DIJABOLE

Hvala, jeste sa LW cevi, AT44 long. Cim preuzmem napisacu, isporuka bi trebalo da bude ovih dana... Cena je 65 000.
Nikako nisam hteo QE seriju, jer kad se uporedi: ista masa, kraca cev, manji cilindar, hatsan cev, a pritom skuplja 4 hiljade.
Ovako uzeh long, jer me decibeli ne zanimaju..
Utiske cu napisati povrsno jer opticki nisan nece jos neko vreme. Neke komplikacije sa parama, zamisli :D

firefox said:
Hvala, jeste sa LW cevi, AT44 long. Cim preuzmem napisacu, isporuka bi trebalo da bude ovih dana... Cena je 65 000.
Nikako nisam hteo QE seriju, jer kad se uporedi: ista masa, kraca cev, manji cilindar, hatsan cev, a pritom skuplja 4 hiljade.
Ovako uzeh long, jer me decibeli ne zanimaju..
Utiske cu napisati povrsno jer opticki nisan nece jos neko vreme. Neke komplikacije sa parama, zamisli :D

Nešto si pobrkao. QE serija (gledano po istim modelima) ima potpuno istu dužinu cevi kao i "ne QE" tj kao i ostali modeli. Znači AT44 QE Long i AT44 Long imaju potpuno istu dužinu cevi (58cm). Isto važi i za cilindar AT44 QE ima isti cilindar kao AT44 dok AT44 QE Long ima isti cilindar kao AT44 Long. Isto važi i za cev i QE i "NE QE" ima sa nemačkom LW i sa turskom LW. Jedina razlika je Shroud i prstenovi koji drže cev i cilindar, sve ostalo je isto.

Long version (AT44-10 Long) available with 230cc air cylinder tube, 58cm barrel and 100fps (30m/s) more muzzle velocity.

Long version (AT44-10 Long QE) available with 230cc air cylinder tube, 58cm barrel and 100fps (30m/s) more muzzle velocity.

taj hatsan bi trebao da pravo bas dobre grupe.
dosta hvale tu spravu u 6.35
top pravi uzasno jaka
evo jednog klipcica o tome

https://www.youtube.com/watch?v=Q7RCRU-hqJs

jos bih dodao da je bez regulatora gadjano

https://www.youtube.com/watch?v=drBtR-FgKyw

Upravo, zbog ova dva klipa sam i odlucio da uzmem at44 long u ovom kalibru.. Mada koliko vidim na kanalu ovaj lik je pro. I jos Je puska single load. Sve to ima svoje.
Mozda nisam tacno neveo, uporedjivao sam at44 QE(standard) i at44 long.

odosmo u OT. Imas priliku da pokazes talent 24.9. ukoliko odlucis da dodjes na skup. Sta ce ti optika, pucaj onako, to je top, nije bitno gde pogadja :D

haha ma da, moze i da se okrene naopako pa kundakom...
Bilo bi extra kad bih mogao, ali tesko... a ni ovaj top kako kazes jos nije stigao.
Rekose sredinom meseca ali nije ni to sigurno kad.

Bakarne ili bakarisane? Meni u uputstvu od puške piše da je poželjno koristiti olovne dijabole. Mislim da bakarne dijabole ne mogu da oštete cev jer je čelik svakako tvrđi, mada mislim da se žlebovi bolje utiskuju na olovne dijabole (olovne bolje "dihtuju" u cevi), pa je i preciznost bolja sa olovnim dijabolama. Naravno, to zavisi i od širine i dubine žlebova/polja, ali je to neko moje razmišljanje. :)

Proizvođač H&N
Dimenzije
Težina
Dijabole Barracuda Power su teške i izuzetno precizne dijabole, namenjene pucanju na velike daljine.

Telo im je od specijalnog bakra pa su 20% tvrdje od svih klasičnih dijabola.

Zbog prvoklasne aerodinamike predviđene su za jak udar i duboku penetraciju.

Pri pogotku dolazi do veoma male deformacije dijabole.

Težina: 0,69g ili 10,65 grn
Ovo pise u opisu...

Pretpostavio sam da su te dijabole u pitanju. Ja sam ispucao nekoliko kutija iz moje Diane i nikakvih problema nije bilo, i po preciznosti su dobre (mada su mi se bolje pokazale Sniper Magnum dijabole). Te dijabole imaju potpuno isti oblik kao obične Baracuda, tj Diana High Power dijabole i istu težinu (0.69g). Ne ide mi u glavu da su napravljene od bakra jer bi onda bile lakše. Ja sam presekao nekoliko komada, i koliko sam video unutra imaju boju olova. To se još bolje vidi na dijabolama koje su deformisane od udara. Koliko sam ja mogao da vidim, to su u stvari samo bakarisane dijabole, a ne bakarne (tj presvučene tankim slojem bakra, kao što je slučaj sa zrnima kalibra .22lr). Odakle taj podatak da su izrađene od bakra i tvrđe za 20%? U svakom slučaju, bio sam zadovoljan ovim dijabolama po preciznosti, jer imaju bolji BC od običnih Baracuda dijabola i manje prljaju cev. Po mom mišljenju, možeš ih slobodno pucati. :)

Ako sam dobro razumeo ovo na fabričkom sajtu, ipak se radi o bakarnom premazu dijabole, kao što sam rekao, a ne bakarnoj dijaboli: "Nema prljanja olovom (poolovljavanja cevi), poboljšan prolazak kroz cev bez kontakta sa olovom zahvaljujući specijalnom bakarnom premazu (20% tvrđe nego takve olovne dijabole)". Neka me neko ispravi ako grešim. :)

FMJ zrna imaju punu košuljicu od bakra. Ovo dođe nešto kao "pozlata" bakrom, tj samo tanak premaz. Isto se zadi i sa High Velocity zrnima kalibra .22lr koja su malo tvrđa od ostalih, ali je unutra olovo, a od spolja tanak premaz.

ono sto sam ja video po netu je da su obicne barakuda preciznije od ovih "bakarnih"
svakako bih se pre odlucio za standardne barakuda nego ove obojene ali nemaju da se nadju u 4.5mm

Users who are viewing this thread

Back