DIJABOLE

Ahaha nije bas tako kriticno :)

Samo opusteno,uzmi sta mozes i probavaj,a gamo mozes uzeti cisto za zeznciju za to je dobar jer nije skup tako da za gadjanje konzervi nije los :)

Nazalost takva je sitvacija da nam je izbor dijabola bas mali..Imas malo ranije u ovom topiku nesto o Comet dijabolama,ja ih licno nisam probao ali kao sto mozes videti kazu da valjaju :) a ima ih u bg-u.

Ma meni samo treba ove bolje dok upucam optiku i za ovako da imama gmao bi za limenke i slicno... Nego pokusacu nekako da nabavim iz inostranstva da narucim putem interneta mozda nesto i stigne

Diajbole ne verujem da ce ti nasi carinici pustiti jer se tretiraju kao municija kod nas :cry: Da moze ja ne bih brinuo sto kod nas nema nista nego samo narucivao..

LJudi kakve su ovo dijabole http://www.arsenalco.net/index.php?route=product/product&path=65&product_id=121 i kakve su od kolege ,,Dijabole`` tj Marka ? planiram sad da uzmem neke pa da probam koje ce mi sluziti za sad da cepam limenke, stare crepove itd shvatate :lol: e da treba mi kalibar 5.5 mm ako se dobro pokazu onda cu uzimati te :)

vidim da je dobra cena 490 din za 200-250 kom.. Samo nema tezina njihova :(
Ove su mi stigle uz pusku solidne su bile ali ostalo 20ak kom.... javise ovih flat headova one slicne baracudi su mi najbolje a ove u sredini su extra teske na garazi mi na betonu krater napravile :D http://i1292.photobucket.com/albums/b561/dzony9933/IMAG0988_zps967c6977.jpg?t=1350404150
Ajde ako neko jos zna od kolege dijabole koje su dobre u 5.5 pa da narucim od njega a i ove cu pa da pisem iskustva sa njima :)

Evo stigle dijabole danas kasnije cu da ih probam, sa zaobljenom glavom mi se cine ok samo sto ostaju crni prsti.. SA kuglicom imaju kao malaa krilca sa strane a flatovi isto kao malo crni prsti ali mi se cine ok .

Evo da se zahvalim Ervinu na poklonjenim dijabolama! Hvala!
U pitanju su RWS superpoint 5.5mm
Vec sutra idu na test da vidimo kako pasu na AT44
A evo i slicica

Attachments

• IMG_0214.jpg
    IMG_0214.jpg
    93.4 KB · Views: 5,393
  • IMG_0218.jpg
    IMG_0218.jpg
    115.5 KB · Views: 5,393
grupe za vikend nadam se posto kada dodjem sa posla ono padne mrak :(
I mene zivo interesuje kakve su grupe sa rws....

ovo ja koristi, zemunske dijabole uopste nisu lose po mom misljenju su u istoj klasi sa sa rws supermagom a po ceni ne mogu da se porede.

Attachments

• dijabole.JPG
    dijabole.JPG
    48.5 KB · Views: 5,428
  • Slika0125.jpg
    Slika0125.jpg
    131.3 KB · Views: 5,428
  • DSC01710.JPG
    DSC01710.JPG
    47.3 KB · Views: 5,428
ja sam koristio te dijabolo 4,5mm i mogu vam reći da sam zadovoljan. nisam imao prilike da ih upoređujem sa nekim fensi dijabolama, ali ovako kada ih uzmeš u ruku i gledaš izbliza deluju perfektno. komotno da ih staviš u neku skuplju kutiju i da ništa ne posumnjaš.

Ako nekoga interesuju nemačke
RWS Superdome .177 4,5mm (0,54g 8,3gr) mogu da nabavim 500 komada za 12 eura
RWS Superdome .22 5,5mm (0,94g 14,5gr) mogu da nabavim 500 komada za 16 eura

$(KGrHqJ,!lgE7Gi98VFoBPBYydqw3Q~~60_12.JPG

Milbro Caledonian, Spitfire i SMK su dosta jeftinije ali iz mog iskustva RWS Superdome je najjeftinija "ozbiljna" dijabola na tržištu.

Došao sam svojim kanalima do nekih Markovih dijabola, pa iznosim svoja zapažanja:

5.5mm zaobljen vrh
Dobra strana je cena naravno. Lako ulazi u cev, možda i prelako kod mene.
Ja ništa nisam mogao sa njima da pogodim. Gađam limenku piva od 0,5 i dezodoranse sa 10-15 metara i ne mogu da pogodim, niti uspem da vidim gde to ode. Otprilike 10 dijabola mi je trebalo da jednu pogodim.
Čini mi se da su mekane jer u čamovu dasku od 30mm sa 3m razdaljine je probila tek oko 5mm i skroz se spljoštila, ko da je za lov.

5.5mm sa č.kuglicom
Nisam ništa mogao takođe da pogodim, a na testu probijanja je imala identičan učinak kao gorepomenuta, kuglica nije nigde dalje otišla, stala je gde i olovo.

Biće da ne odgovaraju mojoj pušci.

U istu dasku sam pucao i sa PR production "hunter" dijabolom, špicoglava 5,5mm 0.90gr koja je probila oko 15mm. Inače pomenuta dijabola je pod uglom zakucala onu limenku piva (oborenu) u onaj tvrd gornji deo, nije probila nego tako je savila i izdeformisala da mi to nije jasno uopšte, kao da se istopio taj gornji deo. Dezodorans pogođen u samu ivicu, nije se odbila nego prošla kroz njega čak i pod tim uglom. Sa tim dijabolama sam u suštini zadovoljan, grupe su mi solidne. Nisam iz te priče da očekujem i pokušavam slaganje rupe u rupu, ali sa 15m stojeći upada u 3-4cm što je meni dovoljno. Čak se i desi da 3/5 uđu u istu rupu. Jedini problem sa ovim dijabolama mi je taj što vrlo teško ulaze u cev, prst me zaboli od stavljanja dijabole.

Edit:
Merenja:
prečnik kod glave 5,1-5,2mm što objašnjava zašto je lako ulazila u cev.
prečnik suknje 5,5-5,6mm

PR production:
glava 5,4mm tesno ulazi u cev
suknja 5,7mm

Proba jsa markovim dijabolama od 1.3g field
Meni su se lepo pokazale na hasi.
Evo i Putinu odgovaraju.
Za ostale njegove dijabole nemogu da komentarisem jer ih nisam probao ali kroz komentare ih ne hvale uopste.
A ta puska ce biti jako sa bilo kojim dijabolama.
ima ona snagu da polomi flasu na mnogo velikim daljinama (ako je pogodis :D )
A ako ti te dijabole pasu na tvog hasu onda njih koristi...

Ako pročitate bilo koju anketu na bilo kom ozbiljnom airgun forumu rws superdome je
uvek broj 1 dijabola za odnos cene i kvaliteta. Bolju nećete naći.

Imaću i rws hobby koja je laksa i brža. Za SMK puške idealna.

Najbolje je isprobati što više vrsta i naći onu koja odgovara vašoj cevi...

bullpuppcp said:
Proba jsa markovim dijabolama od 1.3g field
Meni su se lepo pokazale na hasi.
Evo i Putinu odgovaraju.
Za ostale njegove dijabole nemogu da komentarisem jer ih nisam probao ali kroz komentare ih ne hvale uopste.
A ta puska ce biti jako sa bilo kojim dijabolama.
ima ona snagu da polomi flasu na mnogo velikim daljinama (ako je pogodis :D )
A ako ti te dijabole pasu na tvog hasu onda njih koristi...

Ove nisu 1,3 sigurno, ali teže su od onih 0,9 to se oseti.
Nadam se da su te bolje, ako ste ih vi već probali nema razloga da kod mene naprave haos. Osim ako mi nisu uvalili pušku, a ja sam je odabrao od ponuđenih xD

@rapid7
verujem ti, ali gledamo da prođemo sa što manje para. Kada bih se takmičio u FTu sigurno bih se ispružio za neke "prave" dijabole, a za rasipanje olova u papir i limenke ne vredi davati takav novac. Kao kada bih kupio lexus kurirskoj službi.

Users who are viewing this thread

Back