
Ne mora da znaci. Moj komsa imam apsolutno dva ista hatsana 125 u 4.5mm. Na jednom baracuda Hunter extreme su super i na 50 m pravi neku grupaciju od 3 4 cm dok na drugom setaju samo tako
Neka proveri srafove, na tim magnumkama ih treba dotezati cesto. 3,4cm na 50m sa takvom puskom je vise nego dobra grupa. Komsa ti je opasan mazohista cim je kupio dve 125ice

Sent from my iPhone using Tapatalk

Svaka cev je priča za sebe.

Počinjem kao Voja - kratko i ... Što ja da uvek pišem eseje u svakom komentaru? :lol:

Michael said:
Upravo sam uzeo 3 kutije dijabola u grofu i vidite sami sta sam dobio. Veliki minus od mene, necu uzimati vise kod njih sigurno

Ovo sam izvukao iz jedne kutije ostale dve nisam smeo ni da pogledam, žali boze para.

Jel ima neko ideju kako da ispravim ove suknjice?
Imam bar 400kom skarta

Uzmeš kuglicu iz lagera, to naravno neće biti baš najbolje. Ja lično bih tu bacio neke (one što su baš spljoštene).

A kako da fiksiram tu dijabolu da mogu lepo da stisnem i da on ispravi suknjicu, napravio sam pellet sizer al nije to ni za Kura#

Nikako ako ne može rukom, pucaj tako. Pritisak tvrdim predmetom koji bi ispravio suknju, deformisao bi glavu.

Neke bas ekstremne primerke sam bez problema korigovao sa glavom druge dijabole, malo provrtim u krug i popravi se

Ja sam kao klinac ispravljao u 4,5mm sa Bosch kljucom od kamiona ili traktora za taj kalibar je vrsilo posao solidno.

https://youtu.be/M9v__2e_Z_w
Neko moje resenje za ispravljanje kosuljice, suknjica je sira za nijansu i savrseno ulazi u cev bez kacenja i svaka dijabola je ista sto mi je bitno

@wooyadeen je lepo sve objasnio. Za ozbiljno gađanje o ispravljanju i oblikovanju dijabola mislim a je suludo govoriti.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Ako meni pokaze na papiru odlicne rezultate onda mi nije bitno dal je glava ovakva ili onakva samo nek ono pakuje kako treba

Ne znam kako se ponasaju iz PCP puske, al iz springerice, D kategorija, znaju bas lepo da omase ako je mnogo kriva suknjica.

Kod nas se rezultati računaju u decimale, a grupa na papiru mora biti između 5.4 do 6.0 mm na 10 dijabola max. Tako da i najmanje oštećenje na dojaboli napravi problem.
Što znači ako zbog dijabole pogodim 10.0 umesto 10.6 to je lep zaostatak na kraju a u većini slučajeva gubitak medalje i dobrog palsmana.

Sent from my SM-N975F using Tapatalk

Proka said:
Ne znam kako se ponasaju iz PCP puske, al iz springerice, D kategorija, znaju bas lepo da omase ako je mnogo kriva suknjica.

I na pcp isti slucaj, ja sam pre par dana uzeo 3 kutije u grofu i dobio sam zivo sranje od dijabola, na 15 grupa 5cm 🙄
Sad sam malopre iskovao 5 komada i sve sabio u jednu rupu. Od sl nedelje cu probati da pucam na 50+m pa cu videti, ako bude u 10mm ja zadovoljan.

Sebicu sve sto rece je tacno, jsb iz grofa ima suknjicu od 5.52 do 5.55 znaci tri stote razlika, meni ispada svaka 5.57 (merio sam 10 kom za redom). Opet kazem kad izadjem na 50m i ako bude tuklo u 10mm ja sam zadovoljan. Dijabola lepo ulazi u cev nisam primetio nikakvu razliku.

Glavu sam merio ostala je ista( u sirini) proveravao sam originalni jsb i kad iskujem jednu nema razlike, nema nikakvih otisaka kad je izbijem iz alata, samo se suknjica rasiri

Da li se neko igrao sa ovima?
Dobih ih juce od drugara, bas lepo izgledaju. 😊

Attachments

• IMG_20200425_140035129_HDR_resize_16.jpg
    IMG_20200425_140035129_HDR_resize_16.jpg
    866.2 KB · Views: 1,170
Meni se RWS ekstra pokazao u Perunu za 10m (RWS Training i RWS Basic). Trenutno samo njih koristim. Resavam se i te da probam. Trebalo bi da su dobre.
S' obzirom da su lake, one su za 10m i najbolje do 200m/s.

Ispucao sam ranije jednu kutiju ovih dijabola. Na 10-15m su skroz ok po preciznosti bile, moj lični utisak je mnogo bolje od RWS Basic za koje sam imao utisak da su neujednačene. Kod Basic dijabola se videlo i da debljina suknjice nije ista na svim dijabolama.

Users who are viewing this thread

Back