bullpuppcp said:
Evo i jednog loseg iskustva sa nasim kolegom Markom(Dijabolom)
Posaljem mu ja poruku da bih hteo da pazarim kod njega dijabole i naravno predstavim se kao forumas i pitao koja je cena za nas(posto je za forumase bolja cena nego za ostalu raju). Odgovorio mi je na poruku kasnije i rekao da moze da mi posalje dijabole po boljoj ceni i pitao me za kolicinu.
Ja sam mu odgovorio da mi treba 5-6 kutija dijabola i da mi ih posalje brzom postom. On je rekao da moze da mi posalje minimim 10kutija. Ja mu odg da mi treba 5-6 ponovo i da ja placam brzu postu i da li hoce da mi ih posalje ili ne?
On je rekao da skratim pricu da moze da mi posalje 5-6 kutija ali po ceni od 300 din. Ovo je po meni klasicna ucena i ne vidim razlog zasto ih ne bi poslao kada bi mu jedini trosak bio da pozove kurirsku sluzbu. Pa sta je sa onom pricom za forumase popust?
@bullpuppcp
Postovani kolega forumasu,
pre svega hvala sto se interesujes za moje dijabole ali imam par zamerki na koje bih hteo da ti ukazem ovom prilikom:
Prvo, nepisano pravilo svakog foruma je da se svaki clan oslovljava po nick-u, tako da bih hteo da ti ukazem na gresku prilikom citiranja mog nick-a, dakle moj nick nije "Dijabola", sto bi u zargonskom recniku imalo drugacije znacenje, nego "Dijabole", pa smatram da bi bilo u redu da ukoliko vec citiras moj nick, to bude uradjeno na korektan nacin.
Druga stvar, drago mi je da si zainteresovan za dijabole "Field target", koje si i detaljno opisao uz fotografije. To su svakako dijabole koje sam ti besplatno poslao jednom prilikom.
Medjutim, da ne bi bilo nesporazuma u buduce, ja cu na ovom postu da objavim cene dijabola i neka pravila za kupiovinu istih.
Cene su podlozne promeni i odredjuje ih vise faktora, izmedjuostalog i cena olova na trzistu koja se stalno menja, kao i ostali troskovi, pa i kvalitet izrade itd...
Cena jedne kutije field taret dijabola je 400 din sto se moze i proveriti na sledecem linku:
http://www.kupujemprodajem.com/Dijabole-2952926-oglas.htm
Posto si me ti (bullpuppcp) kao clan foruma "airguns-srbija.com" pitao za kolicinu od 5-6 kutija, ja sam ti odgovorio da saljem min 10 kutija po ceni od 200 din po kutiji. To je cena koja je samo za forumase.
Ispod te kolicine NE SALJEM, cak ni preko oglasa. To je pravilo koje vazi za sve.
Da bih ti izasao u susret i prodao tih 5-6 kutija rekao sam ti cenu od 300 din po kutiji, sto je opet 100 din ispod aktuelne cene.
Dakle jos jednom, min kolicina za isporuku je 10 kutija i za forumase je popust 50%, sto je, ja mislim, i vise nego fer.
A sto se tice tvoje potraznje, mogu ti i ovaj put poslati jednu kutiju potpuno gratis, jer nije u pitanju nikakva "ucena" kao sto si ti napisao, sto moras priznati, sa tvoje strane nije bilo ni malo fer.
Sve najbolje,
Marko Dijabole