DIJABOLE

kod mene su se za Dianu najbolje po preciznosti pokazale Crosman Premier 0.68 g. pa onda JSB exact heavy 0.67 g. i H&N Baracuda 0.69 g., dakle samo teže i sa tim oblikom dijabole, probao sam i JSB exact monster 0,87 i H&N rabbit magnum 1.02 g. sa kojima ima najveću snagu ali dosta rasipaju :cool:

Zahvaljujem!
I ja sam zadovoljan Diana HP dijabolama (H&N Baracuda Match), koje su mi se odlično pokazale i po preciznosti a i kao najprobojnije... a planirao sam da isprobam ove ostale. Imam i Rabbit Magnum II, ali ih ne korostim jer ne mogu rukom lepo da ih uguram u cev. Sada čekam da se pojave JSB dijabole i da probam Exact Heavy. Ima li tih Crosman dijabola kod nas? Vidim da je Meteor Still iz KG uvezao Crosman vazdušne puške, ali ne znam da li imaju dijabola... :D

Ja ne znam odakle vama informacije o dijabolama. Ja sam zvao sve koji rade sa dijabolama (i zvanično i nezvanično) i svi mi rekli da JSB Exact i JSB Exact Heavy, nema i da neće ni biti u skorije vreme. U Magnumu, Arsenalu i MP Tropic imaju samo "Exact Monster".

p.s. Evo zvao sam ponovo i tražio dijabole sa zaobljenom glavom ili "Round Nose".

rezultat:

- Arsenal nema nikakve zaobljene nema ni Exact ni Exact Heavy i nemaju pojma kad će dobiti neki im je zastoj, (pred kraj razgovora dodali su da uskoro dobijaju Diana HP ali to nisu zaobljene dijabole)
- MP Tropic nema ali treba da dobije do kraja sledećeg meseca (oni su zvanični ovlašćeni uvoznik za Cometa proizvode) ljubazna dama koja u MP Tropic je usput ponudila i da slika kompletan program i da pošalje na viber/mail
- Snajper ima odzaobljenih samo Mar Field Target
- Magnum trenutno nema dijabole sa zaobljenom glavom, ekstra ljubazan prodavac mi reče da od 15. sledećeg meseca uvoze veliku paletu H&N proizvoda i da će biti FT dijabola.
- Top Gun trenutno nema (nisu bili preterano raspoloženi za razgovor)

kontrolor said:
kod mene su se za Dianu najbolje po preciznosti pokazale Crosman Premier 0.68 g. pa onda JSB exact heavy 0.67 g. i H&N Baracuda 0.69 g., dakle samo teže i sa tim oblikom dijabole, probao sam i JSB exact monster 0,87 i H&N rabbit magnum 1.02 g. sa kojima ima najveću snagu ali dosta rasipaju :cool:
Gde si kupio krosman dijabole??
Sto se tice jsb hevi su super negde bolje grupisu od obicnih exact a monster nisu stvar!

Heheh pametno, umesto suvenira- dijabole! :)
Bull, nisam razumeo šta ste rekli za monster dijabole, možete li da pojasnite malo? Pošto vidim da ću teško naći Exact Heavy, ostaje da pazarim Monster (koliko sam shvatio ili Magnum, Arsenal i MP Tropic ih imaju). U Snajperu sam bio u sredu, video sam te Mar dijabole, a od JSB-a je bilo Polymag u cal. 4.5mm i čini mi se da sam video nešto malo dijabola Cometa u 5.5mm, ali nisam obraćao pažnju. Moguće da su sada prodate. :)

hevi su se pokazale dobro kod vecine cevki.
monster nisu lepo grupisale kod vecine... sto ih cini prosecnim ili manje prosecnim dijabolama.
procam za kalibar 4.5.
cometa by jsb su JSB dijabole sve ostale cometa dijabole su klasicno spansko s....
polymag su dobre dijabole i dosta dobro grupisu i vodece su lovne dijabole.

i molim te bez persiranja....
tako se osecam staro :lol: :lol:

Naravno... neću persirati ako ti ne smeta! :D
Sad sam se razočarao u Monster, izgledale su mi obećavajuće, a sada čujem i da se nisu baš pokazale. Vidim da uglavnom njih najviše ima. Vidim da u MP Tropiku imaju i Straton dijabole u kalibru 4,5mm. Da li je njih neko koristio i kako su se pokazale? Nadam se da ne smeta što ovako postavljam nekoliko pitanja... :)

StefanS said:
Sad sam se razočarao u Monster, izgledale su mi obećavajuće, a sada čujem i da se nisu baš pokazale. Vidim da uglavnom njih najviše ima.

A šta misliš zašto monster ima a ostale rasprodate?

StefanS said:
Nadam se da ne smeta što ovako postavljam nekoliko pitanja... :)

Opusti se i slobodno pitaj šta god želiš. Ovde su svi drugari i kolege po sportu, bez obzira na godine, nema šta kome da persiraš i nema šta da kome smeta.

Ustvari Putin je premator njemu moraš persirati.

i ja mislim da je putin prestar!
sta ces ti putine ovde idi u staracki dom da se druzis :D

Ne mora da znaci da monster nece da pasu na tvoju cev.
meni svakako nebi bilo zao da dam 1400 din samo da probam i da znam da li bi neke dijabola pasovale na hw.

trenutno cometa exact jsb 4.52 8.44
mada ostalo mi jos neka kutijica a dobavljaci ih nemaju.
koristio bi jsb exact ali njih tek nema da se nabave.

Koliko vidim vracam se na geco.
Ne shvatam zasto nisu uvezli jsb exact kad je najprodavaniji..

nemogu da zamislim da je ovo kod nas :)
http://armeria-merino.es/gb/11_jsb

Gledaj... nas ima toliko da jedva skup napravimo :-D
A onih drugih koji nemaju pojma šta je streljaštvo a imaju pušku ima hiljade u Srbiji.
Taj što ima pušku i pojma nema, on kupi najjeftinije ili neke špicaste ili... ne kupuje jsb koje su 3-4 puta skuplje, jer ne vidi svrhu.
Uvoznici se vode logikom potražnje, i to je to.

da li ste probali domace dijabole Power-force pellets?

http://www.airgunpellet.com/airgunpellets.html

Sada pakovanje drugacije izgleda ali proizvod je isti, rekao bi na oko da su prilicno kvalitetno izradjene i sa mojom 125-ticom jako lepo rade, mislim ja ove magnum extra heavy 1.3 grama.
U firmi sam ih merio na analitickoj vazgi koja na 6 decimala meri gram i najcesce je promena u tezini tek na trecoj decimali sto je prilicno impresivno !

bullpuppcp said:
to i jesu JSB samo tamo gde si video da imaju e pa nemaju....

Ipak nisi bio u pravu taj dan sam ih porucio preko neta kao sto reko i danas stigle 2 kutije :) trebo sam vise posto su stvarno identicne kao i pravi jsb.
Znaci samo je fora u nalepnici po meni i naravno jeftinije su..

super sto su ti stigle...
Ima minimalne razlike u odnosu na original jsb.
mada grupisu skoro identicno kao i original
jedina razlika koju sam mogao da primetim je to sto je kod ceskih jsb malkice deblja ona kosuljica i manja su odstupanja u tezini u odnosu na cometa

tasa90 said:
bullpuppcp said:
to i jesu JSB samo tamo gde si video da imaju e pa nemaju....

Ipak nisi bio u pravu taj dan sam ih porucio preko neta kao sto reko i danas stigle 2 kutije :) trebo sam vise posto su stvarno identicne kao i pravi jsb.
Znaci samo je fora u nalepnici po meni i naravno jeftinije su..

Pretpostavljam da si ih naručio u Arsenalu, kada zovem telefonom sve njihove radnje kažu da nema (i to već mesec dana) zvaću danas da vidim da im nije odvojena internet prodaja. Nije ni Cometa jedina prave i turci mislim da je ince mehmet ali nisam siguran. Ne bih rekao da se samo nalepnica razlikuje.

p.s. auuuu kakva greška, zvali me malo pre iz arsenala zaturilo im se par kutija, izvinjavaju se ljudi bog zna koliko. Elem ostalo im je još malo (al` sad više nema uz`o jedan čovek sve malo pre :twisted:). Hoću reći sad sigurno nema... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Posto smo videli da ni oni sami neznaju dali imaju ili nemaju, kome treba neka poruci http://www.arsenalco.net/ postoji sansa da stignu kao i meni :D ipak je ovo Srbija.

Users who are viewing this thread

Back