DIJABOLE

Zato sto se desi da su ponekad kutije olupane kao da su ih vukli za kombijem. Meni se to jednom desilo.
Ali dosta zavisi i od toga kako ih prodavac zapakuje.
U vecini slucajeva nisam imao problema.

Ljudi iz MP Tropica su izuzetno korektni i znaju za taj problem, lepo oni to sve zapakuju, ali problem nastaje kad neki magarac iz kurirskih službi frljne u kombi paket, da ne kažem napuca nogom. Iako to ovi iz Tropica lepo zapakuju, pošto su dijabole izuzetno teške, oštećenja nastaju iznutra, bukvalno jedna kutija drugu ošteti, tako i dijabole unutar kutije jedna drugu oštećuju, bukvalno ih sama njihova tržina ošteti...

A jos je gore kad ne zapakuju lepo, kao neki. Ja porucio jednu kutiju RWS Training i jednu Maisterkugeln, oni ih samo u kesu stavili, obe kutije se u transportu otvore i dijabole se izmesaju. :eek:
Jedva sam živ sortirao koja je koja. Kao da trebiš pirinač bokserskom rukavicom. Test živaca samo tako.
P.S. To je bilo pre par meseci, da ne unosim zabunu da neko pomisli da ima RWS Training da se pazari sad kod nas.... :D "Nema ništa gospodjo"...

Proka said:
E ljudi, videste li ovo? Sport S prosirio ponudu. Sad sam natrcao na ove dijabole..

https://www.magnumserbia.rs/sr/dijabole/dijabola-1-500-4.5mm-hunting-expansion-0.55g-756

Samo i dalje nemaju Field Target u 4.5mm... :(

Da li si kupio i isprobao Hunting Expansion 4,5mm?

Evo ovde ima Field Target u 4.5mm:

https://grofmbm.rs/proizvodi/municija/dijabole/sport-s-field-4-5/

Pozdrav kolega. Nemoj me pogresno shvatiti, al bilo bi lepo da se prvo predstavis u rubrici za nove clanove. Valja se....
Probao sam Expansion, za mene nisu nesto. Bolji je obican Hunter. Sto se Field Target tice, Grof je nesto omasio, pre par meseci sam kontaktirao fabriku, rekose da te dijabole ne prave vec duze vreme i nece ih ni praviti u skorije.

Glock17 said:
Ljudi iz MP Tropica su izuzetno korektni i znaju za taj problem, lepo oni to sve zapakuju, ali problem nastaje kad neki magarac iz kurirskih službi frljne u kombi paket, da ne kažem napuca nogom. Iako to ovi iz Tropica lepo zapakuju, pošto su dijabole izuzetno teške, oštećenja nastaju iznutra, bukvalno jedna kutija drugu ošteti, tako i dijabole unutar kutije jedna drugu oštećuju, bukvalno ih sama njihova tržina ošteti...

stigle od mp tropika dijabole u to extra upakovanom stanju,oblozili ih sa svih strana sundjerom skoro 10cm debelim :D

Proka said:
Pozdrav kolega. Nemoj me pogresno shvatiti, al bilo bi lepo da se prvo predstavis u rubrici za nove clanove. Valja se....
Probao sam Expansion, za mene nisu nesto. Bolji je obican Hunter. Sto se Field Target tice, Grof je nesto omasio, pre par meseci sam kontaktirao fabriku, rekose da te dijabole ne prave vec duze vreme i nece ih ni praviti u skorije.

Ma nije problem... nisam znao da je ovde obicaj da se novi clanovi predstave... kontaktiracu Grof u vezi Field Target... na youtube vidim da je jedan tip imao preciznije pogodtke sa Expansion u odnosu na Hunter:
https://www.youtube.com/watch?v=is2PYlERc4g

Ako imaju, javljaj odmah. Bas bih hteo da ih probam.
Najbolje je da isprobas licno dijabole pa da vidis da li ti se svidjaju. Nece svaka cevka svaku dijabolu.
You Tube je diskutabilan... Ima svacega.

Da naravno da nece svaka puska svaku dijabolu... citam neke komentare gde za neke proizvodjace kazu da im dijabole ne valjaju kao tanka suknjica pa ono: "Jaca puska naduva suknjicu"... a ne gledaju osnovne podatke za dijabolu kao na primer ovo:

https://www.coal.si/svincene-diabole/ravna-glava/sport-line/classic-500-wp-4-5

Sa desne strane lepo pise za puske do 7,5J i daljinu do 10m... na zalost mnogi proizvodjaci ne navode ovakve podatke na svojim sajtovima...

Mene interesuju dijabole za daljinu oko 50m na otvorenom prostoru... znam da za to treba neke Field (polje) sa zaobljenom glavom dijabole sa tezinom oko 0,55g... koliko sam video na netu za moju pusku su najbolje JSB Exact Diabolo tezine 0,54g... nisu papreno skupe ali nisu bas ni jeftine... gledam ove nase Field su malo lakse 0,52g i verovatno za daljine oko 25m ali su upola jeftinije od JSB...

http://sportspellets.com/sr/page/field-pellets-4-5-mm-cal-177/

Vidim drze ih na sajtu pa su mozda obnovili proizvodnju za razliku od Hunting Expansion koje nemaju na sajtu... kontaktirao sam njih i Grof pa cu videti odgovor... u svakom slucaju narucujem Hunting Expansion 0,55g ako ih imaju u prodaji jer mnogi drze svasta na sajtu a nemaju u prodaji...

Dobio sam ekspresan odgovor od proizvodjaca u vezi Sport S Field 4,5mm i ako je nedelja:
Postovani,
ne proizvodimo ih vec duze vremena jer je jako mala potraznja.
Ne bih vam mogao reci kada cemo i da li cemo je proizvoditi. Cak nam je ni za izvoz nisu potrazivali.
U 5.5 calibru se vise trazi tako da je u tom kalibru ima.

@dr.jare, juče smo sa komšijom pucali sa Sport S Hunting dijabolama na 20 metara, malo sam doštelovao optički nišan za par klikova i pogađali smo staru kašiku i onaj veći plastični čep od balona za vodu bez problema iz stojećeg stava.Uskoro ćemo namestiti sto sa naslonom i ako me ne bude mrzelo, napraviću i stalak sa nosačem za mete.Puška je Diana 21 FBB, 7.5J, izlazna brzina 175 m/s, a ove dijabole su od 0,5 grama.Jeftine su i sasvim dobre za ovu daljinu, a za razliku od ovih skupljih, ove su i dostupnije u radnjama.U Capriolu kutija od 500 komada košta samo 419 dinara, uskoro uzimam još tri kutije.Kutija od 500 komada HN Hollow Point košta 1499 dinara, pa za te pare mi je bolje uzeti 3 kutije ovih jeftinijih...
Što se tiče daljine od 50 metara, još nismo isprobali, to ćemo tek negde na proleće, čisto iz zezanja...

Hunter69, ovde kod mene u Kladovu samo dve vrste dijabola mogu da se kupe Sport S Match i Hunting... dobre su na malim daljinama do 20m i bez optike sa fiber nisanima koji nisu za neko takmicarsko precizno gadjanje...
Za Match dijabole na sajtu proizvodjaca pise "Testirana sa 10 dijabola ispaljenih sa distance od 10 m iz vazdušne puške fiksirane u stegi." i sa desne strane slika dijabola u dijaboli u centar mete.
http://sportspellets.com/sr/page/match-pellets-4-5-mm-cal-177/

Za Hunting isto pise samo sto je situacija sa slikom "sarena"...
http://sportspellets.com/sr/page/hunting-pellets-4-5-mm-cal-177/

Na vecim daljinama napolju baca jos vise... bude po neki dobar pogodak ali nije to...
Hunter69 koju si optiku koristio?

Mislim da je fiksiranje puške u stegu greška.To je kao kad stežeš pušku i ne daš joj da trza, a trzaj kod springerica je sasvim normalan i to ne vredi sprečavati.Drugo je kod PCP pušaka gde je trzaj minimalan ili ga možda i nema.Takođe, ne ponaša se svaka puška isto sa svakom dijabolom.Ja sam zadovoljam ovim Hunting dijabolama, a i ima ih redovno na stanju tu gde ja pazarim, i za tu cenu su odlične.Kad se steknu malo bolji uslovi pa namestim sve za gađanje u metu sa naslona i iz sedećeg stava, tu ću tek videti prave, i nadam se i bolje rezultate od gađanja u limenke, čepove i kašike.Razmišljao sam o HN Hollow Point dijabolama, ali kutija košta 1500 dinara, a za te pare mogu uzeti tri kutije ovih domaćih.Te HN ima na stanju kod mene u prodavnici Capriolo, ali mi je to skupo.Videću i kakve su Umarex dijabole u jednoj drugoj radnji, cena im je takođe pristupačnija od ovih zvučnijih prizvođača, ali mi ta druga radnja nešto nije usput ovih dana, pa ću to uzeti kad naiđem...

Optika je ona koju sam dobio sa puškom, Diana 4x32.Za tu daljinu je sasvim ok, za neke veće daljine nisam isprobavao još, ali nije to ni puška za neke egzibicije...

Dijabole ove, dijabole one, dijabole teške, dijabole lagane... :roll: :D
A strelac? Gde je u toj priči strelac?
Mislim da preciznost u najvećoj meri zavisi ipak na kraju od strelca...

Users who are viewing this thread

Back