DIJABOLE

To je ocekivano jer fabrika testira brzinu sa daleko laksim dijabolama. Ove dijabole koje si naveo da imaju ''malu'' brzinu Gamo TS 1.41 i 1.37 grama su poprilicno teske dijabole imaju tezinu fx hybrid sluga. Ja bih licno probao JSB heavy 1.175g , jumbo od 1.03g ili HN sniper magnum one su tu oko 18grejna :)

Ma gde sporo 210m/s a dijabola 1,37g u 5,5mm kalibru! Šta vam je ljudi?
Nedaj Bože da to nekog zvekne, to vam je projektil opasne energije! Zaista ne znam šta vi očekujete od jedne prelamače federuše?!

Nije mi sporo nego pitam jer vidim da svugdje pise da je brzina kod Diane 350 otprilike 260m/s, znam da oni to mjere sa 1g dijabolama ili cak laksima, pa me zanima da li je to normalna i ocekivana brzina za dijabole koje su koristene (1,41g i 1,37g).
Te sto bi bilo bolje za vece udaljenosti...

Na zalost kod nas trenutno nema nikakvih JSB dijabola, a HN Sniper pikiram ali ni njih nema

Koliko sam ja razumeo kolega Enzo želi da puca long range i želi da koristi teže dijabole sa boljim BC-om. Meni je delovalo da pita da li mu je brzina od 210m/s sa dijabolom od 1,41g dobra za LR pucanje zbog pada dijabole, Moj cilj je bio da mu objasnim da se brzina razlikuje od one koja je napisana na fabričkoj deklaraciji jer su ove težine od 1,41 gram i 1,37grama već zasle u težinu .22 slugova. I projektil ispaljen iz puske 4,5mm od 16J moze ozbiljno povrediti a da ne govorimo tek o 5,5mm i 25j pa na više uvek treba voditi računa o bezbednosti.

enzo said:
Nije mi sporo nego pitam jer vidim da svugdje pise da je brzina kod Diane 350 otprilike 260m/s, znam da oni to mjere sa 1g dijabolama ili cak laksima, pa me zanima da li je to normalna i ocekivana brzina za dijabole koje su koristene (1,41g i 1,37g).

Na zalost kod nas trenutno nema nikakvih JSB dijabola, a HN Sniper pikiram ali ni njih nema

Naravno da je normalno...
Sa dijabolom od 1g dobićeš oko 250m/s, a sa dijabolom ispod jednog grama onih maksimalno fabrički deklarisanih 280m/s, to ti je dijabola približno težine od oko 0,8g.

night shadow said:
Koliko sam ja razumeo kolega Enzo želi da puca long range i želi da koristi teže dijabole sa boljim BC-om. Meni je delovalo da pita da li mu je brzina od 210m/s sa dijabolom od 1,41g dobra za LR pucanje zbog pada dijabole, Moj cilj je bio da mu objasnim da se brzina razlikuje od one koja je napisana na fabričkoj deklaraciji jer su ove težine od 1,41 gram i 1,37grama već zasle u težinu .22 slugova. I projektil ispaljen iz puske 4,5mm od 16J moze ozbiljno povrediti a da ne govorimo tek o 5,5mm i 25j pa na više uvek treba voditi računa o bezbednosti.

Za gađanje na 100m mislim da je idealna težina dijabole 1g i brzina od oko 250m/s, to što se specifikacija tiče...
Ali, za tako daleku distancu, što se tiče springerica, ipak mislim da presudnu ulogu igra oblik samog projektila i naravno mora neka baš dobra optika...

Za sada je neka zelja povecavati udaljenosti, tipa 60-70-80m pa ako bude dobro islo probati i na 100m. Nabaviti cu neke 1g otprilike pa cemo vidjeti rezultate.
Optika ce biti navedena u temi o optikama, Walther 4-12x50

enzo said:

Ja juče iz Magnuma naručio JSB Exact Beast 4.5,nisam dobio informaciju da nemaju na stanju...

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Koje daljine bi mogao onda ocekivati..?

Racunao sam da s obzirom da bez optike mogu pogoditi limenku na 40-50m, da bi s optikom mogao barem 60-70-80m

Nisam mislio na grupe, iako cu pokusati i to, pa da vidimo sto moze. Vise me zanima gađanje gongova ili tako nekih meta, tj. plinkanje.

Iako me najvise zanima long range, ali neda mi se ici na PCP.

Razmisljam o HW77 vec dugo vrijeme, ali sreca po Dianu jos uvijek nase trgovine imaju problema sa narudzbama.
Samo ne znam da li bi osim preciznosti dobio sto i na dometu ili bi mi bilo jednako kao sa Dianom?

Mišljenja sam da je za veće daljine bolja opcija: Weihrauch HW97K, Walther LGU ili AirArms TX200mkIII i to u jačim verzijama opruga...

Glock17 said:
Mišljenja sam da je za veće daljine bolja opcija: Weihrauch HW97K, Walther LGU ili AirArms TX200mkIII i to u jačim verzijama opruga...
Evo ja mogu da potvrdim ovo sto Glock kaze. Imam HW97kt 16j 5.5mm i na 82,5m bez problema gadja spinere.
Cak se i supruga pridruzila
7e43d16cbbcefeefe75e87ad3b00c46d.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Gledao sam i taj, ali me HW77 vise privlaci zbog mehanickog nisana.
Vidio sam da vecina natjecatelja u Field Targetu ima HW97.

Pa kakve bi konkretno razlike bile izmedju ta 2 modela? Mozete postove mozda prebaciti Weihrauch temu..
Walthera kod nas nisu sigurni da ce dobijati vise

Stigle dijabole od Poljaka. Sa Balistasa. Dokle više :)

Attachments

• IMG-fac49128d808fe3292c399a1640dc76d-V.jpg
    IMG-fac49128d808fe3292c399a1640dc76d-V.jpg
    209.3 KB · Views: 989
:D I meni su danas stigle u postu.Kasno sam dosao sa puta u selu posta radi do 14h.Nadam se da ce biti u dobrom stanju,prodavac je rekao da ce dobro upakovat.Videcu sutra

Users who are viewing this thread

Back