DIJABOLE

Vidim da je zbog korone slaba ponuda JSB dijabola kod nas (zlatni standard), pa sam odlučio da testiram i neke druge. Pojavile su se argentinske dijabole sa dve marketinške oznake (isti je proizvođač) Air Boss i Appolo.

(Zaposleni u MP Tropicu kažu da ono što su sada naručili od JSB-a, da će dobiti tek 2023/4?!)

Testirao sam 4.5mm - Air Boss - Domed Field Target - 0.6g iz Hammerli 850 na 31m sa džakčića na stolu.

AirBoss Domed FT.jpg

Grupe sa argentikama (CTC mm): 18, 27, 15, 25, 15.
Grupe sa čehinjama (JSB 0.51g): 15, 29, 14, 20, 17.

30m AirBoss Domed FT.jpg

30m JSB 051g.jpg

Na kraju jedna iz ruke sa Air Boss, CTC 52mm.

.30m offhand AirBoss Domed FT.jpg

Malo lošiji rezultat (5%) od zlatnog standarda, ali ako potraje nestašica može da posluži.

Trenutno naći JSB dijabole je nemoguća misija, ja sam očigledno imao sreće, ali kako se stvari odvijaju, za sledeću nabavku ću ipak morati lično skoknuti do Češke... 🤬

20210607_161545.jpg

zuxbg said:
Zaposleni u MP Tropicu kažu da ono što su sada naručili od JSB-a, da će dobiti tek 2023/4?!)

Ovo je strašna informacija… zvao sam ih pre par dana za JSB Heavy sa serijskim brojem 3 ,i meni su rekli da nemaju naznake kada će da nabave…

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

kod nas je generalno problem i pre ove situacije bio za moj kalibar,ja sam tu nestasicu shvatio na vreme sva sreca (generalno za jsb) pa sam se obezbedio na vreme ,doduse imao sam problema da nadjem iz iste prese al sam to resio, ima jos po neko ovo malo pakovanje da se nadje al su izmesani brrojevi ,pa je najbolje licno uzimati sa proverom broja ako ih jos ima negde,al se nadam da ce iih biti krajem godine kod dva uvoznika za sve kalibre(septembar-oktobar) za sada sam miran sto se tice jsb dijabola

Attachments

• 0-02-05-2e59b36276916e750a90e15280016a7719185f2c8b6897df2f5b9d2ca4546e74_91bba5f891d87014.jpg
    0-02-05-2e59b36276916e750a90e15280016a7719185f2c8b6897df2f5b9d2ca4546e74_91bba5f891d87014.jpg
    542.2 KB · Views: 1,223
kazu uvoznici da navodno nema materijala za njihovi proizvodnju,ustvari ne ispunjavaju kolicine koje distributeri zahtevaju da bih dobili kao i drugi po evropi,potraznja je velika,ja koliko znam svuda okolo ih ima,nestane na po nedelju dana pa se pojave,takvu pricu je pricao i greensport za H@N slagove,kao nema ih a svuda ih ima na izvolte,nestanu na kratko vreme pa se opet pojave,verovatno nasi ne zele da se zalete za tolikiuvoz koliki traze distributeri da bi i mi kao zemlja bili bitni sto se isporuke tice, jedini je Panim uradio nesto po pitanju jsb dijabola pa je stigla neka kolicina kod nas,a pre toga grof,slagova nigde a u panimu na izvolte,Krale shop je ustupio neku kolicinu pa ih i ima,a i Zan je iz Slovenije stigao pa eto ima se po nesto,za 5,5 kalibar cini mi se da sam nesto jsb dijabola video kad sam svratio u Veliku Planu i kupovao balistol u 5.5 kalibru,pa eto informacije to je bilo pre neki dan,ljudi imaju svoju fb stranicu pa za 5.5 kalibar mozete da ih pitate,evo postavicu link do njih,imaju i tel na stranici pa vidite kome treba dal ih ima jos na stanju https://www.facebook.com/strmarsali

Ne znam, najgore je nama koji mesečno trošomo 2-3k dijabola, a te igrice i igrarije naših "uvoznika" mi nisu ni najmanje simpatične...

u svakom slucaju ,svako ko bas puno ispali dijabola na mesecnom nivou verujem i da se snalazi za iste i da nije sve bas tako crno kako se predstavlja

@_Ra:

Ajde kolega prosvetli nas molim te kako se snalaziš za dijabole?
Ali, pod uslovom da su isključivo JSB i da nisu u 5,5 kalibru, već isključivo u 4,5?
Čisto da razbiješ to "crnilo" koje spominješ? :p

@ Glock evo da ti pomognem otorilike kao '90ih za hleb i mleko, a da nisi penzioner. Pa onda na gomilu u zamrzivač 510 L
Ja ne volim da mi šalju dijabole,pa mi je moj prijatelj i kolega sa foruma u Grofu onomad pazario 45 kutijica (30 exact heavy, 15 exact), a malo pre toga sam našao zaostatke u MP tropiku jedno 15ak exacta u 6-7 expresa. E sada koliko trenutno imam nemam pojma, jer imam štekove na 4 mesta :mrgreen: Ima tu svega i svačega.

Glock17 said:
@_Ra:

Ajde kolega prosvetli nas molim te kako se snalaziš za dijabole?
Ali, pod uslovom da su isključivo JSB i da nisu u 5,5 kalibru, već isključivo u 4,5?
Čisto da razbiješ to "crnilo" koje spominješ? :p

evo @Goxy odgovorio. ja sam pri samoj kupovini puske u kalibru 6.35mm vec bio og kolega obavesten da je muka imati veliki izbor dijabola za taj kalibar,probao vise zrna i utsanovio da mi mk2 od jsb firme najbolje lezi,lagano sam kupovao i kupovao po prodavnicama gde ih je bilo pa sam se obezbedio i miran sam ,pogotovu sto se ocekivalo ovakvo stanje,nadam se da su ljudi koji su malo vise od mene u svemu ovome i imaju vise iskustva od mene isto tako odreagovali,a i sama cinjenica da je veca ponuda bila 4.5 i 5.5mm govori da sve svako iskusan na vreme obezbedio,opet i ja sam nov u ovome al sam eto mogu reci predvideo situaciju i resio problem za nabavku,opet kazem bice nabavki u panimu i Grofu za koji mesec pa eto obezbedite se na vreme,jer koliko sam nacuo i sledeca godina ce biti problem kod ostalih uvoznika

Danas sam poručio poslednje 4 kutije JSB Heavy-ja od 250 5.5mm serije 2 u MP Tropic-u…

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

goxy said:
@ Glock evo da ti pomognem otorilike kao '90ih za hleb i mleko, a da nisi penzioner. Pa onda na gomilu u zamrzivač 510 L
Ja ne volim da mi šalju dijabole,pa mi je moj prijatelj i kolega sa foruma u Grofu onomad pazario 45 kutijica (30 exact heavy, 15 exact), a malo pre toga sam našao zaostatke u MP tropiku jedno 15ak exacta u 6-7 expresa. E sada koliko trenutno imam nemam pojma, jer imam štekove na 4 mesta :mrgreen: Ima tu svega i svačega.

..ma imam i ja štek bata @goxy, nije da nemam, ali kad mi broj dijabola padne ispod 10 hiljada dobijem napad panike... 😱

Goxy ne zna šta i koliko ima :D
To bih podveo pod impulsivno kompulsivni poremećaj.

Users who are viewing this thread

Back