DIJABOLE

Hatsan125 said:
Vincester said:
Zaboravio sliku da postavim

Koje su se najbolje pokazale.

Pa kolega skoro sve su se pokazale solidno: lepo ulaze u cev, brzina vise nego sto treba, odlicne grupe na meti poluprecnika 5cm na daljini od 20m.
Samo je problem nikako ne mogu uci u stos kojom rukom da stegnem pusku jace : levom ili desnom :D

JSb objavio BC za svoje dijabole pa reko da podelim ako nekog zanima.
vise informacija na ovom linku
https://www.facebook.com/JSB.Match.Diabolo/photos/pcb.3309794485734229/3309783369068674/

Attachments

• JSB bc.jpg
    JSB bc.jpg
    254.7 KB · Views: 1,234
Vrlo korisno kolega... ja sam za exact jumbo heavy 1.175gr koristio bc 0,035 kako stoji u app Strelok Pro, a sada vidim da ove stoji BC 0,042.
Nisam siguran sta brzina označava....ja sam mislio da je BC konstanta bez obzira na brzinu ili sam u zabludi?

koliko ja kapiram bc je broj koji se dobija kombinacijom brzine i snage kod puske, tu sigurno ima faktora kao sto su duzina cevi, zljebovi...

Gledam sada po netu, uglavnom nalazim kalkulatore za BS koji ne ne traže brzinu kao parametar, ali sam nasao članak gde kazu da ima odstupanja u zavisnosti od brzine projektila... to onda komplikuje stvar za pcp, kada smanjujemo ili povećavamo brzinu V0 onda definitivno ne unosimo dobar podatak Strelok. Ovu tabelu koji je kolega sekretar postavio je super jer prvi put vidimo kad napisu BC ustvari na kojoj je brzini dobijen taj rezultat.

Malo je truba što u tabeli za određene dijabole deklarišu BC na brzinama koje su u glavnom prevelike.
Recimo, king 6,35 je precizan od 260 do 270 m/s (barem po mom iskustvu) a oni su ga merili na 290 što malo koja fabrička puška može da potera bez modifikacije ili barem preštelavanja.
King Heavy (mk2) je ok, oko 270m/s
Jumbo heavy takođe retko ko puca sa 290 m/s iz tabele.
O 4,5 match i sličnim ravnim dijabolama da ne pričamo, koriste se na 10m i do 7,5J a deklarisan BC je na oko 260m/s pretežno što je više od 16J ako se ne varam.
Exact i Exact Express se uklapaju u 16J što je ok za FT recimo.
Exact .30 je meren na 280 m/s a na nekom prethodnom EBR-u je pobednik pucao sa 850ft/s odnosno oko 259m/s.

Slažem se sa Sandrom ovo sam i ja primetio, barem što se tiče dijabola koje sam ja koristio.
Konkretno JSB Jumbo Heavy u 5.5mm uglavnom svi pucaju do nekih 270-ak m/s neretko i sporije od toga. Optimistične brzine su ovde navedene rekao bih.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

SandroNS said:
Malo je truba što u tabeli za određene dijabole deklarišu BC na brzinama koje su u glavnom prevelike.
Recimo, king 6,35 je precizan od 260 do 270 m/s (barem po mom iskustvu) a oni su ga merili na 290 što malo koja fabrička puška može da potera bez modifikacije ili barem preštelavanja.
King Heavy (mk2) je ok, oko 270m/s
Jumbo heavy takođe retko ko puca sa 290 m/s iz tabele.
O 4,5 match i sličnim ravnim dijabolama da ne pričamo, koriste se na 10m i do 7,5J a deklarisan BC je na oko 260m/s pretežno što je više od 16J ako se ne varam.
Exact i Exact Express se uklapaju u 16J što je ok za FT recimo.
Exact .30 je meren na 280 m/s a na nekom prethodnom EBR-u je pobednik pucao sa 850ft/s odnosno oko 259m/s.

Bravo kolega, dobro primeceno. ;)
Moj primer: najvise pucam s Waltherom JSB Monster (4,5mm) od 0,870g, iako moja puska je deklarisana sa max. brzinom od 295m/s i 24J, neverujem da moze da potera tu monster dijabolu 240m/s koliko pise u tablici. Heavy od 0,670g mozda i da, ali monster mislim da nema sanse...

Definitivno JSB su najbolje dijabole, i otklonjene predrasude Hatsan 125 u 5.5 cal.je dobra puska i precizna sve je do dijabola i strijelca.

glale said:
Danas isao do Beograda,svratio u Tropic,jbg nema jsb expres,exact,heavy u 4,5mm

Heavy-a nema već duže, tačno mi dođe da sednem u auto i skoknem do Češke.

Ima monster i beast,ima i straton.To je na zalost pretesko za mene,straton je pretpostavljam manje precizan

Dijabole ne možemo da kupimo ni kod uvoznika, a pride nam je tržište dijabola ionako siromašno, ne znam stvarno da li je toliko komplikovano da neko kao uvoznik nabavi veću količinu ili da ih barem redovno nabavlja.

Послато са POCO F2 Pro помоћу Тапатока

Za Zrenjanince imam jednu kutiju od 250 komada JSB Exact Beast od 1.050 grama za trampu za neke od 0.5 ili slične.Ove su preteške za moju pušku.Ispucano je nekih 15-ak komada.Ne šaljem poštom niti kurirskom službom, mogu doneti na kućnu adresu ili na neko dogovoreno mesto pa da se trampimo.Ako je neko zainteresovan a da je iz Zrenjanina, neka me kontaktira na pp.

Users who are viewing this thread

Back