DIJABOLE

skorpio said:
Puno se ovih dana pislo o dijabolama pa da podelim neka saznanja , radi se o 5.5 kalibru ali verujem da je tako u svim kalibrima , mikrometrom sam merio 1.03 grama jsb i to iz kutija sa razlicitim serijskim brojevima i zakljucak je sledeci iz jedne kutije idu glave dijabole od 5.38 do 5.47 a iz druge od 5.48 do 5.53 , i jedna i druga su deklarisane kao 5.52 , jedna serija odlicno grupise na 50 metara , u nekih 15 mm a druga na istoj daljini pravi grupe od 5 do 10 cm , dubina kosuljice nije ni priblizno ista razlika je u 0.5 do 0.7 mm po dubini . Pokusacu i sliku da postavim .
Neverovatno! :shock:

Sad zamisljam kako neko u JSB fabrici sa metlom i djubravnikom cisti one dijabole sto zapadnu iza masine i pakuje ih u kamion za Srbiju.... :lol: :lol:

Proka said:
Sad zamisljam kako neko u JSB fabrici sa metlom i djubravnikom cisti one dijabole sto zapadnu iza masine i pakuje ih u kamion za Srbiju.... :lol: :lol:
:D Dobro je,već sam mislio da te dijabole pakuju samo za mene

Uspeo sam da u ovoj nestasici dijabola dodjem do neke kolicine u 4.5 kalibru za mene novih vrsta dijabola i nesto slagova, da testiram i nesto drugo osim nase ponude.
Dijabole sam probao i osim jedne vrste za koju sam pretpostavio da ce biti lose, takva im je bila i cena, ostale su odlicne.Cim se otvori kutija vidi se da se kvalitet izrade koji se prodaje kod nas i po evropi drasticno razlikuje.Dijabole su Air Arms i kineske ne znam ni da napisem ime :)
Bas te kineske su odlicne u cz-u, kao i sve ostale , nijanse su u pitanju
Zaljucak -ovo sto se prodaje kod nas je dno dna..

Attachments

• uk dijabole.jpg
    uk dijabole.jpg
    219.5 KB · Views: 949
  • viber_image_2020-08-20_17-37-45.jpg
    viber_image_2020-08-20_17-37-45.jpg
    209.7 KB · Views: 949
  • viber_image_2020-08-20_17-42-29.jpg
    viber_image_2020-08-20_17-42-29.jpg
    247.8 KB · Views: 949
Ove na slikama zaista deluju fantastično. Svaka dijabola identična, suknjice savršene, nigde nikakvih oštećenja... Mene posebno zanimaju te kineske QYS - Qiang Yuan Sports (jedva napisah :D ). Biće prilike, nadam se... :)

Ove kineske QYS sam probao, zahvaljujuci kolegi Sebicu. Vrh dijabola, samo ja ne umem da je iskoristim do maksimuma, namenjena vrhunskim strelcima, pucalo se sa njom na Olimpijskim Igrama.

RWS, JSB. I naravno Sport S Match, one su oko 0.49-0.51 grama.
U stvari RWS ima od 0.45grama, ne znam da li ima 0.50. Ima Geco 0.50, to je RWS.
JSB zelene Match (probao ih, lepo rade).
Ne znam da li H&N ima nesto oko 0.50.
E sad, da li ih ima trenutno kod nas, to je druga stvar.

Sad po škartu prebiraš ko ona baba
po šljivama :"Ova upišana, ova nije..".
Ja sam uspeo da dobavim dve kutije H&N Sport, ima neka firma Greensport, nemaju neki izbor al imaju ove.

:( Nevredi,probao sam da ih ispravljam...svaka ide na svoju stranu,samo se iznerviram.Te H&N sport,kolko se gube na 25 metara?Ako si probao

Nisam probao. Mislim da je 25m malo podaleko. Na 10m su odlicne. Mozda bi se i na malo dalje dobro pokazale.

Moze li mi ko od kolega pomoci oko kupovine HN dijabola.
Moram reci da sam pocetnik u ovom sportu ali sam nekako primetio da mi ove dijabole najvise leze za moju pusku. Probao sa :
Gamo 1.0g
Jsb 1.05g
Jsb 0.87g
Jsb 0.67g
Sve saraju.

Medjutim kad sam probao sa HN tek onda sam dobio rezultate.
Ne razumem se najbolje ali mislim da sam kupio cak najeftiniji model , HN sport 0.53g postavicu i fotografiju.
Zna li neko od vas sta se desava sa ovim dijabolama ja ih nigde ne mogu naci .
A moram priznati znam da postoje i drugi modeli HN ali su mi preskupi . Tako da sam veoma zadovoljan i sa ovim modelom, imam veoma dobre rezultate i preko 50 metara .

Attachments

• Screenshot_20200905-100747.png
    Screenshot_20200905-100747.png
    331.8 KB · Views: 735
Vincester said:
Moze li mi ko od kolega pomoci oko kupovine HN dijabola.
Moram reci da sam pocetnik u ovom sportu ali sam nekako primetio da mi ove dijabole najvise leze za moju pusku. Probao sa :
Gamo 1.0g
Jsb 1.05g
Jsb 0.87g
Jsb 0.67g
Sve saraju.

Naravno da će da "šaraju" kada su to sve preteške dijabole za tvoju pušku.

I ja sam posumnjao u to ali mi nekako nema logiku da teze dijabole budu manje precizne od laksih.
Zbog toga sam i u zabuni sta se to desava .
Kao prvo jsb dijabole su na dobrom glasu a kod mene se desava suprotno .
Vredi li da pokusam sa laksim jsb dijabolama?

Users who are viewing this thread

Back